Ani štipka alkoholu, žiadne tvrdé drogy, ale v Perryho tele našli niečo iné: Pitva potvrdila, toto je príčina smrti obľúbeného Chandlera

Niekoľko týždňov po tragickom úmrtí herca Matthewa Perryho bola zverejnená pitevná správa. Odhaľuje hlavný dôvod jeho smrti.

16.12.2023 07:05
Obit Matthew Perry Foto: ,
Herec Matthew Perry na archívnom zábere z roku 2022.
debata

Americký herec, ktorého preslávila najmä rola Chandlera Binga v seriáli Priatelia, zomrel tento rok v októbri po požití anestetika ketamín, vyplýva z výsledkov pitvy. Herca, známeho najmä pre jeho úlohu v komediálnom seriáli Priatelia, našla jeho asistentkou privolaní záchranári bez známok života tento rok 29. októbra v jeho dome v oblasti Los Angeles.

Obit Matthew Perry Čítajte viac Posledný záber Matthewa Perryho, z ktorého idú zimomriavky. Predpovedal vari Chandler svoju tragickú smrť?

Súdni lekári v Los Angeles v pitevnej správe potvrdili skoršie špekulácie médií, že sa Perry utopil v bazéne a k jeho úmrtiu prispelo aj ochorenie tepien a užívanie ďalších liekov. Išlo podľa nich ale o druhotné príčiny.

Matthew Perry na zábere z roku 1994.
Herec Matthew Perry na archívnom zábere z roku...
+17Herec Matthew Perry na promozábere k seriálu...

Herec v posledných rokoch otvorene hovoril o svojich dlhodobých problémoch so závislosťou, podľa pitevnej správy ale bol „údajne už 19 mesiacov čistý“. Podstupoval liečbu ketamínom, aby sa vysporiadal s depresiami a úzkosťami a poslednú liečbu prekonal necelé dva týždne pred smrťou, uviedol koroner. Zároveň však dodal, že ketamín v Perryho tele nemohol byť dôsledkom jeho liečby, keďže jeho pôsobenie v tele trvá maximálne 3 až 4 hodiny.

aniston perry Čítajte viac Emotívna rozlúčka Anistonovej s Perrym už rozplakala milióny ľudí! Ak ste milovali Priateľov, musíte ju vidieť

Perryho asistentka vyšetrovateľom oznámila, že herec nebol chorý a nejavil známky požitia alkoholu alebo drog. To potvrdila aj pitevná správa. V hercovom tele sa nenašli stopy po alkohole, ani po kokaíne, heroíne, fentanyle či metamfetamínoch. Z toxikologickej správy doslova vyplýva, že zomrel na „akútne účinky ketamínu“.

zväčšiť Herec Matthew Perry na archívnom zábere z New... Foto: SITA/AP, Gino Domenico
Matthew Perry Herec Matthew Perry na archívnom zábere z New Yorku v roku 2002.

Perry si získal srdce divákov po celom svete ako predstaviteľ sarkastického a zároveň neistého Chandlera Binga, ktorého v desiatich sériách Priateľov stvárnil vo všetkých viac ako 230 epizódach. Seriál z rokov 1994 až 2004 z neho urobil jednu z najvýraznejších postáv Hollywoodu po boku kolegov z Priateľov a zároveň kamarátov v skutočnom živote – Jennifer Anistonovej, Courteney Coxovej, Lisy Kudrowovej, Matta LeBlanca a Davida Schwimmera.

Pozrite si tiež
Panické ataky som mala 10-krát za deň, bojovala som s ťažkou depresiou, priznala Zuzana Smatanová
Video
Zdroj: TV Pravda
debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #pitva #Matthew Perry #príčina smrti #ketamín

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...