Súťaž o najlepší zostrih "na Jágra"? Tu je jej víťaz, britský lekár si vlasy na tento účes pestoval dva roky

Britský vojenský lekár zvíťazil v medzinárodnom šampionáte o najlepší účes v štýle, ktorý v 90. rokoch preslávil najmä hokejista Jaromír Jágr.

06.12.2023 00:00
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr v roku 1994, jeho slávny účes prežil dodnes.
debata

Svetové majstrovstvá zostrihov známych anglicky ako „mullet“ , organizuje od roku 2018 malé austrálske mestečko Kurri Kurri ležiace asi 130 kilometrov severne od Sydney.

Inna Puhajková Čítajte viac Preslávil ju vzťah s Jágrom, krásna Puhajková mala o 14 rokov menej. Teraz má mladšieho priateľa ona, takto žiarili na Slávikoch

Ako informoval spravodajský server BBC, šampionát každoročne do šesťtisícového Kurri Kurri pritiahne tisíce ľudí z celého sveta. Tento rok medzi nimi bol aj najnovší držiteľ titulu, doktor Alastair Bush z Bovington Campu v Dorsete, ktorý vyhlásil, že je na svoje víťazstvo „nesmierne hrdý“.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa JustGiving (@justgiving)

Svoje vlasy si doktor Bush začal pestovať počas covidovej pandémie v októbri 2021, kedy si nemohol zájsť k holičovi. „Bola to zábava, dialo sa tam veľa vecí, stretol som sa s úžasnými ľuďmi a videl som fantastické účesy,“ povedal BBC o samotnej súťaži.

Mullet je zostrih, pri ktorom sú vlasy po stranách hlavy a na temene zostrihané nakrátko a vzadu ponechané dlhé, väčšinou v dĺžke po ramená alebo siahajú až na chrbát. Tento štýl svojho času vyznávali napríklad hudobníci David Bowie, Rod Stewart alebo Paul McCartney, herci Patrick Swayze či David Hasselhoff, športovci David Beckham a Andre Agassi.

Jaromír Jágr, legenda českého hokeja, ktorá...
Momentka z roku 1991. Tínedžer Jágr si už v tom...
+30Jaromír Jágr s rodičmi. Vždy boli uňho na prvom...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #účes #Jaromír Jágr

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...