Ustarostená tvár princa Harryho znepokojila Britov, ale Karol III. sa usmieva: Prvé zábery od potvrdenia rakoviny obleteli Britániu

Britský princ Harry v utorok v popoludňajších hodinách pricestoval do Londýna, aby navštívil svojho otca, kráľa Karola III. Tomu v pondelok nečakane diagnostikovali rakovinu.

07.02.2024 08:06
Princ Harry Foto:
Princ Harry zachytený cez okno automobilu prichádzajúci do priestorovC Clarence House, londýnskeho sídla kráľa, svojho otca Karola III.
debata (4)

Harry priletel na londýnske letisko Heathrow. Podľa médií sa jeho nočný let z Kalifornie oneskoril pre nepriaznivé počasie. Harryho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu, a dve deti – princ Archie a princezná Lilibet – zostali doma v USA. Princa v utorok zachytilo niekoľko fotografov pri prílete a vzniklo aj niekoľko snímok cez sklo automobilu, ako prichádza do Clarence House – londýnskeho sídla kráľa Karola III.

Princ Harry Čítajte viac Princ Harry letí za otcom, ktorému diagnostikovali rakovinu. Prichádza nádej na zmierenie v rodine, pre Williama však aj ťažké časy

Buckinghamský palác v pondelok podvečer oznámil, že kráľovi Karolovi III. diagnostikovali rakovinu a začal sa podrobovať liečbe. Nespresnil pritom, o aký druh rakoviny ide, údajne to však nie je rakovina prostaty.

Archívna galéria z roku 2023
Britský princ Harry v pondelok prišiel na...
Princ Harry odchádza zo súdu na zábere z...
+8Spevák Elton John odchádza zo súdu v Londýne,...

Lekári 75-ročnému kráľovi odporučili, aby na čas liečby odložil svoje verejné vystúpenia. Podľa stanice BBC sa očakáva, že ho zastúpia iní vysokopostavení členovia kráľovskej rodiny, čo bolo následne aj potrvdené – starší syn a následník trónu, princ William, preberá na seba časť otcových povinností a pracovnej agendy. Kráľ sa však naďalej bude venovať štátnym záležitostiam zo svojho úradu.

Britain Royals Čítajte viac Britský kráľ Karol III. sa po prvý raz od oznámenia o rakovine objavil na verejnosti

V deň príletu princa Harryho do Londýna sa pritom prvýkrát na verejnosti od zverejnenia diagnózy objavil aj samotný kráľ Karol III. Bolo možné vidieť ho vychádzať zo sídla Clarence House neďaleko Buckinghamského paláca – niekoľko hodín po príchode syna Harryho. Helikoptérou sa mal následne presunúť do kráľovskej rezidencie Sandringham na východe Anglicka. Predpokladá sa, že mladší syn, ktorý sa vzdal kráľovských povinností a s manželkou sa odsťahoval do Los Angeles, tiež zamieri do Sandringhamu a strávi s otcom pár dní.

Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla na prvých záberoch od oznámenia kráľovej diagnózy - rakoviny.

Harryho bleskový prílet do Anglicka vyvolal, samozrejme, aj dohady o vážnosti otcovej diagnózy. Niektoré médiá upozorňujú na to, že v minulosti sa princovi nepodarilo doraziť včas ku smrteľnej posteli jeho starej mamy – kráľovnej Alžbety II. Stav 75-ročného panovníka však určite nebude taký vážny. Zábery usmiateho kráľa v automobile, ktorý ho viezol z Clarence House, vysielajú dobré signály.

Princezná Kate s deťmi, princeznou Charlotte,...
Princezná Kate na podujatí  Together At...
+16Princezná Kate s deťmi, princeznou Charlotte,...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #rakovina #letisko #prílet #kráľ Karol III.

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....