Adela a Viktor Vinczeovci sú oficiálne rodičmi! Súd potvrdil, že sú osvojencami dieťatka. A prezradili aj meno

V marci bola moderátorka Adela Vinczeová hosťom relácie Ide o nás v TV Pravda.

14.05.2024 10:04
Adela Vinczeová a jej manžel Viktor Vincze Foto:
Moderátorka Adela Vinczeová a jej manžel Viktor Vincze.
debata (13)

Porozprávala aj o adopčnom procese, v ktorom sa s manželom Viktorom v tom čase ešte nachádzali. Trval vyše roka. O svojom rozhodnutí prijať do rodiny dieťatko vtedy Vinczeová povedala: „Prijali sme, že je veľmi pravdepodobné, že prirodzene dieťa mať nebudeme, tak sme to brali ako nejakú vyššiu vôľu, ktorú sme sa rozhodli akceptovať a nejako s tým nebojovať. Nerozhodli sme sa ani pre umelé oplodnenie, ktoré by podľa všetkého asi prebehlo v poriadku. Boli sme aj trošku racionálni a matematickí – veď stále je na svete dosť detí, ktoré nemajú rodičov.“(viac tu).

Po prvom stretnutí s naším dieťaťom sme sedeli v aute a hovorili si, mne sa ľúbi...
Video

Ako aktuálne uvádza portál tvnoviny.sk, manželia sa už stali aj oficiálne rodičmi chlapčeka, ktorý, ako prezradili, má meno Maximilián. „Funguje to tak, že celý proces prebieha prostredníctvom niekoľkých súdnych pojednávaní. V momente, keď sa posledné rozhodnutie stane právoplatným, tak človek je oficiálne zapísaný do rodného listu dieťaťa ako rodič. Právne už nevieme byť viac rodičmi, sme na úrovni tých biologických. Takže, dozvedeli sme sa na to súde, keď to sudkyňa vyhlásila ako rozsudok v mene Slovenskej republiky, že sa stávame osvojencami dieťaťa. Potom sme čakali už len na papierové potvrdenie,“ uviedol Viktor Vincze pre spomínaný portál.

Moderátorka Adela Vinczeová.
Adela Vinczeová na RTVS v relácii Milujem...
+15Moderátorka Adela Vinczeová v šou Trochu inak.

Ako už v marci opísala moderátorka pre Pravdu, celý proces adopcie si pýtal čas a manželia to akceptovali. "Niektoré veci sú určite správne – napríklad, aby bola zachovaná, nazvime to, skúšobná doba. Môže sa totiž ukázať, že rodičia nie sú takí, ako sa sprvu zdalo. Alebo neponúkajú dieťaťu úplne ideálne prostredie. Ale sú niektoré právne procesy, ktoré by sa možno dali robiť rýchlejšie a deti by mohli ísť do rodín oveľa skôr. Rozumiem, že všade leží veľa papierov na stoloch a berieme to, ako to je. Celý proces si pýta čas a my sa zbytočne vnútorne nestresujeme – viac tu.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Adela Vinczeová

+ Ohraničenie času stráveného na digitálnych zariadeniach obnoví vaše zdravie.
Vyjednávanie o lepších cenách môže...

+ Ak potrebujete, vyplačte sa nahlas, uľaví sa vám.
Zrátajte si všetky pre a proti a rozhodnite sa ako budete...