Som nevinný, nestlačil som spúšť, tvrdí Alec Baldwin. Experti tvrdia opak. Skončí napokon slávny herec vo väzení?

Americký herec Alec Baldwin pred súdom odmietol vinu za neúmyselné zabitie, z ktorého je obvinený v súvislosti so smrteľným výstrelom pri nakrúcaní westernu Rust v roku 2021.

02.02.2024 13:00
Alec Baldwin Foto: ,
Herec Alec Baldwin na archívnom zábere.
debata (2)

Súdna porota v americkom štáte Nové Mexiko päťdesiatšesťroč­ného herca obvinila kvôli incidentu, ktorý sa odohral pri nakrúcaní nízkorozpočtového filmu v lokalite blízko mesta Santa Fe.

Baldwin tu 21. októbra 2021 vystrelil zo zbrane, v ktorej bol ostrý náboj. Predtým mu však bolo oznámené, že zbraň nie je nebezpečná. Dvadsaťštyriročná kameramanka Halyna Hutchinsová prišla o život a 48-ročný režisér Joel Souza utrpel zranenia ramena.

Alec Baldwin Čítajte viac Nočná mora Aleca Baldwina sa nekončí... herca znovu obvinili zo zabitia kameramanky

Baldwin mal v stredu absolvovať vypočutie pred súdom. Podľa agentúry AFP sa však nedostavil, namiesto toho jeho obhajcovia doručili dokument, v ktorom trvá na svojej nevine.

zväčšiť Archívny záber z miesta Bonanza Creek Ranch v... Foto: SITA/AP, Jae C. Hong
Rust, nakrúcanie Archívny záber z miesta Bonanza Creek Ranch v Santa Fe, kde sa v roku 2021 nakrúcal film Rust a kde došlo k nešťastiu, pri ktorom zahynula kameramanka Halyna Hutchinsová.

Herec tvrdí, že pred výstrelmi nestlačil spúšť, čo pôvodne uznala aj prokuratúra a prvé obvinenie stiahla. V januári však prišlo obvinenie nové, ktoré sa opiera o závery nezávislých forenzných expertov. Podľa nich nebola zbraň upravená tak, aby vyšiel výstrel bez stlačenia spustenia. Herec teda pri manévrovaní s revolverom musel pri nácviku scény stlačiť spúšť, aby strela zo zbrane vyšla, tvrdia experti.

Hilaria Baldwin Čítajte viac Amy Schumer sa pustila do manželky Aleca Baldwina. Čo jej na 7-násobnej mame vadí?

Baldwinovi v prípade odsúdenia hrozí 18 mesiacov väzenia, uviedla AFP. Obžalobe z neúmyselného zabitia čelí tiež Hannah Gutierrezová-Reedová, ktorej úlohou bolo pri nakrúcaní dohliadať na bezpečnosť zbraní a ktorá podobne ako Baldwin predtým uviedla, že sa cíti nevinná.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #väzenie #Alec Baldwin #neúmyselné zabitie

+ Nebuďte lenivý a cvičte aj doma, prospeje to vášmu telu i mysli.
Dnes vás čaká veľa práce, preto nebuďte lenivý...

+ Zmeny vo vašej strave prinášajú novú energiu a vitalitu.
Investície času a energie do práce sa vyplatia...