Meno svojej mamy dlho tajila. Dôvod? Je to Goldie Hawn. Cestu k sláve si Kate Hudson vyšliapala sama, lemuje ju aj Zlatá malina

Herečka Kate Hudson, ktorá 19. apríla oslavuje 45 rokov, na verejnosti dlho tajila, že je dcérou oscarovej Goldie Hawnovej.

19.04.2024 00:00
kate hudson Foto:
Kate Hudson a Goldie Hawn na archívnej snímke.
debata

Hoci je dcérou hollywoodskej hviezdy, cestičku k sláve si vyšliapala sama. Herečka Kate Hudson, ktorá 19. apríla oslavuje 45 rokov, totiž na verejnosti dlho tajila, že je dcérou oscarovej herečky Goldie Hawnovej. Jej biologickým otcom je spevák Bill Hudson, vychovával ju však dlhoročný partner Goldie Hawnovej, slávny herec Kurt Russel.

Kate Hudson v roku 2016.
Kate Hudson v roku 2017.
+4Kate Hudson v roku 2018.

Prvého väčšieho úspechu sa Hudson dočkala za úlohu Penny Lane vo filme Na pokraji slávy (2000), za ktorú bola nominovaná na Oscara. Už pred tým hrala napríklad vo filmoch Rieka, ktorá spája a 200 cigariet (oba 1999). Ďalšiu jej kariéru ovplyvnil úspech romantickej komédie Ako stratiť chlapca za 10 dní (2003), po ktorej začala dostávať ponuky na úlohy v obdobných filmoch. Hrala však napríklad aj v horore Kľúč (2005), dobrodružnej komédii Mačacie zlato (2008), v muzikáli Nine (2009) či vo hviezdne obsadenom filme Deň matiek (2016), v ktorom si zahrali aj Julia Roberts a Jennifer Aniston.

zväčšiť Kate Hudson, Goldie Hawn a Kurt Russel. Foto: SHUTTERSTOCK
kate hudson Kate Hudson, Goldie Hawn a Kurt Russel.

V roku 2021 získala anticenu Zlatá malina pre najhoršiu herečku v hlavnej úlohe za snímku Music. Zlatú malinu za tento film dostala aj jeho režisérka, speváčka Sia, a predstaviteľka vedľajšej úlohy Maddie Ziegler.

Hudson má za sebou tiež režijnú prvotinu a to krátkometrážny film Cutlass (2007), napísala niekoľko kníh a vydala aj singel vlastných piesní.

Pohľad na vzťahy herečky Kate Hudsonovej ukazuje, že má slabosť pre muzikantov. Bola vydatá za frontmana kapely Black Crowes, Chrisa Robinsona, s ním má syna Rydera. Neskôr bola zasnúbená s Mattom Bellamym z kapely Muse, s ktorým má syna Binghama. Momentálne je šťastná s gitaristom Dannym Fujikawom, s ktorým vychováva dcéru Rani Rose. Dvojica je zasnúbená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kate Hudson #Goldie Hawn

+ Nezabúdajte na dostatok spánku, vaše telo ho potrebuje.
Práca na osobnom rozvoji zvýši vaše pracovné...

+ Nájdite čas na relax, je to dôležité pre vašu dušu.
Snažte sa každý deň prekonávať sami seba tak, aby ste boli...