OBRAZOM: Berlinale ozdobila 'nahá' Hathaway aj kráska Garrn s piercingom. Zelenskyj odkázal: Postavte sa zlu

Európa opäť žije filmom a slávnym filmovým festivalom. Vo štvrtok večer sa v Berlíne konalo slávnostné otvorenie už 73. ročníka Berlinale, ktoré sa nesie pod taktovkou žien. Štvrtkový večer mal však aj politickú príchuť.

17.02.2023 07:34
Anne Hathaway Foto: ,
Americká herečka Anne Hathaway prišla na slávnostné otvorenie v "nahej" kreácii Valentino Couture.
debata (10)

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa prostredníctvom videomostu na slávnostnom otvorení nemeckého filmového festivalu Berlinale prihovoril k filmovým tvorcom a umelcom. Zároveň ich vyzval, aby jasne deklarovali svoju podporu Ukrajine. „Môže umenie zostať mimo politiky?“ spýtal sa Zelenskyj počas prejavu. „Teraz je to Rusko, ktoré stavia na Ukrajine nový múr. Je to múr medzi slobodou a otroctvom,“ povedal prezident. Umenie podľa jeho slov nemôže zostať ľahostajné, pretože v tichu sa „hlas zla stáva len hlasnejším a presvedčivejším“.

Anne Hathaway Čítajte viac Žiadne róby, stačia minišaty a bunda na zahriatie! Anne Hathaway predviedla sexy podobu, vyzerá fakt TOP

Pred slávnostným otvorením 73. ročníka tohto prestížneho festivalu americká herečka Anne Hathawayová vyzdvihla Zelenského ako novodobého hrdinu a poďakovala sa organizátorom festivalu za to, že mu umožnili predniesť prejav. Vedenie festivalu označilo jeho účasť za mimoriadnu poctu. Berlinale v stredajšom tlačovom vyhlásení vyjadrilo solidaritu s Ukrajincami bojujúcimi za svoju nezávislosť a ostro odsúdilo ruskú útočnú vojnu voči susednej krajine.

Nemecká topmodelka Toni Garrn v kreácii Giorgio...
Herečka a prezidentka festivalovej poroty...
+20Americká herečka Anne Hathaway prišla na...

Popri politickom rozmere sa však 73. ročník, samozrejme, niesol aj v znamení filmu a slávnych hostí či členov poroty. O slávnostné otvorenie sa postarala snímka She Came To Me. Na červenom koberci sa vo štvrtok večer ako jedna z hviezd objavila šéfka poroty, jedna z najmladších v histórii.

zväčšiť Herečka a prezidentka festivalovej poroty... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Kristen Stewart Herečka a prezidentka festivalovej poroty Kristen Stewart v kreácii Chanel Haute Couture.

Reč je o americkej herečke Kristen Stewartovej, ktorá sa objavila v hite Twilight, ale aj oceňovanom filme Spencer (má zaň nomináciu na Oscara). Stewartovú obliekol ateliér Chanel a pred fotografmi sa objavila v priam rozprávkovo pôsobiacich šatách, ktoré však doplnil mierne punkový účes a dramatické líčenie.

Herečka Kristen Stewart v kreácii Chanel prichádza na photo-call filmu Crimes of the Future. Čítajte viac Talentovaná, krásna, štýlová! Kristen Stewart bude šéfovať porote v Berlinale, pripravte sa na...

Už spomenutá Hathaway tiež nezostala prehliadnutá. Dôvodom bol jej odvážny „nahý“ look v kreácii Valentino Haute Couture. Jej čipkované šaty na telovom podklade totiž odhaľovali nahé krivky pod nimi, intímne partie chránila telová podšívka. Prekvapivý detail v rámci stylingu a úpravy predvádzala aj krásna Nemka Toni Garrn – topmodelka v kreácii Giorgio Armani, ktorej tvár zdobil piercing v nose.

zväčšiť Nemecká topmodelka Toni Garrn v kreácii Giorgio... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Toni Garrn Nemecká topmodelka Toni Garrn v kreácii Giorgio Armani na slávnostnej premiére otváracieho filmu She Came To Me filmového festivalu Berlinale.

Medzi hosťami festivalu nechýbali ani domáce hviezdy nemeckej kinematografie, medzi nimi herečka Iris Berben, Alexandra Maria Lara či herec Lars Eidinger z hitu Babylon Berlín. Na červenom koberci sa však objavila aj očarujúca Marisa Tomei, hviezda série Spider-Man či herec Peter Dinklage, známy najmä z Hry o tróny.

Festival potrvá do 26. februára – teda dňa, keď si svet pripomenie prvé výročie od vypuknutia ofenzívy Moskvy na Ukrajine. O hlavnú cenu – Zlatého medveďa – sa uchádza 19 filmov. Počas 11 dní bude uvedených takmer 300 nových filmov z celého sveta. Ocenenie za celoživotné dielo si prevezme hollywoodsky oscarový režisér Steven Spielberg.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristen Stewart #červený koberec #Anne Hathaway #príhovor #Berlinale #Volodymyr Zelenskyj

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...