Červený koberec v Benátkach sa rozprestrel! Dokonalými telami aj róbami bodovali oslňujúce Talianky

V stredu večer sa začal jubilejný 80. ročník slávneho filmového festivalu.

31.08.2023 08:56
koláž benátky Foto:
Zľava: Caterina Murino, Bianca Balti a Mariacarla Boscono na otváracom ceremoniáli 80. ročníka MFF v Benátkach a premiére snímky 'Comandante'.
debata

Červený koberec v Benátkach sa v stredu večer rozprestrel, začal sa jubilejný 80. ročník filmového festivalu. Nad tohtoročným ročníkom panuje stále neistota ohľadom účasti hercov kvôli štrajku v Hollywoode. Ani po prvom večere nie je príliš jasné, kto do Benátok vôbec príde a kto sa naopak nezúčastní.

Bianca Balti v róbe Ermanno Scervino počas...
Toni Garrn  v modeli Alberta Ferretti  na...
+8Caterina Murino v modeli Armani Privé   na...

„Úvod“ Benátok sa tak niesol skôr v znamení európskych hviezd, než tých hollywoodskych. Prvý večer patril dámam ako Bianca Balti, Caterina Murino, Mariacarla Boscono či Toni Garrn.

zväčšiť Paola Turani  na otváracom ceremoniáli 80.... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Italy Venice Film Festival 23 Opening Ceremony Carpet Paola Turani na otváracom ceremoniáli 80. ročníka MFF v Benátkach a premiére snímky 'Comandante'.

Talianske hviezdy si nenechali ujsť príležitosť naplno zažiariť. Niekdajšia Bond-girl, rodáčka zo Sardínie Caterina Murino (45), predviedla červenú róbu z dielne Armani Privé, ďalšia tmavovlasá Talianka, modelka a herečka Mariacarla Boscono (42), stavila na rovnakú farbu, ale z dielne Dolce & Gabbana. Na metalické odtieň sa na červenom koberci spoľahla slávna nemecká rodáčka, topmodelka Toni Garrn, predviedla šaty z dielne Alberta Ferretti.

zväčšiť Toni Garrn  v modeli Alberta Ferretti  na... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Italy Venice Film Festival 23 Opening Ceremony Carpet Toni Garrn v modeli Alberta Ferretti na otváracom ceremoniáli 80. ročníka MFF v Benátkach a premiére snímky 'Comandante'.

Tohtoročná prehliadka predstaví v hlavnej súťaži 23 snímok, ktoré súťažia o hlavnú festivalovú cenu, Zlatého leva. Okrem súťaže budú uvedené snímky dvoch klasikov svetovej kinematografie – Romana Polanského a Woodyho Allena. Na slávnostnom večeri dostala Zlatého leva za kariéru Liliana Cavaniová, jedna z najdlhšie pôsobiacich talianskych filmárok.

801101051 Čítajte viac Po Clooneym s Amal je v Benátkach aj Bradley Cooper. Jeho sprievod však poriadne prekvapil

Ako sme už informovali, do Benátok už dorazili herci George Clooney aj Bradley Coooper, ktorý má v sobotu uviesť filmovú novinku Maestro. Tá súťaží o hlavnú cenu – Zlatého leva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MFF Benátky

+ Raňajky sú základné jedlo dňa, preto naňho nezabúdajte.
Čas je správny na prehodnotenie vašich finančných cieľov...

+ Vypnite na chvíľu, zmiernite tempo a naučte sa konečne relaxovať.
Predplatné bude výhodnejšie a vy môžete...