Korunku nezískala, do TOP 10 sa neprebojovala, ale... Je to práve ona, kto prepisuje históriu svetovej súťaže Miss Universe

Neexistuje len jediný spôsob, ako byť krásna, tvrdí Miss Nepál, ktorá sa ako prvá plus size finalistka predviedla na svetovej súťaži Miss Universe.

21.11.2023 17:30
Jane Dipika Garrett Foto:
Prvá plus size finalistka svetovej súťaže Miss Universe - Jane Dipika Garrett (Miss Nepál).
debata (13)

Svetová súťaž Miss Universe 2023 spoznala počas víkendu svoju víťazku. Korunku si v Salvádore spomedzi 84 žien vybojovala 23-ročná súťažiaca z Nikaraguy Sheynnis Palacios. Na druhom mieste skončila zástupkyňa Thajska Anntonia Porsild a tretiu priečku obsadila Austrálčanka Moraya Wilson. Aktuálny 72. ročník súťaže však priniesol aj niekoľko výrazných zmien.

 Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca...
 Miss Universe 2023 sa stala 23-ročná súťažiaca...
+17
Spevák  John Legend počas 72. ročníka súťaže...

V súťaži sa po prvý raz od zmien pravidiel v roku 2022 predviedli aj vydaté a rozvedené ženy či matky. V tomto ročníku to boli dve súťažiace, ktoré už sú matkami – Miss Kolumbia Camila Avella a Miss Guatemala Michelle Cohn. Zároveň súťažili aj transrodové ženy – Rikkie Kollé (22) bola v júli korunovaná za Miss Holandsko a 23-ročná Miss Portugalsko Marina Machete. V súťaži po novom nie je nastavený horný vekový limit, finalistky musia byť len staršie ako 18 rokov. A po pódiu sa v tomto ročníku po prvý raz prešla plus size modelka.

zväčšiť Prvá plus size finalistka svetovej súťaže Miss... Foto: Profimedia
miss universe Prvá plus size finalistka svetovej súťaže Miss Universe - Jane Dipika Garrett (Miss Nepál).

Bola ňou Miss Nepál Jane Dipika Garrett. 22-ročná finalistka sa pre magazín Hola vyjadrila, že je hrdou nadšenkyňou hnutia Body Positivity. „Ako žena s krivkami, ktorá nespĺňa určité zaužívané štandardy krásy, som tu, aby som zastupovala všetky ženy,“ povedala v rozhovore pre spomínaný magazín.

zväčšiť Prvá plus size finalistka svetovej súťaže Miss... Foto: ČTK / AP / Moises Castillo
Jane Dipika Garrett (Miss Nepál). Prvá plus size finalistka svetovej súťaže Miss Universe - Jane Dipika Garrett (Miss Nepál).

Ako dodala, chce byť povzbudením pre ženy, ktoré trpia či v minulosti trpeli pre to, ako vyzerajú. Ona sama s takýmito pocitmi neistoty zápasila. „Pred niekoľkými rokmi som bola veľmi neistý človek a mala som veľmi nízke sebavedomie. Teraz sa mám naozaj rada a to je pre mňa úspech,“ povedala Hola a dodala: "Myslím si, že neexistuje jediný spôsob, ako byť krásna, každá žena je krásna taká, aká je.“ Jane Dipika Garrett, ktorá má na Instagrame takmer 250 000 fanúšikov, sa prebojovala do TOP 20, na pódiu sa predviedla aj počas promenády v plavkách. Následne však už do TOP 10 nepostúpila.

Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...
Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...
+8Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe...

Svoje želiezko v ohni malo aj Slovensko, v meste San Salvádor našu krajinu reprezentovala 22-ročná Kinga Puhová, ktorá sa Miss Universe Slovakia 2023 stala v júni. Kinga sa síce do top 20 neprebojovala, svoju účasť na Miss Universe však opisuje ako dva najkrajšie a zároveň najnáročnejšie týždne v živote. „Mám za sebou neskutočné 2 týždne, ktoré boli pre mňa najkrajšie a zároveň najnáročnejšie v mojom živote. Som vďačná za krásne zážitky a množstvo sprievodného programu, hoci boli dni, kedy sme spali len 4–5 hodín,“ opisuje a dodáva: "Pre mňa bola táto súťaž splnením snov a tiež poctou, že som mohla reprezentovať Slovensko na takejto prestížnej svetovej súťaži.“ (viac čítajte nižšie)

puhová Čítajte viac Novou Miss Universe je uhrančivá tmavovláska! Ale pozrite sa na krásnu zástupkyňu Slovenska a jej model zo zlatých klasov pšenice

Puhová v Salvádore predviedla národný kostým s názvom „Ethereal Serenity“, ktorý si navrhla sama, zrealizovala ho návrhárka Yvona Leitner.

zväčšiť Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe... Foto: Miss Universe
Puhová Kinga Puhová na svetovej súťaži Miss Universe 2023. Na sebe má národný kostým.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Miss Universe #Kinga Puhová

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...