Prezývali ju Lady Dermacol, receptúry prvej českej vizážistky kúpil aj Hollywood: Olga Knoblochová zomrela vo veku 90 rokov

Vo veku 90 rokov zomrela v noci na nedeľu jedna zo zakladateliek kozmetickej značky Dermacol Olga Knoblochová, ktorá bola považovaná za prvú českú vizážistku.

26.12.2023 14:51
Známa česká kozmetička Olga Knoblochová na... Foto:
Známa česká kozmetička Olga Knoblochová na zábere z roku 2016.
debata

V zahraničí bola známa aj ako Lady Dermacol. Už v nedeľu o jej úmrtí informoval spravodajský server Novinky.cz.

Knoblochová bola známa okrem iného tým, že nikdy nepodstúpila žiadne kozmetické chirurgické zákroky, ani lifting či liposukciu. V roku 1958 sa podieľala na založení Ústavu kozmetiky, o osem rokov neskôr stála pri zrode kozmetickej firmy Dermacol.

Známa česká kozmetička Olga Knoblochová na zábere z roku 2016. Čítajte viac S krásou radila robotníčkam aj Brežnevovej manželke! Dnes oslavuje 85

Hitom sa stal najmä krycí make-up, na ktorého vývoji spolupracovalo Filmové štúdio Barrandov. Licenciu na niektoré výrobky firmy neskôr kúpil aj Hollywood, značka sa vrátila na český aj slovenský trh a niektoré jej výrobky sú mimoriadne úspešné aj dnes.

zväčšiť Oslava narodenín Olgy Knoblochovej (v strede)... Foto: Foto : Czech News Center / Rusinova Maria / CNC / Profimedia
608082029 Oslava narodenín Olgy Knoblochovej (v strede) spred pár rokov. Na snímke aj s Barbarou Nesvadbovou (vľavo) a Věrou Komárovou.

Knoblochová bola 20 rokov prezidentkou Únie kozmetičiek SR, napísala niekoľko kníh, mnoho učebníc a publikácií o kozmetike, vyškolila stovky kozmetičiek.

Narodila sa 26. apríla 1933, bola dvakrát vydatá, desať rokov bol jej partnerom známy český cestovateľ Jiří Hanzelka.

kvapka nadeje, vendula svobodova Čítajte viac Vdova po legendárnom Karlovi Svobodovi vzala ich syna na 'slávikov': Roky sa médií stránil, dnes je z 18-ročného Jakuba veľký fešák

České médiá o smrti Knoblochovej prostredníctvom tlačovej správy informoval jej vnuk Matyáš Hančl. Spresnil v nej, že v súlade s prianím zosnulej sa nebude konať pohrebný obrad.

zväčšiť Olga Knoblochová na zábere z roku 2021. Foto: Profimedia
608784782 Olga Knoblochová na zábere z roku 2021.

„Ak budete chcieť prejaviť sústrasť, vykonajte pre seba alebo svoje okolie niečo pekné a urobte tak aspoň na chvíľu svet krajším a lepším miestom – tak ako sa o to snažila celý život Olga Knoblochová,“ napísal Hančl.

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #úmrtie #vizážistka #Olga Knoblochová #Dermacol

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...