Trojitý oscarový zásah! Tilda, Julianne, ale najväčšia kráľovná Benátok je... úchvatná Penelope

Nie jeden, ale hneď dva filmy prišla do Benátok predstaviť španielska filmová diva Penelope Cruz. Jej prítomnosť na červenom koberci sa nezaobišla bez výdatnej pozornosti médií.

07.09.2022 11:18
Penelope Cruz Foto: ,
Herečka Penelope Cruz predstavila v Benátkach už druhý film - snímku On the fringe. Žiarila v kreácii Chanel Haute Couture.
debata

Rodáčka z Madridu, ktorá už počas víkendu prezentovala novinku L’immensità, sa tentoraz postavila pred novinárov s ďalším filmom – snímkou On the fringe. Samozrejme, okrem nej pútala pozornosť aj samotná hlavná aktérka. Štyridsaťosemročná Cruz je totiž jednou z najpríťažli­vejších európskych herečiek a pochýb o tom nebolo ani v utorok popoludní, keď sa najprv stretla s novinármi na fototermíne a tlačovke a následne na premiére na červenom koberci.

Herečka Rachel Brosnahan uviedla v Benátkach...
Herečka Penelope Cruz predstavila v Benátkach...
+14Herečka Tilda Swinton v kreácii Haider Ackerman.

Popoludňajší styling vychádzal z Cruzovej španielskych koreňov a biele šaty z čipky, s korzetovým živôtikom a volánikovou kaskádovou sukňou od Dolce & Gabbana evokovali istým spôsobom estetiku andalúzskej kultúry flamenca. O pár hodín neskôr potom mama dvoch detí žiarila v čiernej kreácii Chanel Haute Couture. Módu zo slávneho parížskeho ateliéru si herečka oblieka aj preto, že patrí medzi kľúčové ambasádorky Chanel. Aj táto voľba však bola dôkazom, že Penelope vždy dokáže šatám vtlačiť veľmi osobnú pečať vlastnej krásy a šarmu.

zväčšiť Herečka Penelope Cruz podčiarkla svoje... Foto: SITA/AP, Domenico Stinellis
Penelope Cruz Herečka Penelope Cruz podčiarkla svoje španielske korene, keď si na prezentáciu filmu obliekla archívny model šiat Dolce & Gabbana a doplnila ho výraznými kruhovými náušnicami.

Utorňajší program pritom nepatril len Cruzovej novému filmu, ale hneď niekoľkým očakávaným projektom. Napríklad snímku The Eternal Daughter prišla predstaviť Tilda Swinton, pričom túto novinku si osobne prišla pozrieť aj jej filmová kolegyňa a prezidentka poroty 79. ročníka Julianne Moore. Trio spomenutých dám, teda Penelope, Tilda aj Julianne – tak vytvorili akúsi oscarovú trojicu, všetky totiž majú doma sošku Americkej filmovej akadémie.

Gemma Chan, Harry Styles, Sydney Chandler, režisérka Olivia Wilde a herci Chris Pine, Florence Pugh a Nick Kroll Čítajte viac VIDEO: Benátsku premiéru poškvrnila vojna hviezd! Jeden mal druhého opľuť, herečka vraj neznáša režisérku

Možno jednu v budúcnosti získa aj talentovaná Rachel Brosnahan, hviezda komediálneho seriálu Marvelous Mrs. Meisel. S novinkou Dead for a Dollar zavítala do Benátok spoločne s kolegami Benjaminom Brattom, Willemom Dafoe a Christophom Waltzom. Na festival ju obliekala značka Versace.

zväčšiť Herečka Rachel Brosnahan uviedla v Benátkach... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Rachel Brosnahan Herečka Rachel Brosnahan uviedla v Benátkach film Dead For A Dollar v kreácii Atelier Versace.

Zastúpenie mala v utorok potom aj domáca kinematografia, konkrétne film Il signore delle formiche, v ktorom sa po boku ostrieľaných starších kolegov predstavila mladá hviezda Sara Serraiocco. Na červenom koberci bola neprehliadnuteľná aj vďaka dramatickej kreácii Fendi Haute Couture. Taliansky ateliér ju obliekal počas celého pobytu na festivale.

Chcete vidieť fotogalérie z filmového festivalu v Benátkach? Kliknite na ďalšiu stranu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #festival #Benátky #film #Penelope Cruz #Tilda Swinton #Julianne Moore #Medzinárodný filmový festival v Benátkach

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...