Choroba, ktorá zabila partnera Sandry Bullockovej, si vzala ďalšiu obeť v Hollywoode. Podľahol jej herec z hitu Captain Marvel

Vo veku 49 rokov zomrel kanadský herec Kenneth Mitchell, známy svojimi úlohami vo filmoch Star Trek: Discovery a Captain Marvel.

26.02.2024 11:00
Kenneth Mitchell Foto:
Herec Kenneth Mitchell na archívnom zábere.
debata

Ako informovala Mitchellova rodina, 49-ročný herec zomrel na komplikácie súvisiace s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS). Mitchell podľa vyhlásenia rodiny skonal v sobotu.

sandra20182 Čítajte viac Obrovský smútok a prázdno... Vo veku 57 rokov zomrel partner Sandry Bullockovej, podľahol chorobe ALS

Hercovi chorobu diagnostikovali v roku 2018, verejnosť o nej informoval o dva roky neskôr. „Myslím si, že nastal čas prijať chorobu s gráciou,“ povedal vtedy v rozhovore pre magazín People. Následne bol hosťom na niekoľkých verejných podujatiach, aby diskutoval o ALS – vtedy sa už pohyboval na invalidnom vozíku.

Herec Kenneth Mitchell na zábere v roku 2022 v... Foto: Profimedia
698192677 Herec Kenneth Mitchell na zábere v roku 2022 v Los Angeles.

Kenneth Mitchell hral vo viac ako 50 filmových a televíznych tituloch. Najvýraznejšia bola azda úloha Josepha Danversa – otca superhrdinky Carol Danversovej v akčnom sci-fi filme Captain Marvel. Niekoľkokrát sa objavil aj v seriáloch, ako napríklad Star Trek, Criminal Minds, Hawaii 5–0 a Grey's Anatomy.

Sandra Bullock a jej partner Bryan Randall Čítajte viac Sandy spravila, čo sľúbila... Bullockovej sestra spomínala na zosnulého 'švagra', prezradila aj toto

ALS známe aj ako Lou Gehrigova choroba je progresívne smrteľné neurodegeneratívne ochorenie, ktoré postupne paralyzuje svaly ovládajúce motoriku. Medzi známych pacientov, ktorým bola choroba diagnostikovaná a ktorí jej následne podľahli, patril napríklad americký herec Sam Shepard či fotograf Bryan Randall – partner herečky Sandry Bullockovej.

Pozrite si archívnu galériu
Daniela Peštová na charitatívnom podujatí...
Vojta Kotek s manželkou Radanou a ich synom na...
+3Jana Krausová podujatí podporila pacientov s...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #úmrtie #ALS #Kenneth Mitchell

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...