Deti odišli k babičke, tak som mu uvarila čaj s drogou, potvrdila manažérka slávneho rapera. Po 9 rokoch priznala jeho vraždu

Smrť jedného z najznámejších venezuelských raperov Canserbera polícia pôvodne považovala za samovraždu.

29.12.2023 00:00
Tarek Saab Foto:
Video s výpoveďou Amésticaovej a jej brata tento týždeň zverejnil venezuelský generálny prokurátor Tarek Saab.
debata

Až takmer deväť rokov po jeho páde z desiateho poschodia sa jeho bývalá manažérka priznala, že ho zdrogovala a vystrčila z okna. V rovnaký deň stretla aj jej vtedajšieho partnera, ktorý bol spevákovým producentom.

Kenjuan McDaniel Čítajte viac Raper z Nevady sa podľa polícia priznal k vražde vo vlastnej skladbe, už je vo väzbe

Motívom vraždy boli podľa ženy spory o peniaze a jej chystaný vyhadzov, napísal portál stanice BBC. S naaranžovaním samovraždy jej podľa jej výpovede pomohol brat a trojica agentov venezuelskej tajnej služby.

Canserbero, ktorého hudobný časopis Rolling Stone v čase jeho najväčšej slávy označil za najlepšieho španielskojazyčného rapera sveta, zomrel v januári 2015 po páde z okna domu, v ktorom bývala jeho vtedajšia manažérka Natalia Améstica.

View this post on Instagram

A post shared by (@canserberooficial)

Polícia pri pôvodnom vyšetrovaní dospela k záveru, že dvadsaťšesťročný hudobník občianskym menom Tyrone Gonzáles nožom zabil svojho producenta Carlosa Molnara a potom vyskočil z okna. Vyšetrovateľom sa však úplne nezdali všetky okolnosti údajnej samovraždy a tak sa ďalej pátrali po možnej úlohe Amésticaovej. Tá sa po takmer deviatich rokoch priznala, že rapera aj producenta, ktorý bol jej partnerom, omámila čajom s drogou. „Deti odišli k babičke a tak sa mi naskytla šanca uvariť im čaj,“ povedala podľa BBC vyšetrovateľom počas osudného večera.

Obit Matthew Perry Čítajte viac Ani štipka alkoholu, žiadne tvrdé drogy, ale v Perryho tele našli niečo iné: Pitva potvrdila, toto je príčina smrti obľúbeného Chandlera

Potom niekoľkokrát bodla Molnara do krku a do chrbta. Canserbero chvíľu nato zaspal na gauči a ona ho tiež dvakrát bodla, potom zo zúfalstva zavolala brata. Ten jej pomohol rapera vyhodiť z okna a s pomocou trojice známych z tajnej služby Sebin sa snažil naaranžovať situáciu, aby vyzerala ako vražda a samovražda. Preto ešte niekoľkokrát bodli už mŕtveho Molnara a tiež udreli Canserbera do tváre, aby navodili dojem súboja. Agenti si podľa nej za spoluprácu vypýtali o 10-tisíc dolárov, ktoré im zaplatila.

Video s výpoveďou Amésticaovej a jej brata tento týždeň zverejnil venezuelský generálny prokurátor Tarek Saab. Úrady podľa neho vydali zatykačov na spomínaných agentov tajnej služby aj policajných expertov, ktorí boli na mieste činu.

Améstica objasnila, že ju k vražde motivovala snaha speváka aj Molnara nepreplatiť jej letenky a ďalšie náklady spojené s koncertmi, ktoré hradila z vlastného vrecka. Dozvedela sa vraj tiež, že s ňou chce Canserbero ukončiť spoluprácu.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #otrava #úmrtie #raper #pád z okna #Casnerbero

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...