Po 100 rokoch je prvou Miss s krátkymi vlasmi: Francúzska kráska rozdelila krajinu, jej odpoveď na hejty však nemohla byť lepšia

Stalo sa tak vôbec prvýkrát vo viac ako storočnej histórii súťaže krásy. Novou Miss Francúzsko sa prvýkrát stala kráska s krátkymi vlasmi. Jej víťazstvo však vyvolalo skutočne bizarnú debatu na sociálnych médiách.

19.12.2023 08:58
Eve Gilles Foto:
Eve Gilles bola korunovaná za Miss Francúzsko 2024.
debata (16)

Dvadsaťročná Eve Gilles, ktorá reprezentovala región Nord-Pas-de-Calais v severnom Francúzsku, získala v sobotu večer korunku najkrajšej Francúzky. Jej úsmev, prezentácia a pôvab na móle očaril množstvo porotcov, no v prípade diváckeho hlasovania sa Eve umiestnila až na tretej priečke preferencií. Napriek tomu napokon korunku získala ona.

puhová Čítajte viac Novou Miss Universe je uhrančivá tmavovláska! Ale pozrite sa na krásnu zástupkyňu Slovenska a jej model zo zlatých klasov pšenice

„Budem bojovať za hodnoty silných žien,“ vyhlásila po verdikte podľa portálu Euronews.com Eve Gilles. „Zvykli sme si na krásne slečny s dlhými vlasmi, ale ja som si zvolila androgýnny vzhľad s krátkymi vlasmi. Každá žena je iná, každá sme jedinečná,“ doplnila tiež novopečená víťazka.

Nová Miss Francúzsko 2024 Eve Gilles...
Eve Gilles bola korunovaná za Miss Francúzsko...
+5Novou Miss Francúzsko pre rok 2024 sa stala...

Aj to prispelo k poznámkam a „hejtom“, ktoré sa objavili najmä na francúzskom internete. Viacerí diváci sa ostro pustili do Gillesovej a padali, bohužiaľ, aj zosmiešňujúce a úrážlivé poznámky o jej vzhľade či fakte, že je podľa viacerých príliš štíhla a málo ženská.

Rikkie Kolle Čítajte viac Narodila sa ako chlapec, dnes je z nej Miss Holandsko: Súťaž krásy má prvú transrodovú víťazku, zabojuje o titul Miss Universe

Iní diváci zase útočili na samotné vedenie súťaže a tvrdili, že sa snaží postupovať v duchu tzv. „woke-culture“, teda „prebudenej kultúry za nové hodnoty a diverzitu za každú cenu“. „Stavte sa, že budúci rok vyhrá trans,“ napísal napríklad jeden z diskutujúcich online. Objavilo sa však aj množstvo reakcií, ktoré novú Miss chválili a kritizovali samotných hejterov.

zväčšiť Nová Miss Francúzsko 2024 Eve Gilles počas... Foto: Profimedia
Nová Miss Francúzsko 2024 Eve Gilles Nová Miss Francúzsko 2024 Eve Gilles počas návštevy televíznej šou v Paríži.

Od sobotňajšieho víťazstva v súťaži už stihla na slová kritikov reagovať aj nová kráľovná krásy, ktorá absolvovala niekoľko televíznych rozhovorov aj interview pre médiá. „Ľudia, ktorí ma kritizujú kvôli mojim vlasom, ma netrápia, pretože si môžem zmeniť vlasy,“ povedala Gilles pre francúzsky denník Le Parisien v rozhovore po svojom víťazstve. „Vybrala som si tieto vlasy, ale nevybrala som si moje telo, ani metabolizmus. Nechápem, ako môže niekto kritizovať človeka za niečo, čo nemôže zmeniť," dodala na margo poznámok o jej štíhlosti.

Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu a riaditeľ súťaže Miss Slovensko Michael Kováčik. Čítajte viac Ženy sa musia naučiť za seba postaviť, hovorí víťazka Miss Leona Novoberdaliu. Súťaž v tom tiež môže pomôcť

Nová Miss Francúzsko vraj nechce byť známa len ako „slečna s krátkymi vlasmi“. „Chcem ľuďom ukázať, že ženy sú rozmanité, že všetky sme krásne, že všetky sme iné a jedinečné. Nie som jedinečná kvôli svojim vlasom, som jedinečná preto, že som Eve," citoval z jedného z jej rozhovorov portál Euronews.com.

Súťaže Miss si pýtajú zmenu a jej účastníčky môžu ponúknuť viac ako len peknú tváričku
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #krátke vlasy #debata #jedinečnosť #hejter #Miss Francúzsko #Eve Gilles

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....