Móda z Grammy: Dua Lipa v remeňoch, elegantná Gaga, Eilish ako gotická gejša... A Saweetie? Krikľavá provokatérka

Iba týždeň po vyhlásení Oscarov sa v Amerike uskutočnil aj azda najvýznamnejší hudobný ceremoniál roka. Las Vegas hostilo 64. ročník hudobných cien Grammy. S desiatkami známych tvárí a, samozrejme, luxusnou aj extravagantnou módou.

04.04.2022 06:44
Dua Lipa Foto: ,
Speváčka Dua Lipa oblečená od hlavy po päty vo Versace.
debata (1)

Ceremoniál Grammy je odjakživa odvážnejší, provokatívnejší a tiež sa vo výbere šiat pri ňom slávne ženy (aj muži) viac odvážia. Či už sú to priehľadné materiály, príliš odvážne rozparky, ale trebárs aj odevné kreácie, ktoré pútajú pozornosť svojou kostýmovosťou či originálnym spracovaním a strihom, aký v uliciach často nevidieť. Aj tohtoročný galavečer mal všetko spomenuté.

Speváčka Olivia Rodrigo v šatách z dielne...
Herečka a speváčka Cynthia Erivo v kreácii...
+37Influencerka a herečka Addison Rae v šatách...

Pozornosť patrila, samozrejme, tým najväčším menám hudobnej brandže. Kým napríklad speváčka Dua Lipa zostala verná svojmu imidžu zvodnej sirény v čiernej kreácii so zlatými prackami a remienkami od Versace, Lady Gaga pokračovala v nastavenom tóne imidžu hollywoodskej divy. Čiernobiela kreácia na jedno rameno, ktorá opäť zvýraznila jej eleganciu, pochádzala z dielne Armani Privé. Neskôr ju Gaga vymenila za rovnako elegantný a strihovo prepracovaný model večernej toalety Elie Saab Haute Couture.

Zendaya Čítajte viac Oscarová móda: Úchvatná Chastain, Zendaya ako moderná Sharon Stone. A čo si to obliekla Kristen Stewart?! grammy Čítajte viac Hlavné ceny Grammy získali Jon Batiste, Silk Sonic a Olivia Rodrigová. Súhlasíte?

Jeden z triumfov večera zažívala na 64. ročníku speváčka Olivia Rodrigo, ktorá nepúta pozornosť len hudobným prejavom. V šatách z dielne britskej dizajnérky Vivienne Westwood nechala vyniknúť svoju subtílnu štíhlu figúru, dekolt zvýraznil všitý korzet, efekt trblietavej výšivky akcentoval krivky doslova graficky a jasne, no všetko pôsobilo zároveň veľmi primerane.

Speváčky Lady Gaga (vľavo) a Olivia Rodrigo. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
pjimage Speváčky Lady Gaga (vľavo) a Olivia Rodrigo.

Magnetom podobných podujatí je už tradične austrálska hviezda Billie Eilish. Nesklamala ani tentoraz – minimálne originalitou výberu. Eilish zostala verná čiernej ako na minulotýždňových Oscaroch, tentoraz však namiesto po Gucci siahla po kreácii avantgardného tvorcu Ricka Owensa. Pôsobila trochu ako temná japonská gejša, v ktorej vzhľade sa mixovala kostýmovosť s futurizmom. Výsledok? Nemusí sa páčiť každému, ale patril medzi vizuálnejšie najpútavejšie.

zväčšiť Speváčka Billie Eilish dorazila na ceremoniál v... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Billie Eilish Speváčka Billie Eilish dorazila na ceremoniál v kreácii Rick Owens.

Raperka Saweetie pútala tiež. Tradičnejšími zbraňmi podobných akcií – a tiež svojimi vlastnými. Reč je, samozrejme, o krivkách – výdatne odhalených. Model ostroružovej sukne a podprsenky, v ktorom sa objavila, pochádza z najnovšej kolekcie značky Valentino. Na Saweetie, ktorá už má povesť najväčšej „odhaľovačky“ pred objektívmi, je však fascinujúce pozorovať, ako si dané momenty užíva. Stojí to za to a jedno je jasné – veríte jej, že to je naozaj jej presvedčenie, jej životná filozofia. Pozrite sa aj v našom videu.

Video

VIDEO: Raperka Saweetie v kreácii Valentino.

Na slávnostnom večere nechýbali ani princeznovské róby. Objavila sa v nich napríklad speváčka Carrie Underwood či modelka Chrissy Teigen. Romanticko-rozprávkový, no výrazne zaujímavejší výsledok sa podaril napríklad hudobníčke SZA – v archívnych šatách z tylu zdobených kvetmi od Jeana Paula Gaultiera. Víziu modernej princeznej potom priniesla na červený koberec herečka a speváčka Rachel Zegler, v šatách z dielne Christian Dior.

Na slávnostnom galavečere sa však odohral aj jeden módny moment, ktorý až nápadne pripomínal oscarový večer. Žeby kopírovanie? Nie, ale podobnosť nápadná. Ktorá dáma ho má na konte? Pozrite sa na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Grammy #Dua Lipa #Billie Eilish #Saweetie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...