Láska môjho života, plakala slávna režisérka bozkávajúc jeho truhlu. Kedysi ho milovala monacká princezná, zbohom mu prišla dať aj supermodelka

Stovky ľudí a množstvo známych osobností sa ešte minulý týždeň prišlo rozlúčiť so známym francúzskym producentom a vydavateľom Jeanom-Yvesom Le Furom. Na poslednej rozlúčke sa objavili bok po boku viaceré jeho bývalé partnerky.

08.04.2024 07:11
Maïwenn Foto:
Režisérka Maïwenn bozkáva truhlu z ostatkami svojho životného partnera, producenta a podnikateľa Jean-Yvesa Le Fura.
debata

Rodák z francúzskeho mesta Cretéil sa preslávil ako autor viacerých televíznych dokumentov o luxusnej móde. Pre televízne kanály TF1 a Canal+ produkoval dokumentárne filmy spojené so svetom dizajnu, vďaka kontaktom a šarmu sa mu podarilo dostať pred kamery najslávnejšie mená módnej brandže a priniesť rozhovory s vtedajšími dizajnérskymi superstars (Valentino, Karl Lagerfeld) a supermodelkami (Carla Bruni, Naomi Campbell, Claudia Schiffer).

Lila Moss (vľavo) a jej slávna mama, supermodelka Kate Moss Čítajte viac Po mame zdedila krásu aj slávne priezvisko. Teraz pred objektívom žiaria spolu, odkazom je vrúcnosť aj návrat ku koreňom

Le Fur ďaleko od módy neodišiel ani v ďalších svojich projektoch. Založil napríklad slávny DS Magazine a o rok neskôr po ňom aj magazín Numero, ku ktorému neskôr pribudla aj pánska verzia Numero Homme. Početné kontakty mu neskôr umožnilo presadiť aj v reklamnom biznise, investoval do leteckých spoločností alebo kúpil, zrekonštruoval a následne predal luxusný hotel a reštauráciu v centre Paríža.

Režisérka Maïwenn bozkáva truhlu z ostatkami...
Bývalá supermodelka Karen Mulder utešuje Diega...
+8Bývalá supermodelka Karen Mulder dáva zbohom...

Le Fur, ktorý zomrel vo veku 59 rokov na rakovinu pankreasu, bol však v rodnej krajine dobre známy aj svojím súkromným životom a početnými románikmi či vzťahmi s krásnymi ženami. V minulosti bol krátky čas zasnúbený napríklad s monackou princeznou Stephanie (zásnubné foto v galérii). Z ich svadby však napokon nič nebolo. Paparazzovia ho zachytili na jachte s Kate Mossovou, ktorej neskôr prišiel na svadbu ako hlavný „družba“.

zväčšiť Bývalá supermodelka Karen Mulder dáva zbohom... Foto: Profimedia
863140874 Bývalá supermodelka Karen Mulder dáva zbohom truhle s pozostatkami zosnulého podnikateľa Jeana-Yvesa Le Fura, ktorý zomrel vo veku 59 rokov na rakovinu pankresu.

S väčšinou svojich bývalých partneriek mal veľmi dobré vzťahy. Svedčili o tom aj zábery zo sobotňajšieho pohrebu, na ktorom sa do kostola Saint Roch s ním prišli rozlúčiť viaceré z nich. Nechýbala bývalá supermodelka Karen Mulder, s ktorou podnikateľ tvoril dvojicu ešte v 90-tych rokoch. Aj ona utešovala zronenú a uplakanú režisérku Maiwenn, ktorá dokonca niesla z kostola truhlu svojho milovaného.

France Obit Jane Birkin Čítajte viac Dcéry so slzami kráčali za truhlou, dať zbohom prišla Vanessa Paradis, herecké legendy aj Macronová: Takto sa Paríž lúčil s Jane Birkinovou

S Maiwenn mal Jean-Yves Le Fur syna Diega a boli v rokoch 2002 az 2004 zosobášení. Napriek rozvodu sa však dvojica k sebe pred pár rokmi vrátila a posledné roky žili spolu. „Láska môjho života,“ označila autorka viacerých oceňovaných filmov (naposledy napríklad Jeanne Du Barry s Johnnym Deppom) svojho zosnulého partnera. Zaujímavosťou je, že Le Fur sa v roku 2013 oženil s poľskou supermodelkou Malgosiou Belou. Hoci ich vzťah sa po pár rokoch rozpadol, oficiálne neboli rozvedení ani v čase, keď sa vrátil k Maiwenn. Malgosia Bela, ani princezná Stephanie na pohrebe prítomné neboli.

zväčšiť Herec Anthony Delon utešuje režisérku Maiwenn... Foto: Profimedia
862811331 Herec Anthony Delon utešuje režisérku Maiwenn na pohrebe jej životného partnera Jean-Yvesa Le Fura

Medzi smútočnými hosťami sa však objavili mnohé slávne tváre francúzskeho filmu, hudby a módy. Prišla herečka a supermodelka Laetitia Casta, bývalá prvá dáma a supermodelka Carla Bruni, herec Anthony Delon, syn Alaina Delona či režisér Luc Besson, inak tiež bývalý manžel režisérky Maiwenn. Nechýbali ani herci ako Virginie Ledyoen, Gilles Lelouche a mnohí ďalší. Viac foto v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #pohreb #rozlúčka #Maiwenn #Karen Mulder

+ Doprajte si niečo sladké, prospeje vám to a upokojíte svoje nervy.
Nesnažte sa poučovať, každému to začne skôr...

+ Sústreďte sa hlavne sami na seba, na ostatné veci zabudnite.
Nespochybňujte ľudí okolo seba, momentálne vám...