Alla Pugačeva dlhodobo kritizuje ruskú inváziu na Ukrajine. Prokuratúra žiada, aby bola zaradená na zoznam zahraničných agentov. Jej manžel už na ňom je

Ruská generálna prokuratúra požiadala ministerstvo spravodlivosti, aby zaradilo speváčku Allu Pugačevu na zoznam zahraničných agentov.

29.03.2024 19:26
Alla Pugačeva Foto:
Alla Pugačeva na archívnej snímke.
debata (18)

Informuje o tom agentúra RIA Novosti. Odvoláva sa pritom na dokument, ktorý zverejnil ruský provojnový aktivista Vitalij Borodin.

Alla Pugačeva Čítajte viac Ospravedlň sa, žiada ruská cirkev Allu Pugačevovú. Slávna speváčka sa po dočasnej emigrácii vrátila do Moskvy, čo ju čaká?

Borodin podľa RIA Novosti povedal, že nechcel dokument zverejňovať, ale priviedlo ho k tomu vyhlásenie hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova, že nevie nič o tom, že by Pugačeve mala byť zaradená medzi zahraničných agentov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)

Speváčka, ktorá patrila k najväčším popovým hviezdam v časoch Sovietskeho zväzu aj po jeho rozpade, kritizuje ruskú inváziu na Ukrajine. Po jej začiatku odcestovala do Izraela. Už v septembri 2022 povedala, že vojna zabíja vojakov pre iluzorné ciele, zaťažuje obyčajných ľudí a mení Rusko na globálneho vyvrheľa. V tom čase ruské úrady na zoznam zahraničných agentov zaradili jej manžela, televízneho komika Maxima Galkina.

Alla Pugačeva Čítajte viac Slávna speváčka Alla Pugačeva vraj odcestovala z Ruska

Rusko kontroverzný zákon o zahraničných agentoch prijalo v roku 2012 a postupne ho rozšírilo z mimovládnych organizácií na nezávislé médiá aj jednotlivcov, ktorí prijímajú financie zo zahraničia a podľa úradov vyvíjajú politickú činnosť. Toto označenie má od čias Sovietskeho zväzu hanlivý podtext a je považované za jeden z prostriedkov na potláčanie kritikov ruského režimu.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Alla Pugačeva

+ Nezabúdajte na vitamíny, vaše telo ich momentálne potrebuje.
Nenakupujte veci, ktoré nepotrebujete, odložte si...

+ Začnite piť dostatočné množstvo tekutín, vášmu telu to prospeje.
Ak niečo nefunguje presne podľa predstáv, je to...