Oscarová móda: Úchvatná Chastain, Zendaya ako moderná Sharon Stone. A čo si to obliekla Kristen Stewart?!

Najdôležitejší večer filmového sveta pripadol tento rok na 27. marca. Oscarový ceremoniál sa ani tento rok nezaobišiel bez luxusnej módy a úchvatných kreácií na červenom koberci. Ktoré dámy (a páni) boli neprehliadnuteľní?

28.03.2022 04:52 , aktualizované: 05:35
debata
zväčšiť Herečka a speváčka Zendaya na červenom koberci... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Zendaya Herečka a speváčka Zendaya na červenom koberci 94. ročníka Oscarov v kreácii Valentino.

Pozornosť večera sa sústreďovala, samozrejme, v prvom rade na nominované herečky. Ak to vezmeme striktne, reč je o desiatke dám. Mnohé z nich sú už na oscarovom červenom koberci ostrieľanými veteránkami. Nesklamali ani tentoraz. Kým napríklad herečka Nicole Kidman pôsobila sošne a ukážkovo luxusne v architekturálnej róbe z dielne Armani Privé, jej španielska kolegyňa Penelope Cruz stavila na decentný odtieň a princeznovskú sukňu so zmodernizovaným strihom (a vreckami). Jej róba vznikla v dielne ateliéru Chanel, s ktorým roky spolupracuje.

Herečka a speváčka Zendaya na červenom koberci...
Herečka Zoe Kravitz v šatách z dielne Saint...
+58Herečka Naomi Scott na vyhlásení Oscarov v...

Ani jedna zo žien však nepadla do oka tak, ako herečka Jessica Chastain – vôbec najväčšia favoritka hlavnej hereckej kategórie, ktorá sa obliekla do kreácii z dielne Gucci. Trblietavý model šiat, v ktorom dominoval atypický farebný ombré prechod flitrov z tónov ružového zlata do fialovej a na bohatej sukni bol ešte zdobený volánmi, bol jednoducho magnetom pre oči. Šaty krásne akcentovali postavu a fungovali aj s ryšavým tónom vlasov hollywoodskej herečky. V rámci večera patrili azda aj medzi najopulentnejšie kreácie, aké verejnosť a novinári videli.

Nominovaná herečka Jessica Chastain v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Jessica Chastain v kreácii Gucci. Nominovaná herečka Jessica Chastain v kreácii Gucci.

Flitre dominovali aj na dlhej sukni s vlečkou, ktorú si v tento večer obliekla herečka a speváčka Zendaya. Jej model z ateliéru Valentino doplnila kratučká biela košeľa nad pupok a podľa mnohých odborníkov na módu išlo o akúsi modernú poctu niekdajšiemu looku herečky Sharon Stoneovej, ktorá ako vôbec prvá herečka vyrazila na Oscary v kombinácii pánskej bielej košele, ledabolo zastrčenej do elegantnej dámskej sukne.

zväčšiť Herečka Kristen Stewart stavila na značku... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Kristen Stewart Herečka Kristen Stewart stavila na značku Chanel, prekvapila však voľbou nohavicového šortkového kostýmu.

Mix opulentnosti a minimalizmu fungoval však aj v ďalšej kreácii z dielne Valentino – kreácii víťazky hereckej kategórie za vedľajšiu ženskú hereckú rolu. Reč je o Ariane DeBose, ktorá si na večer vybrala červenú kombináciu nohavíc s precízne strihaným a ušitým podprsenkovým topom. Dokonalosť strihu týchto dvoch kusov odevu potom doplnil pompézny objemnejší plášť, ktorý padal z pliec a ponúkol efektný prvok pri pózovaní.

Nominovaná a napokon aj víťazka Ariana DeBose v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Ariana DeBose v kreácii Valentino Haute Couture. Nominovaná a napokon aj víťazka Ariana DeBose v kreácii Valentino Haute Couture.

Medzi nominovanými hviezdami však stávkou na minimalizmus zaujala aj herečka Kristen Stewart. Len málokto čakal od ambasádorky značky Chanel takúto voľbu – namiesto luxusnej róby z kolekcie haute couture si totiž nechala zhotoviť tmavý dámsky šortkový kostým. S mikro-šortkami! Look bol absolútne výnimočný v záplave ostatných dám a azda právom aj jeden z najdiskutova­nejších. Takýto pohľad na večernú módu bol veľmi odvážny, ale nie nevkusný. Skôr naopak, veľmi šik a súčasný!

Herečky Lily James v Atelier Versace (vľavo) a... Foto: SITA/AP
Lily James v Atelier Versace (vľavo) a Naomi Scott vo Fendi Haute Couture. Herečky Lily James v Atelier Versace (vľavo) a Naomi Scott vo Fendi Haute Couture.

Osviežením módy 94. ročníka Oscarov boli aj mnohé nové tváre a zástupkyne súčasnej mladej generácie herečiek. Niektorým z nich sa podarili priam ukážkové módne voľby. Platí to napríklad o Lily Jamesovej, ktorej šaty s púdrovým nádychom od Atelier Versace boli súznením elegancie a rafinovaného sexepílu garantovaného čipkou a umne tvarovaným korzetom a živôtikom. Jej kolegyňa Zoe Kravitz stavila na podobný odtieň, no róba bola decentnejšia – tubová s aplikáciou výraznej mašle na živôtiku – vznikla v ateliéri Saint Laurent. Do tónov romantickej ružovej – kreácie s perím a flitrami sa obliekla aj tehotná Nicky Hilton, ktorá síce nepatrí do hereckej brandže, no svojím modelom zaujala naplno.

Lily James Čítajte viac Menej pompy, krások dosť! Očarila Lily James či luxusná Matlin, triumfovala Gyllenhaal

Celkom z iného súdka, no rovnako očarujúca, bola róba herečky Naomi Scottovej. Jej šaty z kolekcie Fendi Haute Couture pripomínali priam slávnostné kňazské rúcho, rovnako túto emóciu navodil aj odtieň hlbokej fialovej. Bohatá dekoratívna výšivka robila zo šiat umelecké dielo.

zväčšiť Zľava: Herečky Penelope Cruz v Chanel Haute... Foto: SITA/AP
Penelope Cruz v Chanel Haute Couture, Nicole Kidman v Armani Privé a Maggie Gyllenhaal v Schiaparelli Haute Couture. Zľava: Herečky Penelope Cruz v Chanel Haute Couture, Nicole Kidman v Armani Privé a Maggie Gyllenhaal v Schiaparelli Haute Couture.

Dráma a gotický nádych sa potom objavil aj v šatách nominovanej speváčky Billie Eilishovej, ktorú obliekla značka Gucci. Jej šaty z kaskád nežných šifónových volánov mali v sebe však aj romantický rozmer a tak pripomínala akúsi temnú vílu. U herečky a scenáristky Maggie Gyllenhaalovej sa o podobný efekt postaral nielen model, ale najmä líčenie s matnými temnými perami. V kreácii Schiaparelli Haute Couture tak pôsobila dramaticky, ba priam trošku až démonicky. Ale tiež smutne.

Oscarom nechýbala však ani provokácia, či priam erotika – aká? Pozrite sa na dámy na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Kristen Stewart #móda #Valentino #červený koberec #Oscar #Jessica Chastain #Chanel #Zendaya #Billie Eilish

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...