Mala len 12, on ju mal obchytkávať a bozkávať. Škandál okolo zneužívania francúzskej herečky má ďalší vývoj, reaguje aj ona

Parížska prokuratúra navrhla, aby súd začal proces s francúzskym režisérom Christophom Ruggiom kvôli sexuálnym útokom proti herečke Adèle Haenelovej v čase, keď bola maloletá. Informovala o tom minulý týždeň agentúra AFP s odvolaním sa na zdroje oboznámené s prípadom.

10.02.2024 13:00
Adele Haenel Foto:
Francúzska herečka Adele Haenel na zábere z roku 2014.
debata (8)

Haenel obvinila Ruggiu v roku 2019 a škandál otriasol francúzskou kinematografiou, ktorá bola dovtedy nezasiahnutá celosvetovou kampaňou proti sexuálnemu obťažovaniu MeToo, ktorá spustila lavínu obvinení proti známym mužom.

Teraz 34-ročná herečka v roku 2019 vypovedala, ako v čase, keď medzi svojím dvanástym a pätnástym rokom nakrúcala film Diabli, bola permanentne vystavená sexuálnym útokom.

Gerard Depardieu Čítajte viac Herečka, ktorá obvinila kolegu Depardieua zo znásilnenia, je po smrti. Skočila z mosta do Seiny

Režisérovi právnici, ktorých kontaktovala agentúra AFP, nechceli posledný vývoj komentovať. Ruggia predtým obvinenia odmietol. Adele Haenel podľa serveru Mediapart privítala „dôležitý“ krok. „Je to iba jedna fáza súdneho procesu, ale samozrejme dôležitá,“ uviedla herečka.

Sophie Marceau v roku 1999 v snímke Jeden svet...
Aj francúzska herečka a speváčka Vanessa...
+48Francúzska herečka Lea Seydoux v kreácii Louis...

Už predtým v rozhovore s Mediapartom povedala, že sa jej Ruggia dotýkal na nevhodných miestach a bozkával ju na krk. „Vytvoril systém, ako ma izolovať, ako ma každý víkend dostať k sebe do bytu,“ povedala herečka.

Ruggia svoj niekdajší vzťah k mladej herečke označil za „profesionálny a cituplný“, pripustil však, že sa mohol nevedomky dopustiť prešľapov.

zväčšiť Herečka Adèle Haenel na zábere z roku 2019 k... Foto: SITA/AP, Christopher Smith
Adèle Haenel Herečka Adèle Haenel na zábere z roku 2019 k filmu Portrait of a Lady on Fire.

Pre Haenelovú bol film Diabli z roku 2002 debutom. Odvtedy sa objavila vo viac ako dvoch desiatkach snímok a je považovaná za veľký herecký talent. Do svojich filmov ju obsadili okrem iného bratia Dardenneovci a získala dve filmové ceny Cézar.

Danny Masterson Čítajte viac Najmenej 30 rokov za mrežami. Danny Masterson z hitu Tie roky sedemdesiate spoznal trest za znásilnenie dvoch žien

Obžaloba podľa AFP poukazuje na dve priťažujúce okolnosti: Nízky vek Haenelovej v čase údajných skutkov a zneužitie autority režiséra. V stredu parížska prokuratúra začala predbežné vyšetrovanie režisérov Benoîta Jacquota a Jacquesa Doillona, ktorých obvinila herečka Judith Godrèche okrem iného zo znásilnenia a sexuálnych útokov v rokoch 1986 až 1992, keď bola maloletá.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #súd #režisér #sexuálne obťažovanie #Adele Haenel

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....