Teraz neskákal z okna, od Studenkovej pusu dostal verejne: Slovenská diva a Pavel Nový opäť spolu po 40 rokoch a dôvod...

Scény z kultovej komédie S tebou mě baví svět, v ktorej sa kedysi predstavila herečka Zdena Studenková a herec Pavel Nový ako zamilovaný, no tak trochu sa skrývajúci pár, si pamätajú mnohé generácie. V piatok večer sa stretli znovu.

18.06.2023 00:00
Pavel Nový, Zdena Studenková Foto:
Herec Pavel Nový odovzdal cenu Hercova misia slovenskej herečke Zdene Studenkovej. Dvojica sa stretla v kultovej komédii S tebou mě baví svět.
debata (3)

Český herec pricestoval do Košíc, aby svojej dávnej kolegyni odovzdal jednu z výnimočných cien – trofej Hercova misia v rámci otvorenia festivalu Art Film Fest v Košiciach. Šarmantný sedemdesiatnik sa hosťom najprv prihovoril, aby potom pozval na pódium jednu z najznámejších slovenských herečiek.

Jennifer Grey Čítajte viac 'Baby' z Hriešneho tanca aj po 60-ke vyzerá skvelo, má to v génoch: Pozrite na jej otca, je to čiperný 90-nik s Oscarom

Odmenou mu bol aj bozk a srdečný úsmev od kolegyne, s ktorou sa v kultovej snímke Marie Poledňákovej stretli v roku 1983 – teda presne pred 40 rokmi.

Herečka Zdena Studenková s cenou Hercová misia...
Herečka Zdena Studenková na tlačovej...
+24Herečka Zdena Studenková s partnerom Braňom...

„Stále hovoríme že nemáme peniaze. Všetci sa sťažujú a je to cítiť najmä v tom ako je sponzorovaná naša kultúra. Som strašne šťastná, že existuje niečo také ako filmový festival, ktorý dokazuje že máme výnimočných umelcov. Festival zaručuje presah, podáva o nás povedomie aj vo svete. To je to, čím môžeme ohúriť. Myslím, že táto malá krajina, nemôže ničím až tak ohúriť ako svojím umením. Ak som súčasťou toho, tak som veľmi vďačná, vážim si to a som šťastná,“ uviedla Studenková, ktorá nezaprela svoju povesť nestarnúcej a elegantnej filmovej divy.

zväčšiť Herečka Zdena Studenková si na Art Film Fest... Foto: Peter Stas/Art Film Fest 2023
Zdena Studenková Herečka Zdena Studenková si na Art Film Fest prevzala cenu Hercova misia.

Na ceremoniál dorazila v čiernych večerných šatách, strieborných lodičkách a s ukážkovým líčením a úpravou. Spoločnosť jej, samozrejme, robil partner Branislav Kostka. Na druhý deň si potom Studenková aj za účasti verejnosti prevzala cenu na košickej Hlavnej ulici.

Zdena Studenková Čítajte viac Studenková si prišla do obchodu kúpiť mobil: Jej požiadavka? Len sa chytíte za hlavu, rovnako, ako predavač

Okrem hviezdy seriálu Dunaj, k vašim službám sa na pódiu objavila aj Magda Vášáryová, ktorá prevzala cenu Hercova misia in memoriam pre svojho zosnulého manžela Milana Lasicu. Sprevádzali ju vnučky. Na červenom koberci, ktorý v piatok zmáčal dážď, sa objavili aj iné známe tváre.

zväčšiť Herečka Zdena Studenková a jej partner Braňo... Foto: Peter Stas/Art Film Fest 2023
Zdena Studenková a jej partner Braňo Kostka Herečka Zdena Studenková a jej partner Braňo Kostka prichádzajú na slávnostné otvorenie Art Film Festu v Košiciach.

Medzi nimi napríklad herci Braňo Deák či Ján Greššo alebo režisér Juraj Nvota a jeho staršia dcéra Dorota Nvotová. Viac si z úvodného ceremoniálu pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cena #Zdena Studenková #Hercova misia #Pavel Nový #S tebou mě baví svět #Art Film Fest 2023

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...