Kate Moss má 50! Poriadne búrlivý život jej kráse neuškodil, takto s ňou šiel čas

Britská modelka Kate Moss, ktorá 16. januára oslavuje okrúhlu 50-ku, patrí k najväčším hviezdam sveta módy.

16.01.2024 00:00
Kate Moss Foto:
Modelka Kate Moss na zábere z roku 1992.
debata

Ľudia, ktorí sa v obore pohybujú, ju oceňujú aj ako štýlovú ikonu, ktorá dokáže diktovať trendy. Mnohí ju považujú za jednu z najvplyvnejších osobností sveta módy. Jej majetok sa podľa nedávnych odhadov pohybuje okolo 70 miliónov dolárov.

Kate Moss v 90-tych rokoch, na začiatku jej...
Modelka Kate Moss na zábere z roku 2004.
+10Topmodelka Kate Moss na zábere z roku 2011 s...

Moss, celým menom Katherine Ann Moss, sa narodila na predmestí Londýna. V škole sa jej príliš nedarilo, vraj vynikala v športe a pôvodne chcela byť speváčkou. Ako 14-ročnú ju ale objavila na letisku v New Yorku zakladateľka modelingovej agentúry Storm a o jej kariére bolo rozhodnuté. V 90. rokoch sa jej popri žensky vyzerajúcich idoloch typu Cindy Crawfordovej, Claudie Schifferovej či Naomi Campbellovej veľmi nedarilo. Jej chvíľa prišla až s nástupom trendu drobnejších a chudších modeliek.

zväčšiť Rok 2023 - Britská modelka Kate Moss na... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Kate Moss Rok 2023 - Britská modelka Kate Moss na podujatí British Fashion Awards.

Moss má za sebou nespočetný počet módnych prehliadok a reklamných kampaní pre slávne svetové značky typu Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Burberry, Chanel či Dior. Jej tvár sa mnohokrát objavila na obálkach módnych časopisov. A v roku 2014 sa vo vydaní britskej mutácie magazínu Vogue prvýkrát predstavila aj v úlohe módnej redaktorky a stylistky. Úspech Mossovej v módnom priemysle ale presahuje svet prehliadkových mól. Navrhla kolekcie odevov a vôní, účinkuje tiež v hudobných videoklipoch a objavila sa vo viacerých filmoch. Tiež sa angažuje v charite.

moss2004 Čítajte viac Keď sa nevyzlečieš, tak... Topmodelka Kate Moss mala len 16 rokov, keď počula počas fotenia túto vetu

V septembri 2005 zverejnila britská bulvárna tlač fotografiu, na ktorej Moss podľa všetkého šňupala kokaín. Modelka potom odišla z Británie a v Spojených štátoch sa podrobila odvykacej kúre. Kvôli tejto afére prišla o niektoré reklamné kontrakty. Potom ale jej kariéra opäť nabrala na obrátkach a onedlho bola opäť jednou najlepšie zarábajúcich svetových modeliek.

Depp Heard Lawsuit Čítajte viac Zhodil Johnny Depp slávnu Kate Mossovú zo schodov? Topmodelka vypovedala pred súdom

Popri práci a škandáloch Mossovú preslávili aj vzťahy – žila so známym americkým hercom Johnny Deppom alebo rockovým muzikantom Petom Dohertym, povestným svojimi drogovými eskapádami.

zväčšiť Rok 1998: Kate Moss a jej vtedajší priateľ -... Foto: SITA/AP, LAURENT REBOURS
Kate Moss Rok 1998: Kate Moss a jej vtedajší priateľ - herec Johnny Depp.

Od roku 2011 bola vydatá za ďalšieho rockového muzikanta Jamieho Hinca, ale v roku 2015 sa rozišli a o rok neskôr rozviedli. Zo vzťahu s novinárom Jeffersonom Hackom má dcéru Lilu Grace.

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Kate Moss

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...