Herečka, ktorá obvinila kolegu Depardieua zo znásilnenia, je po smrti. Skočila z mosta do Seiny

Francúzski vyšetrovatelia sa zaoberajú úmrtím herečky Emmanuelle Debeverovej. Bola jednou z prvých žien, ktoré obvinili francúzskeho herca Gérarda Depardieua zo sexuálneho obťažovania. TASR o tom informuje podľa štvrtkovej správy agentúry AFP.

15.12.2023 09:28
Gerard Depardieu Foto:
Herec Gerard Depardieu na archívnom zábere z januára 2023.
debata (9)

Viacero francúzskych médií informovalo, že Debever zomrela 7. decembra vo veku 60 rokov, pričom príčinou jej smrti bola samovražda. V tento deň bola pritom odvysielaná televízna relácia, ktorá sa zaoberala obvineniami zo sexuálneho obťažovania a násilia, ktorým Depardieu čelí.

Gérard Depardieu Čítajte viac Pred verejným lynčom sa môžem brániť iba slovom, vyhlásil Depardieu a poprel obvinenia zo znásilnenia

Debeverovej partner ešte 29. novembra povedal polícii, že herečka opustila domov a zanechala mu znepokojujúci odkaz, uviedla v stredu večer francúzska prokuratúra. Polícia potom objavila telo ženy, ktorá skočila z mosta nad riekou Seina a okamžite ju previezli do nemocnice.

zväčšiť Záber z filmu Danton z roku 1983, na snímke... Foto: Profimedia
Gerard Depardieu a herečka Emmanuelle Debever. Záber z filmu Danton z roku 1983, na snímke herec Gerard Depardieu a herečka Emmanuelle Debever.

Po jej smrti médiá informovali, že herečka sa sťažovala na nevhodné správanie Depardieua. V príspevku zverejnenom na sociálnej sieti Facebook ešte v roku 2019 sa Debever sťažovala na správanie Depardieua počas nakrúcania filmu Danton z roku 1983. Dej snímky sa odohráva v období Francúzskej revolúcie. Depardieua napríklad obvinila z toho, že jej strkal ruky pod sukňu, spresňuje AFP.

Podľa viacerých osôb podala Debever v roku 2019 na Depardieua sťažnosť za znásilnenie a sexuálne napadnutie. S jej sťažnosťou však údajne nikto nič nerobil. Francúzka prokuratúra pritom v stredu tieto tvrdenia nevedela potvrdiť.

Katarína Benzová Čítajte viac Slovenská fotografka Benzová sa súdi s Guns N'Roses, okrem autorských práv rieši aj sexuálne obťažovanie. O znásilnení hovorí žaloba inej ženy

Úrady začali Depardieua vyšetrovať pre obvinenie zo znásilnenia v roku 2020. Zo sexuálneho obťažovania alebo napadnutia ho obvinilo celkovo už najmenej 13 žien, píše AFP.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #samovražda #Gérard Depardieu #Emmanuelle Debever

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...