Menej pompy, krások dosť! Očarila Lily James či luxusná Matlin, triumfovala Gyllenhaal

Ďalší slávnostný filmový večer má americký filmový priemysel za sebou. Akcia, ktorá sa zvyčajne koná v predvečer vyhlásenia Oscarov, sa tentoraz diala pár týždňov vopred. Hviezd však prišlo požehnane.

07.03.2022 06:41
Lily James Foto: ,
Herečka Lily James v kreácii Del Core.
debata

Už 37. ročník vyhlásenia cien americkej (a medzinárodnej) nezávislej filmovej tvorby ovládla snímka Temná dcéra od režisérky, scenáristky a herečky Maggie Gyllenhaalovej, ktorá adaptovala knihu od známej spisovateľky Eleny Ferrante a odniesla si domov nielen cenu za adaptovaný scenár a režiu, ale aj sošku pre najlepší film roka.

Herečka Dianna Agron v kreácii Prada.
Herečka Michelle Yeoh prišla v kreácii Giorgio...
+15Herečka Kristen Stewart dorazila na filmový...

Gyllenhaal, ktorá je staršou sestrou herca Jakea Gyllenhaala, si prišla prevziať cenu osobne a predviedla sa vo výraznej kreácii z dielne Gucci – šatách s výraznými ramenami a kvetinovou výšivkou z flitrov a plieškov. Počas večera ju podporoval manžel, ktorý však stavil na veľmi ležérnu módu – to sa konieckoncov v prípade cien nezávislého filmu zvyčajne deje. Hviezdy, herečky aj herci, síce predvádzajú aj modely známych značiek – nie je to však také pompézne ako v prípade iných filmových galavečerov.

zväčšiť Herečka Maggie Gyllenhaal a jej životný partner... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Maggie Gyllenhaal a jej životný partner Peter Sarsgaard. Herečka Maggie Gyllenhaal a jej životný partner Peter Sarsgaard.

Okrem ocenenej (a dobre oblečenej) Gyllenhaalovej na červenom koberci zaujali napríklad aj dámy Kristen Stewart (v nohavicovej kombinácii Chanel), Dianna Agron (v modeli s odhaleným bruškom od značky Prada) či Sydney Sweeney (v decentných šatách Miu Miu). Odvážna bola Julia Fox v šatách s podprsenkovým detailom odhaľujúcim veľkú časť bedra a zvodne sexy zase herečka Lily James v kombinácii nohavíc a topu nad pupok.

zväčšiť Herečka Kristen Stewart dorazila na filmový... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Kristen Stewart Herečka Kristen Stewart dorazila na filmový galavečer v kreácii Chanel.

Najluxusnejšie kreácie v tento večer predviedla dvojica dám – veteránok filmového priemyslu – herečka Michelle Yeoh a nepočujúca herečka a producentka Marlee Matlin. Obe pritom zhodne obliekal ateliér Armani. V prípade prvej to však bola klasická kolekcia dostupná po celom svete, tá druhá si vzala na seba model Armani Privé zo superluxusnej kolekcie na mieru.

Lady Gaga Čítajte viac Móda SAG: Gaga ako anjelska Venuša, Selena dramatická, Salma opäť zvýraznila kypré tvary

Zahanbiť sa však nedali ani páni. Napríklad nominovaný Andrew Garfield sa objavil vo fialovom saku z dielne Valentino a herec a režisér Taika Waititi zase v obleku broskyňovej farby. Víťaz hlavnej hereckej kategórie Simon Rex (áno, ten herec z bláznivých komédií Scary Movie) prišiel v ortodoxnej kombinácii tmavého obleku a trička.

Okrem spomenutého Rexa a triumfujúcej Temnej dcéry sa medzi ocenenými objavila aj herečka Taylour Paige za rolu vo filme Zola. Za najlepší výkon vo vedľajšej úlohy bol ocenený nepočujúci herec Troy Kotsur a herečka Ruth Negga za snímku Passing.

zväčšiť Herečka, producentka a režisérka Marlee Matlin... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
2022 Film Independent Spirit Awards - Arrivals Herečka, producentka a režisérka Marlee Matlin v kreácii Armani Privé.

Len drobná zaujímavosť na záver. Aby mohol byť film nominovaný na Spirit Awards, nesmie jeho rozpočet prekročiť hranicu 22,5 milionov dolárov.

Video
VIDEO: Herečka Jennifer Beals známa najmä z Flashdance, takto vyzerá po rokoch. Zdroj: Profimedia

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristen Stewart #móda #vyhlásenie #Film Independent Spirit Awards #Maggie Gyllenhaal #Dianna Agron #Lily James

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...