Móda z Varov: Peštová uchvátila, Dara Rolins aj Plodková odhalili štíhly driek. A model najodvážnejší? Má ho na svedomí táto Češka

Aj tohtoročný slávnostný červený koberec piatkového otváracieho ceremoniálu festivalu v Karlových Varoch priniesol niekoľko ukážkových momentov, ako sa dá v domácich podmienkach zvládnuť výzva večernej módy na svetovej úrovni.

01.07.2023 19:00
debata (9)
zväčšiť Topmodelka Daniela Peštová na filmovom... Foto: Profimedia
Daniela Peštová Topmodelka Daniela Peštová na filmovom festivale Karlovy Vary.

Na červenom koberci sa v piatok večer neobjavila len početná delegácia hviezd zo zahraničia, ale aj známe domáce tváre. A celkom pochopiteľne, najmä v domácich končinách pútali aj najviac pozornosti práve ony. Ich módne voľby, výber šperkov či úprava. Kto zaujal v početnom zozname celebritných hostí?

Daniela Peštová a jej životný partner Pavol Habera Čítajte viac Festival vo Varoch sa začal: Dara Rolins ako magnet, ukázala bruško aj dcéru. Oscarová kráska v luxusnej róbe a Verešová... veď pozrite

Už tradične sa do zoznamu dostáva česká topmodelka Daniela Peštová, ale nie je to vec zvyku Skrátka, Peštovej cit pre módu v spojení s jej osobným vyžarovaním a krásou je v tunajších končinách zaslúženým objektom pozornosti. Na otvorení 57. ročníka festivalu v Karlových Varoch sa kráska objavila s partnerom Pavlom Haberom a v nežnej róbe pastelovej ružovej farby s plisé efektom.

Herečka Jitka Schneiderová na slávnostnom...
Herečka Jana Plodková na slávnostnom otvorení...
+62Herečka Eliška Křenková v kreácii od Lukáša...

Šaty od značky Jamamme pôsobili priam snovo, dekolt bol tak akurát, rozviata sukňa a aranžované plisé na zadnom dieli, ktoré padalo z oboch ramien ešte tento efekt zvýrazňovali. Blondínka pridala listovku Bottega Veneta a elegantný výčes s decentným, no efektným líčením. Zdobili ju retiazky luxusných klenotov ovinuté nielen okolo krku, ale tiež ruky.

zväčšiť Herečka Hana Vagnerová  na otvorení 57. ročníka... Foto: KVIFF
Hana Vagnerová Herečka Hana Vagnerová na otvorení 57. ročníka MFF Karlovy Vary v kreácii od slovenského dizajnéra Borisa Kráľa.

Medzi dámy, ktoré pravidelne pútajú pozornosť na červenom koberci, sa už pred nejakým časom zaradila aj herečka Hana Vagnerová. Po minulom roku, keď ju obliekli do šiat od libanonského tvorcu Elieho Saaba, tentoraz siahla po móde domácej. Teda slovenskej. Ale na svetovej úrovni.

1N1A1161 Čítajte viac Boris Kráľ: Šiť na veľkosť modelky vás veľa nenaučí. V ženskej postave sú tajomstvá, ktoré ako dizajnér odhaľujem

Jej model modrých šiat s výraznou retro inšpiráciou estetiky diorovského ateliéru 50-tych rokov má na svedomí Boris Kráľ, ktorý celú svoju kolekciu vytvoril ako poctu veľkým couturiérom. Od Diora až po Balenciagu. A vo Vagnerovej, ktorá by pokojne mohla byť českou Audrey Hepburnovou, našiel ukážkovú nositeľku. Blondínku zdobili šperky Messika a efektným doplnkom boli lodičky v identickom odtieni modrej.

zväčšiť Speváčka Dara Rolins na červenom koberci... Foto: ČTK / Šulová Kateřina
Dara Rolins Speváčka Dara Rolins na červenom koberci predvádzala veľkolepý look od Lukáša Kimličku.

Jedným z efektných detailov na piatkovom červenom koberci sa stalo odhalené bruško, respektíve časť torza. Takto sa pred objektívmi predstavila Dara Rolins, ktorá spojila trblietavý top s dlhým rukávom a bálovú sukňu s vlečkou vo výraznej mandarínkovej farbe od Lukáša Kimličku a doplnila to celé šperkmi Gismondi a kabelkou Fendi First z limitovanej edície. Česká herečka Jana Plodková poňala trend odhalenia v trupe trochu inak. Spojením podprsenkového topu a kruhovej sukne (opäť v štýle fifties) od Zuzany Kubíčkovej. Obe dámy, každá iná, však boli neprehliadnuteľné a pôvabné.

zväčšiť Herečka Jana Plodková v kreácii od Zuzany... Foto: Profimedia
Jana Plodková Herečka Jana Plodková v kreácii od Zuzany Kubíčkovej.

Filmový festival sa nezaobíde ani bez sexi momentov a pokiaľ sú dávkované rafinovane, je to dobrá cesta. Vydali sa po nej ďalšie dve známe české krásky a herečky. Prvou bola Sara Sandeva, partnerka Jakuba Prachařa, ktorá stavila na prvý pohľad minimalistickú večernú róbu v čiernej farbe. Trblietavá flitrovaná štruktúra však model osviežovala. Rovnako ako detail odhaleného chrbta a filmová princezná vyzerala v tomto modeli veľmi zvodne.

modelka-pavlina-Pavlína Pořízková Čítajte viac Krásna Pořízková žiarila vo Varoch v šatách od slovenskej dizajnérky. Aha, veď ich už mala oblečené... hviezda slovenského Let's Dance

Jej kolegyňa Eliška Křenková bola ešte odvážnejšia. A tiež o niečo súčasnejšia. Gotická inšpirácia zmiešaná s párty životom francúzskej smotánky – aj také čosi by ste mohli čítať v kreácii od Lukáša Macháčka, ktorý spojil čierne body s dlhými rukavicami a pridal k nemu vyšívaný priehľadný kaftan až po zem. Křenkovej módnej odvahe možno tlieskať (mimochodom, šaty už mala na sebe Slovenka Lucia Hlaváčková).

zväčšiť Herečka Eliška Křenková v kreácii od Lukáša... Foto: Profimedia
Eliška Křenková Herečka Eliška Křenková v kreácii od Lukáša Macháčka na 57. ročníku filmového festivalu v Karlových Varoch.

Neprehliadnuteľné boli, samozrejme, aj dámy ako Anna Geislerová (v róbe od Jakuba Polanku) či Jitka Schneiderová (v šatách od Zuzany Kubíčkovej) a skutočný hollywoodsky štýl priniesli hviezdy ako Alicia Vikander (kreácia Louis Vuitton) či Patricia Clarkson. Všetky nájdete v našej galérii.

Herečka Jitka Schneiderová na slávnostnom...
Herečka Jana Plodková na slávnostnom otvorení...
+62Herečka Eliška Křenková v kreácii od Lukáša...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Anna Geislerová #Daniela Peštová #Dara Rolins #Jitka Čvančarová #Jitka Schneiderová #Hana Vagnerová #Eliška Křenková #MFF Karlove Vary #Jana Plodková

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...