Odpočúvanie telefónu, vlámanie do domu a to nie je všetko! Zbožňovaný Hugh Grant si s bulvárom užil svoje, súd ale nebude

Britský herec Hugh Grant sa s vydavateľom bulvárneho denníka The Sun dohodol na urovnaní sporu ohľadom obvinení z odpočúvania hercovho telefónu a vlámania do jeho domu.

18.04.2024 00:00
Hugh Grant Foto: ,
Herec Hugh Grant.
debata

Podľa agentúry Reuters to vyplýva z dokumentov, ktoré Grantov právnik David Sherborne poslal londýnskemu vrchnému súdu. Ten vlani v máji rozhodol, že súdne konanie s mediálnym domom kvôli odposluchom môže začať.

Hugh Grant Čítajte viac Pobláznil Renée Zellweger, Juliu Roberts a s nimi milióny žien po celom svete! Jeho plachý úsmev vo Versailles však patril...

Grant, známy z romantických komédií ako Notting Hill alebo Láska nebeská, žaloval spoločnosť News Group Newspapers (NGN) mediálneho magnáta Ruperta Murdocha za nezákonné zhromažďovanie informácií, ktorého sa podľa neho dopúšťala prostredníctvom svojho bulvárneho denníka The Sun.

Grant tvrdí, že novinári používali služby súkromných vyšetrovateľov na odpočúvanie jeho telefónu, umiestňovali odpočúvacie a sledovacie zariadenia na jeho dom a auto a vlámali sa k nemu do domu. Získanie a zverejnenie informácií súkromného charakteru je podľa herca nezákonné.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Čítajte viac Nezákonné a nespravodlivé zaobchádzanie? Harrymu sa na súdoch v Británii nedarí

Grantova žaloba bola jednou z tých, ktoré sa mali v januári 2025 začať pojednávať na londýnskom vrchnom súde. Herec sa však so spoločnosťou NGN dohodol na urovnaní sporu, uviedol Sherborne. Žalobu spolu s ním pôvodne podal aj britský princ Harry.

Grant dlhodobo odsudzuje nezákonné metódy získavania informácií, ktoré boli kedysi v britských bulvárnych médiách veľmi rozšírené. V roku 2012 sa herec dohodol na mimosúdnom vyrovnaní v spore s NGN týkajúcom sa dnes už neexistujúceho bulvárneho týždenníka News of the World.

Rok 1995: Herec Hugh Grant na návšteve v...
Rok 1995: Legendárny záber Hugha Granta po...
+24Rok 1997: Hugh Grant a jeho priateľka - herečka...
debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Hugh Grant #bulvár

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...