Jej manžel umrel po extrémnych následkoch covidu. Dostala list od princeznej Kate. Písala ho z nemocnice, vraví dojatá moderátorka

Jej smutným príbehom žila Veľká Británia doslova niekoľko rokov. Toľko totiž trvalo, čo manžel moderátorky Kate Garrawayovej bojoval so zdravotnými komplikáciami, ktoré mu spôsobila infekcia koronavírusom.

07.02.2024 00:00
Kate Garraway, a jej manžel Derek Draper Foto: ,
Moderátorka Kate Garraway, a jej manžel Derek Draper (na foto dolu na vozíčku) a Garrwayovej rodičia Gordon a Marilyn Garraway spoločne pózujú po tom, čo moderátorka dostala Rád britského impéria v júni 2023.
debata (3)

Derek Draper mal len 56 rokov, keď začiatkom januára podľahol dlhotrvajúcej chorobe a o tri roky staršia moderátorka jeho odchod verejne oplakala. Tvár relácie Good Morning Britain teraz však prezradila aj to, aké obrovské slová útechy a porozumenia po úmrtí manžela nasledovali.

Princ Harry Čítajte viac Princ Harry letí za otcom, ktorému diagnostikovali rakovinu. Prichádza nádej na zmierenie v rodine, pre Williama však aj ťažké časy

Podporu moderátorke vyjadrili mnohí krajania, obyčajní aj slávni. Úprimnú sústrasť jej vyjadrili manželia Beckhamovci či mnohé ďalšie osobnosti šoubiznisu. A dokonca sa medzi kondolujúcimi objavilo aj meno princeznej Kate a princa Williama či dokonca kráľa Karola III a jeho manželky, kráľovnej Camilly.

Princezná Kate sa objavila v červenom kostýme z...
Princezná Kate z Walesu na návšteve Royal...
+30Princezná z Walesu, Kate, v šatách od Victorie...

Kate Garaway to potvrdila len pred pár dňami, pričom upozornila na to, že princezná poslala odkaz v čase, keď už ležala na nemocničnej posteli. „Catherine a William poslali krásny list a viem, že samotná Catherine bola v nemocnici,“ citoval Garawayovú britský magazín Hello!.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kate Garraway (@kategarraway)

Pre časopis Garraway zdôraznila, že má „akýsi druh povinnosti mlčanlivosti“ o listoch kráľovskej rodiny. Prezradila však malý detail o obsahu. „Je pekné vedieť, že títo ľudia rozumejú pocitom smútku. Myslím, že nás to všetkých spája,“ uviedla moderátorka. Jej slová prichádzajú vo chvíľach, keď sa dianie v britskej kráľovskej rodine zvrtlo na neočakávané správy – diagnostiku ochorenia rakovinou u kráľa Karola III. Buckinghamský palác nepotvrdil, aké konkrétne ochorenie kráľ má, no je známe, že časť jeho povinností preberie princ William a kráľ sa sústredí na svoju liečbu.

Kate, princezná z Walesu Čítajte viac Slovo rakovina sa začalo skloňovať okamžite po zverejnení správy o operácii princeznej Kate. Pravdou je...

Manžel moderátorky Kate Garrawayovej zomrel začiatkom minulého mesiaca, v prvé dni nového roka. „Je mi smutno, že vám musím všetkým povedať, že môj drahý manžel Derek zomrel. Ako niektorí z vás možno vedia, bol vážne chorý po zástave srdca začiatkom decembra, čo v dôsledku škôd spôsobených kovidom v marci 2020 viedlo k ďalším komplikáciám. Derek bol v posledných dňoch obklopený svojou rodinou a ja som bola po jeho boku a držala som ho za ruku počas posledných dlhých hodín a keď odchádzal. Mám toho ešte veľa čo povedať a samozrejme, že tak urobím v pravý čas, ale zatiaľ chcem len poďakovať všetkým lekárskym tímom, ktoré tak tvrdo bojovali za jeho záchranu a za to, aby jeho posledné chvíle boli čo najpohodlnejšie a najdôstojnejšie,“ napísala tvár rannej televíznej šou na svojom Instagrame.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #sústrasť #princezná Kate #koronavírus #Kate Garraway

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....