Jej krása fascinovala Lagerfelda aj Versaceho, získal (si) ju škandalózny prezident! Carla Bruni oslavuje 55

Patrila do skupiny supermodeliek, ktorým patril svet mól, ale aj magazínov v deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Carla Bruni však neskôr ukázala aj iné talenty. A s veľkým úspechom.

23.12.2022 14:00
Carla Bruni na zábere z roku 1994 Foto:
Topmodelka Carla Bruni na zábere z roku 1994 na prehliadke Chanel v Paríži.
debata

Rodáčka z talianskeho Turína sa narodila 23. decembra 1967, ale ako sedemročná sa s rodinou presťahovala do Francúzska. Jej nezameniteľný pôvab fascinoval už v detskom veku, v období mladosti si potom jej krásu všimli aj agenti z modelingových agentúr a ponúkli Bruniovej šancu vyskúšať predvádzanie na prehliadke.

Alžbeta Ferencová Čítajte viac Tu je nový objav režiséra Hřebejka! Krásna rodáčka z Prešova, poznáte ju z Paneláka

Veľký modelingový debut zažila v pomerne neskorom veku, ako dvadsaťročná v roku 1987 – vtedy sa objavila vo veľkej medzinárodnej reklame na značku Guess. Po nej si však pôvaby taliansko-francúzskej krásky všimli aj slávne módne ateliéry. Predvádzala pre také módne domy ako Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, Dior či Versace alebo dizajnéra Isaaca Mizrahiho. Jej aktívna modelingová kariéra trvala jednu dekádu, no potom sa Carla rozhodla viac sústrediť na to, čo jej bolo blízke – hudbu.

Carla Bruni na zábere z roku 1995 na prehliadke...
Topmodelka Carla Bruni na zábere z roku 1994 na...
+9Modelka a speváčka Carla Bruni na prehliadke...

Už v roku 2000 sa objavili na svete nahrávky, pod ktorými bola podpísaná ako autorka hudby, o tri roky neskôr vydala svoj debutový album, ktorý sa dočkal pozitívnej kritiky. To platilo aj pre všetky ďalšie albumy, pod ktoré sa Carla ako speváčka a aj autorka hudby podpísala.

zväčšiť Speváčka, modelka a bývalá prvá dáma Francúzska... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Carla Bruni a Nicolas Sarkozy Speváčka, modelka a bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruni v spoločnosti svojho manžela - exprezidenta Nicolasa Sarkozyho na akcii Women in Motion Awards v Cannes.

Od prvého momentu slávy patrila pozornosť médií aj Bruniovej súkromnému životu a dnes mama dvoch detí im dávala dostatok príležitostí na to, aby sa o ňu zaujímali. Bola magnetom pre slávnych mužov, randila napríklad s Ericom Claptonom či Mickom Jaggerom. Jej srdce si však napokon získal politik a neskôr aj francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, za ktorého sa v roku 2008 vydala a niekoľko rokov bola po jeho boku aj prvou dámou Francúzska.

barbara bach Čítajte viac Ako Bond-girl očarila svet, vydala sa za Ringo Starra! Po rokoch závislostí zostala čistá! Takto vyzerá v 70-ke

Sarkozyho škandály a podozrivé financovanie v rámci jeho volebnej kampane však priviedlo na súd a dnes má povesť kontroverzného politika s nie úplne čistým štítom. Carla Bruni však po boku svojho manžela pevne stojí, potvrdila to aj nedávno na filmovom festivale v Cannes, kde sa obaja objavili na jednom z večierkov. Bruni tiež príležitostne stále predvádza a navštevuje módne udalosti, medzi nimi napríklad prehliadky domov ako Saint Laurent či Chanel, pre ktoré aj po ukončení aktívnej kariéry zostala múzou.

Topmodelka Hailey Bieber sa tiež objavila vo...
Topmodelka Paloma Elsesser vo vianočnej kampani...
+5Topmodelka Hailey Bieber sa tiež objavila vo...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #modeling #hudba #Nicolas Sarkozy #Carla Bruni

+ Mali by ste sa viac usmievať, potrebujete emocionálnu sebadôveru.
Nehovorte ľuďom okolo seba ako majú pracovať,...

+ Dávajte si pozor na svoju váhu, nehýbete sa a hmotnosť rastie.
Pripravte sa na povýšenie alebo zmenu, ktorá...