OBRAZOM: Samopašná Salma v koži, sexy Amazonka Goulding aj odhalená tehuľka - to je móda z Brit Awards!

Po galavečere Grammy, na ktorom získal sošku za Album roka sa britský spevák Harry Styles stal aj hviezdou tohtoročných Brit Awards. Slávnostný galavečer v sobotu však priniesol aj zhliadnutia hodné momenty na červenom koberci.

12.02.2023 07:30
Salma Hayek Foto: ,
Herečka Salma Hayek v kreácii Alexander McQueen na akcii Brit Awards 2023.
debata

Slávnostné gala sa tentoraz konalo v sobotu, čo je pomerne prekvapivý dátum – hviezdy však rozhodne nemali víkendový oddych. Na Brit Awards 2023 dorazili desiatky zástupcov hudobnej či filmovej brandže a na červenom koberci pútali pozornosť originálnymi aj odvážnymi kreáciami.

Adele Čítajte viac OBRAZOM: Adele ako elegantná diva, Rexha ako z pánskeho magazínu, polonahý Styles a... prvá dáma USA prišla v zlate

Napríklad speváčka Ellie Goulding, ktorá zjavne schudla a vypracovala svoju figúru za posledné roky do priam ukážkovej podoby fitnesky, sa predvádzala v tope, ktorý kopíroval jej tvar poprsia. Čierna tuhá látka akoby len bola prilepená na hrudi a zvyšok stylingu tvorili jednoduché čierne nohavice. Efekt záujmu médií však bol splnený.

Topmodelka Leomie Anderson v sexi kreácii Area.
Speváčka Charli XCX v kreácii Ludovic de Saint...
+35Speváčka Ellie Goulding sa na vyhlásení Brit...

Neprehliadnuteľné boli aj speváčka Jessie J a Charli XCX. Prvá najmä vďaka tomu, že je v pokročilom štádiu tehotenstvo a zjavne mala chuť to dať vedieť celému svetu. Svoje materské obliny naplno odhalila v červenej čipkovanej kreácii – overale, z ktorého nechala vytŕčať svoje bruško.

zväčšiť Tehotná speváčka Jessie J predviedla na Brit... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Jessie J Tehotná speváčka Jessie J predviedla na Brit Awards svoje odhalené bruško.

Jej mladšia kolegyňa sa zase zaradila do šíku dám, ktoré prepadli popularite „nahých“ šiat. Alebo aby sme boli presnejší – trendu priehľadných a polopriehľadných kreácií, ktoré akoby do módy prinášali novú sexuálnu revolúciu a poctu odhalenému ženskému telu. Jej priehľadný model s viazaním okolo krku pochádzal z dielne dizajnéra Ludovica de Saint Sernina. A keď už je reč o sexi lookoch, rozhodne nemožno obísť moderátorku Mayu Jamu v kreácii Schiaparelli či topmodelku Leomie Anderson, ktorá si obliekla model Area.

zväčšiť Speváčka Charli XCX v kreácii Ludovic de Saint... Foto: Profimedia
Charli XCX Speváčka Charli XCX v kreácii Ludovic de Saint Sernin.

Tohtoročným hosťom Brit Awards sa stala aj mexická herečka a hviezda Salma Hayek. Nebola to náhoda, keďže Salma robila zároveň reklamu na svoj najnovší film – Magic Mike: Posledný tanec. Päťdesiatšesťročná hviezda si zároveň trúfla na kožený look zložený zo šiat s asymetrickým volánom a čižmičiek na hrubom podpätku. Oboje z dielne Alexander McQueen. Kožený look zjavne ocenil aj jej manžel Francois Henri Pinault. Aspoň podľa bozkov, ktoré si dávali na červenom koberci.

madonna2011 Čítajte viac Táto tvár speváčky Madonny je už minulosť! Na cenách Grammy šokovala vizážou, je na nepoznanie

Tam, mimochodom, zaujali aj páni. Už v úvode spomenutý Harry Styles sa objavil v čiernom obleku s veľkou látkovou kvetinou okolo krku, ktoré mu vytvorili na mieru v ateliéri Nina Ricci. Opäť pritom držal líniu svojho fluidného štýlu, v ktorom sa mixujú prvky dámskej aj pánskej módy. Ešte odvážnejší bol jeho kolega Sam Smith, ktorý si trúfol na gumenú kreáciu Harri. Viac ako opisovať sa ju oplatí vidieť (galéria).

zväčšiť Spevák Harry Styles počas príchodu na Brit... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Harry Styles Spevák Harry Styles počas príchodu na Brit Awards 2023 v kreácii Nina Ricci.

Tento rok sa ešte len druhýkrát udeľovali trofeje pre britského a medzinárodného umelca roka. Tieto kategórie nahradili mužské a ženské ceny. Podľa organizátorov zmena povedie k tomu, že umelci budú ocenení „iba za svoju hudbu a prácu“, a nie podľa svojej identity. Nové kategórie však sprevádzala kritika, pretože tento rok medzi finalistami na hlavnú cenu pre obe pohlavia nebola žiadna žena.

A kto boli ocenení na Brit Awards 2023?

Umelec roka: Harry Styles
Pieseň roka: Harry Styles – As It Was
Popový/R&B interpret roka: Harry Styles
Album roka: Harry Styles za Harry's House
Zahraničný umelec roka: Beyoncé (USA)
Zahraničný album roka: Beyoncé – Break My Soul
Hip-hop/grime umelec: Aitch
Tanečný počin: Becky Hill
Objav roka: Wet Leg
Skupina roka: Wet Leg
Zahraničná skupina roka: Fontaines D.C. (Írsko)
Rockový interpret/alter­natíva roka: The 1975
Producent roka: David Guetta (Francúzsko)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Salma Hayek #Brit Awards #Ellie Goulding #Harry Styles #Jessie J #Shania Twain #Leomie Anderson

+ Vyvážená strava je základom pre dobré zdravie a dlhodobú pohodu.
Neplačte nad rozliatym mliekom, pokúste sa...

+ Vypnite na chvíľu, zmiernite tempo a naučte sa konečne relaxovať.
Predplatné bude výhodnejšie a vy môžete...