Festival vo Varoch sa začal: Dara Rolins ako magnet, ukázala bruško aj dcéru. Oscarová kráska v luxusnej róbe a Verešová... veď pozrite

Slávnostný štart filmového festivalu v Karlových Varoch sa niesol v piatok večer vo veľkolepom a hviezdnom štýle. Na červenom koberci sa okrem domácich hviezd z českého a slovenského šoubiznisu objavilo hneď niekoľko hviezd svetovej kinematografie.

30.06.2023 20:35 , aktualizované: 20:47
Daniela Peštová a jej životný partner Pavol Habera Foto:
Česká topmodelka Daniela Peštová a jej životný partner Pavol Habera boli jedným z najkrajších párov večera.
debata (20)

Cenu za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii si prevzala hlavná hviezda tohtoročného festivalu austrálsky herec a hudobník Russell Crowe. Hviezda filmov Gladiátor či Čistá duša v ďakovnej reči uviedla, že hoci si cenu veľmi váži, teší sa hlavne na koncert svojej kapely Indoor Garden Party, s ktorou zahrá v rámci otváracieho večera. Crowe ocenil tiež organizátorov festivalu. Všetko podľa jeho slov – na rozdiel od iných festivalov – perfektne funguje.

Herečka Jitka Schneiderová na slávnostnom...
Herečka Jana Plodková na slávnostnom otvorení...
+62Herečka Eliška Křenková v kreácii od Lukáša...

Crowe však nebol jedinou hviezdou, na ktorú sa sústreďovala pozornosť. Cenu prezidenta festivalu si počas otváracieho večera prevzala švédska herečka Alicia Vikander známa z filmov Tomb Raider či Dánske dievča. Počas piatkového večera ešte uvedie otváraciu snímku festivalu – britskú historickú drámu Firebrand, v ktorej stvárnila poslednú manželku Henricha VIII.

Herci Alicia Vikander a jej manžel Michael... Foto: ČTK / Šulová Kateřina
Alicia Vikander a jej manžel Michael Fassbender Herci Alicia Vikander a jej manžel Michael Fassbender na červenom koberci pri štarte 57. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch.

Na slávnostný ceremoniál priniesla skutočný hollywoodsky štýl. Ako ambasádorka značky Louis Vuitton sa objavila práve v kreácii z tohto parížskeho módneho domu. Spoločne s ocenenou Vikanderovou tiež nečakane pricestoval aj jej manžel, írsky herec Michael Fassbender.

Alicia Vikander Čítajte viac Gladiátor Crowe, nádherná Švédka s Oscarom či Dara Rolins s Bohdalovou - je to ako malé Cannes! Festival vo Varoch plnia hviezdy

Hviezdami 57. ročníka sú napríklad aj americká herečka a režisérka Robin Wright či americká herečka Patricia Clarkson, ktorá tiež zavítala na úvodný ceremoniál. Ten zaplnili v piatok podvečer aj domáce tváre. Spomedzi hereckých hviezd zavítali na festival dámy ako Anna Geislerová, Jitka Schneiderová, Hana Vagnerová či Eliška Křenková. Prekvapením bola prítomnosť švédsko-americkej modelky, herečky a spisovateľky Pavlíny Pořízkovej, ktorá len nedávno predstavila v Bratislave svoju novú knihu.

zväčšiť Speváčka Dara Rolins a jej dcéra Laura Homolová... Foto: Profimedia
Dara Rolins a jej dcéra Laura Homolová Speváčka Dara Rolins a jej dcéra Laura Homolová prišli do Varov spoločne.

Zastúpenie malo aj Slovensko. A to konkrétne v dvojici najznámejších „čechosloveniek“. Modelka Andrea Verešová si nemohla akciu nechať ujsť. Speváčka Dara Rolins sa prešla po červenom koberci a na pár minút sa stala jeho kráľovnou. Nebola však sama. Po jej boku totiž stála aj jej dcéra Laura Homolová, ktorá len nedávno debutovala na obálke módneho magazínu ako modelka.

Španielska kráľovná Letizia Čítajte viac Že je štíhla ako prútik, neprekvapí, ale ten dekolt... kráľovná Letizia očarila v Madride, predviedla elegantný a sexy look

Kým pätnásťročná Laura zvolila metalické fialové šaty bez ramienok, jej slávna mama si vzala na seba trblietavý top, ktorý odhaľoval vypracované bruško, a doplnila ho masívnejšou, akoby bálovou sukňou. Na červenom koberci sa objavili aj desiatky ďalších známych osobností zo sveta filmu, hudby či módy. Viac si pozrite v našej galérii.

Festival potrvá do 8. júla. Cenu prezidenta festivalu za prínos českej kinematografii si v posledný festivalový deň prevezme česká herečka Daniela Kolářová.

IDE O NÁS s Pavlínou Pořízkovou
Video
Slávna supermodelka hovorí o láske, vzťahoch, starnutí či o tom, prečo je vzorom iným ženám.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #dcéra #Daniela Peštová #Alicia Vikander #Dara Rolins #Russell Crowe #MFF Karlove Vary

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....