Po pive minerálka? Topmodelka Němcová vo Varoch predviedla vodné šaty. Ako ich vyrobili? Má v tom prsty...

Zdá sa, že tento rok sa sponzori filmového festivalu v Karlových Varoch predháňajú v tom, kto prinesie zaujímavejší a virálnejší moment. Po šatách vyrobených s použitím 300 litrov piva predstavili cez víkend aj šaty "vodné".

04.07.2023 00:00
debata
Topmodelka Pavlína Němcová v šatách, ktoré... Foto: KVIFF
Pavlína Němcová Topmodelka Pavlína Němcová v šatách, ktoré vytvoril Lukáš Macháček. Inšpiroval sa vodou, udržateľnosťou a slávnym reklamným spotom.

Známa česká topmodelka Pavlína Němcová sa na nedeľňajšej prezentácii pred médiami z Česka aj Slovenska objavila v kreácii od dizajnéra Lukáša Macháčka, ktorá vznikla ako inšpirácia slávnym reklamným spotom na českú minerálnu vodu spred pár rokov. V ňom vtedy účinkovala topmodelka Hana Soukupová a samotný spot zostal v pamäti mnohých divákov (a pravdepodobne aj spotrebiteľov).

Topmodelka Daniela Peštová v kreácii Jamamme. Čítajte viac Móda z Varov: Peštová uchvátila, Dara Rolins aj Plodková odhalili štíhly driek. A model najodvážnejší? Má ho na svedomí táto Češka

Tentoraz sa na práci vodných šiat, ktoré vznikli z recyklovaného tylu, okrem dizajnéra samotného podieľala aj umelá inteligencia. Macháček tiež vytvoril ďalšie štyri modely, pričom časť jeho tvorby sa bude tiež následne dražiť a výťažok pomôže Klubu cystickej fibrózy. Tomu, mimochodom, pomáha aj dražba známej značky šampanského – konkrétne pamätnej fľaše s podpismi hercov (galéria nižšie).

Aj slovenská modelka Andrea Verešová sa...
Herečka Jana Plodková sa podpísala na fľašu...
+30Herec Ivan Trojan sa s nadšením zapojil do...

Moderné technológie sa v móde objavujú čoraz častejšie a nevyhýbajú sa im ani dizajnéri v strednej Európe. Ešte počas otváracieho ceremoniálu zaujala česká herečka Anna Geislerová, ktorá si na seba obliekla šaty „z piva“. Presnejšie, v návrhu od Jakuba Polanku bol zakomponovaný materiál, ktorý vznikol z odpadu pri výrobe piva fermentáciou a ktorý štruktúrou pripomína kožu.

Herečka Jitka Schneiderová na slávnostnom...
Herečka Jana Plodková na slávnostnom otvorení...
+62Herečka Eliška Křenková v kreácii od Lukáša...

Módny návrhár potom tento materiál vysekával do podoby krúžkov, ktoré zase implementoval do večernej róby, v ktorej česká herečka skutočne vyrazila dych. Viac si pozrite v našich galériách. Nižšie si pozrite rozhovor so slovenskou dizajnérkou Matou Durikovic, ktorá vyvinula inovatívny materiál – zo želatíny a navrhla s ním celú svoju kolekciu.

IDE O NÁS: Nepoznám už ľudí z mojej generácie, ktorí by nenakupovali v second handoch
Video
Dizajnérka Mata Durikovic o nových trendoch a budúcnosti v móde, o jej inovatívnom materiáli na šaty, ktorý sa dá aj zjesť či o tom, ako vníma slovenského spotrebiteľa módy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #voda #šaty #Pavlína Němcová #Lukáš Macháček

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...