Zrušili im let a on sa rozhodol pre malé lietadlo. Vdova po hviezde Kobry 11 prehovorila: Prišla o dve vytúžené dcérky

Minulý týždeň došlo k obrovskej tragédii. Pri leteckom nešťastí zahynul herec Christian Oliver známy napríklad aj zo seriálu Kobra 11. Okrem neho o život prišli aj jeho dve dcérky a pilot.

09.01.2024 11:00
Christian Oliver, Jessica Klepser Foto:
Archívny záber herca Christiana Olivera s jeho manželkou Jessicou a ich dvoma dcérami - Maditou a Annik.
debata (4)

Len desaťročná Madita Klepserová a o dva roky staršia Annik Klepserová boli potomkami manželstva 51-ročného Olivera s Jessicou Klepserovou. Dvojica síce v roku 2021 požiadala o rozvod, ale výchovu detí sa snažili zvládať spoločne. Na dovolenku do Karibiku však s dievčatami cestoval len otec. Zničená a zarmútená mama prvýkrát reagovala na tragickú udalosť v tlačovom vyhlásení pre médiá na sociálnej sieti Instagram.

Christian Oliver Čítajte viac Pri tragickej havárii lietadla zahynul nemecký herec aj s dcérami. Zahviezdil v Kobre 11

Vyhlásenie urobila spoločne s Amy Jordanovou, zakladateľkou štúdia pilatesu WunderBar, v ktorom Jessica pracuje ako produktová manažérka. Na sociálnej sieti sa píše. „Sme hlboko zarmútení tragickou leteckou nehodou zo 4. januára 2024, ktorá si vyžiadala životy našich milovaných rodinných príslušníkov. Naše dcéry Madita (12) a Annik (10) sa spolu s otcom Christianom vracali z dovolenky v Karibiku, keď jednomotorové lietadlo, ktorým cestovali, malo problémy s motorom a spadlo do oceánu. Žiaľ, všetci štyria pasažieri malého lietadla neprežili,“ píše sa vo vyhlásení.

Herec Christian Oliver na archívnom zábere z... Foto: ČTK / AP / Tony Forte
834516488 Herec Christian Oliver na archívnom zábere z roku 2020.

Na Instagrame sa tiež uvádza krátka spomienka na obe dievčatká, ktoré boli podľa Klepserovej vymodlenými deťmi. „Madita, energická študentka 7. ročníka strednej školy Louisa Armstronga, bola známa svojím živým duchom a vynikala v akademickej oblasti, tanci, speve a vystúpeniach. Annik, žiačku 4. ročníka základnej školy Wonderland Ave, ocenili za jej jemné, no silné vystupovanie. Vždy bola prvá, kto ponúkol milé slovo alebo upokojujúce objatie. Medzi jej vášne patrili basketbal, plávanie a rôzne formy umenia,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Obit Matthew Perry Čítajte viac Ani štipka alkoholu, žiadne tvrdé drogy, ale v Perryho tele našli niečo iné: Pitva potvrdila, toto je príčina smrti obľúbeného Chandlera

V ňom sa tiež píše, že smrť dievčat aj herca a realitného agenta Christiana Olivera bude stratou pre rodinu v Nemecku, starých rodičov, niekoľko tiet, strýkov a bratrancov. „Ich stratu hlboko pocítia všetci, ktorí ich poznali.“ Jessica Klepser zároveň požiadala o rešpektovanie súkromia v náročných chvíľach.

Lietadlo havarovalo minulý týždeň vo štvrtok západne od karibského ostrova Petit Nevis, keď smerovalo na neďaleký ostrov Svätá Lucia, informovala polícia. Ako píše portál Gala.de s odvolaním sa na vyjadrenia režiséra Nicka Lyona, ktorý s Oliverom pracoval na novom filme, pôvodne rodina lietadlom letieť nemala.

„Celý čas sme si písali, takže som vedel, že jeho odlet bude veľmi stresujúci. Nemal letieť týmto malým lietadlom. American Airlines však zrušili jeho pôvodný let a on by sa vedel dostať naspäť až o štyri dni neskôr,“ citoval portál Lyona. Možnosť odletieť z ostrova mu ponúkol Robert „Bob“ Sachs, majiteľ stroja Bellanca 17–30A Super Viking, vyrobeného v roku 1974. Sachs bol podľa viacerých zdrojov skúseným pilotom a domáci z ostrova ho opisujú ako priekopníka cestovného ruchu. Christian Oliver vraj síce najprv nechcel letieť s malým lietadlom, ale napokon sa rozhodol do neho nasadnúť aj s dcérkami. Toto rozhodnutie bolo osudné.

Christian Oliver (51) sa narodil v nemeckom meste Celle v Dolnom Sasku, vyrastal však vo Frankfurte nad Mohanom. Po maturite odišiel študovať herectvo do Los Angeles. Počas hereckej kariéry sa predstavil vo viacerých filmoch ako Speed Racer (2008) či Berlínske sprisahanie (2006). Slovenskí diváci ho mohli poznať z nemeckého seriálu Kobra 11, kde stvárnil rolu komisára Jana Richtera.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #lietadlo #úmrtie #Instagram #nešťastie #manželka #Christian Oliver

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...