Bob Dylan predal panstvo na Škótskej vysočine: Táto krása vyšla nového majiteľa vyše 4 milióny libier, nazrite s nami aj dovnútra

Americký pesničkár a držiteľ Nobelovej ceny za literatúru Bob Dylan predal panstvo na Škótskej vysočine, ktoré spoločne s bratom vlastnil od roku 2006, píše web stanica BBC.

09.12.2023 10:30
Books-Bob Dylan Foto: ,
Spevák Bob Dylan na archívnom zábere z roku 2012.
debata (3)

Za 4,2 milióna libier ho kúpila skupina páleníc whisky Angus Dundee Distillers. Realitná spoločnosť Knight Frank uviedla, že Dylan sa nehnuteľnosti zbavuje, pretože je pre neho vzhľadom na náklady „prebytočná“. S bratom Davidom Zimmermanom vraj panstvo nenavštívili od začiatku covidovej pandémie.

Gisele Bündchen Čítajte viac Kone, sliepky aj dychberúci pozemok: Tento luxus kúpila Gisele Bündchen pre rodinu, nazrite na jej ranč za 9,1 milióna

Panstvo navrhol architekt Charles Quennell, dostavané bolo v roku 1914 a pôvodne malo slúžiť ako letné sídlo pre podnikateľa Archibalda Merrileesa, ktorý v Rusku založil prvý obchodný dom M&M. Svojho imania sa však bol nútený zbaviť po víťazstve boľševikov v ruskej občianskej vojne v roku 1922.

Takto vyzerá panstvo na škótskej Vysočine,...
Takto vyzerajú zvnútra priestory hlavnej...
+2Takto vyzerá zvnútra panstvo na škótskej...

Dom s niekoľkými prijímacími salónmi, hudobnou izbou, 11 kúpeľňami a siedmimi podkrovnými spálňami počas druhej svetovej vojny slúžil ako zotavovňa pre vojakov a v chalupách pre záhradníkov na priľahlých pozemkoch prespávali evakuovaní civilisti.

zväčšiť Takto vyzerá panstvo na škótskej Vysočine,... Foto: Profimedia
Bob Dylan, nehnuteľnosť, panstvo Takto vyzerá panstvo na škótskej Vysočine, ktoré za vyše 4 milióny libier predal spevák Bob Dylan. Nehnuteľnosť a pozemky vlastnil aj s bratom.

Medzi 70. a 90. rokmi minulého storočia za nových majiteľov bola z panstva najprv dievčenská škola pre zahraničné žiačky a neskôr hotel.

Travis Kelce Čítajte viac Nový priateľ Taylor Swiftovej kúpil luxusnú vilu, hniezdočko lásky má milencom ponúknuť konečne súkromie

Dylan obrazy zo Škótskej vysočiny niekoľkokrát použil vo svojom diele. Napríklad v piesni Highlands na albume Time Out of Mind spieva: „Well my hearts in the Highlands, gentle and fair, honeysuckle blooming in the wildwood air“ („Moje srdce leží na Vysočine, nežné a pôvabné, zimolez kvitne vo vánku divokého lesa“ ).

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pozemok #Bob Dylan #nehnuteľnosť #škótska Vysočina

+ Doprajte si pokojný večer, upokojte sa a užívajte si krásne chvíle.
Správne riadenie času a peňazí prinesie...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...