Milovaný syn vojvodkyne Sophie oslávil 16. narodeniny: Túto zmenu si všimli už aj médiá, prečo je medzi nimi taký odstup?

Nie je na očiach toľko ako iní detskí členovia britskej kráľovskej rodiny, ale záujem médií o Jamesa, grófa z Wessexu s jeho pribúdajúcim vekom rastie.

18.12.2023 00:00
Vojvodkyňa Sophie a jej deti, James, vikomt... Foto:
Vojvodkyňa Sophie a jej deti, James, vikomt Severn a Lady Louise Windsor spoločne počas Platinum Party v rámci osláv Platinum Jubilee v roku 2022. Ešte pred úmrtím kráľovnej Alžbety II.
debata

V nedeľu 17. decembra oslávil mladší syn princa Edwarda a jeho manželky, vojvodkyne Sophie, svoje 16. narodeniny. Pri tej príležitosti sa viacero médií zameralo na tínedžera, ktorý sa verejného života skôr stránil a ktorého dospievanie rodičia ustrážili mimo verejného záujmu.

Švédska korunná princezná Viktória Čítajte viac Princezná Viktória ohúrila veľkosťou, Sofia diadémom z lásky. V tomto súboji koruniek by aj princezná Kate ťahala za kratší koniec

Aj vďaka faktu, že rola Sophie a Edwarda v britskej monarchii sa po úmrtí panovníčky Alžbety II. posilnila, je však jasné, že James sa spoločne so sestrou (Lady Louise Windsor) dočká výraznejšej pozornosti. Pri príležitosti jeho narodenín napísal napríklad portál Gala.de, že James sa už blíži k dospelosti a to znamená aj istý odstup vo vzťahu jeho matky, na verejnosti obľúbenej Sophie.

zväčšiť Sophie, vojvodkyňa z  Edinburghu na podujatí... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Britain Royals Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu na podujatí Together At Christmas vo Westminsterskom opátstve.

Podľa odborníčky na reč tela Judi James, ktorú citoval portál Express, sa vzťah medzi Sophie a jej synom zmenil s pribúdajúcim vekom. V rozhovore analyzovala dynamiku medzi nimi a uviedla, že vojvodkyňa sa už dištancovala od svojej „materskej role“, pokiaľ ide o Jamesa, vikomta Severna.

george Čítajte viac Jeden z najťažších týždňov princa Georgea v jeho živote. Otec po jeho boku ale chýba

Nie je to však nič nezvyčajné, upozornila odborníčka. Ide o mechanizmus v správaní sa „kráľovských“ matiek na posilnenie nezávislosti a sebavedomia svojich synov. Ustupuje vraj do úzadia, aby nedovolili brzdiť ich ďalšie kroky „prirodzeným strachom alebo túžbou po ochrane“.

Princezná Maria Chiara di Borbone na 76....
Zľava: Holandské princezné Ariane, Amalia a...
+21Princ Christian (najvyšší v strede) so svojimi...

Podobná dynamika sa podľa komentátorov diania v kráľovskej rodine objavuje už aj medzi Catherine, princeznou z Walesu a princom Georgeom, jej najstarším synom. A ten je pritom od Jamesa, vikomta Severna, mladší o rovných šesť rokov. Je však aj omnoho viac na očiach a je zároveň na popredných priečkach v následníckej línii na trón.

Vo chvíli, keď George začal nosiť obleky ako jeho otec princ William, jeho rodičia mali tendenciu „jemne odmietať“ čoraz viac prejavov náklonnosti, ako je držanie sa za ruky a maznanie.

Princezná Kate s deťmi, princeznou Charlotte,...
Princezná Kate na podujatí  Together At...
+16Princezná Kate s deťmi, princeznou Charlotte,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #syn #narodeniny #odstup #vojvodkyňa Sophie #vikomt Severn

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...