Aj dievča s väčšími bokmi vie v plavkách na pódiu vyžarovať energiu, hovorí Sonja Kopčanová po návrate zo svetovej súťaže

Zabodovala na Miss Slovensko, v decembri našu krajinu Sonja Kopčanová zastupovala na medzinárodnej súťaži Miss Intercontinental 2023 v egyptskom Sharm El Sheikhu.

14.01.2024 11:30
Sonja Kopčanová Foto:
Sonja Kopčanová na medzinárodnej súťaži Miss Intercontinental 2023.
debata (9)

Sonja Kopčanová po návrate zo súťaže porozprávala o tom, ako to na medzinárodnom podujatí prebiehalo aj to, s akými pocitmi sa prešla po pódiu počas promenády v plavkách.

miss slovensko Čítajte viac Je rozhodnuté! Titul Miss Slovensko 2023 si vybojovala blondínka z Dolného Kubína

„Súťaž hodnotím ako obrovskú výzvu, ktorú si myslím, že som zvládla. Ani som netušila, koľko povinností a možno aj stresu bude spojených s prípravami najmä preto, že som perfekcionistka a chcela som mať istotu, že som dotiahla všetko do konca a som na všetko pripravená,“ začína opisovať Kopčanová, ktorá na Miss Slovensko 2023 skončila ako 2. vicemiss.

zväčšiť Sonja Kopčanová na medzinárodnej súťaži Miss... Foto: archív S. K.
Sonja Kopčanová Sonja Kopčanová na medzinárodnej súťaži Miss Intercontinental 2023.

O titul v Egypte súperilo 80 mladých žien z celého sveta a víťazkou sa stala Chatnalin Chotjirawarachat z Thajska, do top päťky sa spolu s ňou prebojovali zástupkyne Mexika, Vietmanu, Srbska a Kolumbie. Napriek tomu, že Sonja Kopčanová medzi nimi nebola, zo Sharm El Sheikhu smutná neodchádzala. „Ak mám pravdu povedať, nešla som tam s ambíciou vyhrať prvé miesto. Jednoducho som bola vďačná za takú príležitosť a chcela som reprezentovať čo najlepšie, ako som vedela. Krajinu, Miss Slovensko, aj seba. A zvyšok nechať na osud,“ prezradila svoje pocity po návrate.

zväčšiť Miss Slovensko 2023 sa stala 23-ročná Daniela... Foto: Miss Slovensko
miss slovensko 2023 Miss Slovensko 2023 sa stala 23-ročná Daniela Vojtasová z Dolného Kubína (v strede). 1. vicemiss je Petra Siváková zo Šamorína (vpravo), 2. vicemiss sa stala Sonja Kopčanová z Banskej Bystrice (vľavo).

V kolektíve mladých žien z celého sveta nepociťovala šialenú rivalitu, skôr naopak. „Mala som šťastie na kolektív dievčat, ktoré boli okolo mňa. Myslím, že to ide aj s dobou – dievčatá sa navzájom podporujú viac ako kedykoľvek predtým. Ja som sa medzi nimi prirodzene bavila, panovali medzi nami priateľské vzťahy. Aj to je jeden z aspektov, vďaka ktorému sa pre mňa účasť na takejto súťaži stala o čosi ľahšou.“

II. Vicemiss Slovensko 2023 Sonja Kopčanová.
Druhou vicemiss Miss Slovensko sa stala Sonja...
+9Miss Slovensko 2023 sa stala 23-ročná Daniela...

23-ročná študentka Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici netajila, že má za sebou aj ťažšie obdobie prijatia vlastného vzhľadu. „V období dospievania som sa z dievčatka stávala ženou, zrazu som nebola veľkosť XS, s čím som sa nedokázala zmieriť, pretože baby okolo mňa zostávali stále štíhle a ja som bola čoraz viac ženskejšia. Nasledoval dlhodobý proces, než som sa dostala do bodu akceptovania faktu, že nikdy nebudem celkom štíhla ani nebudem nosiť veľkosť XS,“ opísala.

zväčšiť Sonja Kopčanová na medzinárodnej súťaži Miss... Foto: archív S. K.
Sonja Kopčanová Sonja Kopčanová na medzinárodnej súťaži Miss Intercontinental 2023.

Samú seba označuje za plus size modelku a po úspechu v Miss Slovensko, kedy sa jej dostalo mnoho podpory, jej sebaistota rástla. S týmto pocitom a rovnako s istou dávkou pokory vyrazila na súťaž, ktorej súčasťou bola aj promenáda v plavkách. „Vedela som, že mojou prednosťou nebude štíhle, ‚dokonalé‘ telo. No o to práve šlo. Predviesť to, že aj dievča s väčšími bokmi či obvodom pása vie prísť na javisko a vyžarovať veselú energiu, lásku a rešpekt k svojmu telu. Že krása už nemá konfekčnú veľkosť ani konkrétny tvar. Verím, že sa mi toto moje predsavzatie podarilo splniť a možno tým aj niekoho inšpirovať, aby začal svoje telo vnímať z troška iného uhla,“ prezradila sympatická brunetka.

Ako vyzerala jej príprava na medzinárodnú súťaž? Zaradila do svojho života viac športu či menila výrazne jedálniček? „Ja žijem zdravo dlhodobo. Aj to, ako teraz vyzerám, je výsledok toho, že sa o seba starám,“ prezrádza Kopčanová. O príprave na súťaž už porozprávala pre Pravdu pred časom – čítajte tu.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Miss Slovensko #Sonja Kopčanová

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...