Princezná Madeleine ako Barbie, jej sestra Viktória ženská v červenej, ale keď prišla manželka ich brata... aha, takto žiari krásna Sofia

Švédsko si tento týždeň pripomína 50. výročie nástupu kráľa Carla XVI. Gustafa na trón. Štvordňové oslavy vyvrcholia v sobotu vojenskou prehliadkou v metropole Štokholmu.

15.09.2023 16:28
805420147 Foto:
Švédska princezná Madeleine a jej manžel Christopher O'Neill na oslavách v Štokholme.
debata

Už vo štvrtok večer sa však členovia švédskej kráľovskej rodiny spoločne s pozvanými hosťami ocitli v centre pozornosti, keď zamierili na slávnostný koncert v Štokholme. Ten sa konal, samozrejme, na počesť kráľa a užiť si ho prišli všetci jeho potomkovia s rodinami, ale tiež napríklad dánska kráľovná Margaréta, jej syn – korunný princ Frederik a jeho manželka, korunná princezná Mary.

Ellen Pompeo Čítajte viac Muža svojho života stretla v potravinách, o 4 roky si tajne povedali áno: Kto je životnou láskou slávnej seriálovej lekárky?

Večerná akcia bola, samozrejme, príležitosťou, aby sa členovia kráľovských rodín „nahodili“ do pompéznych rób. Neprehliadnuteľná bola spomenutá princezná Mary vo vzorovaných čiernobielych šatách, ale tiež švédska princezná Madeleine v brokátovej kreácii bez ramienok a s asymetrickou sukňou.

Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka,...
Švédska princezná Madeleine a jej manžel...
+4Zľava: Dánska korunná princezná Mary, jej...

Jasnou hviezdou sa však bez debaty stala princezná Sofia, manželka miláčika Švédov, ale aj spoločenských rubrík – princa Carla Filipa. Fešný princ spoločne so svojou pôvabnou polovičkou dorazili v dobrej nálade a Sofia pútala pozornosť v šatách výraznej cyklámenovej farby. Pôvabná však bola aj reč tela dvojice – manželia pôsobia, že si naozaj rozumejú a panujú medzi nimi vrúcne city.

zväčšiť Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka,... Foto: Profimedia
Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka, princezná Sofia Švédsky princ Carl Philip a jeho manželka, princezná Sofia mieria na koncert.

Samozrejme, podujatie nemohla vynechať ani korunná princezná Viktória, ktorá je po švédskom kráľovi Carlovi XVI. Gustafovi nástupníčkou na trón. Volila model červených šiat na jedno rameno s výraznou kvetinovou aplikáciou.

804274002 Čítajte viac Úprimná aj rozhorčená Charlene: Dnes sa cítim mimoriadne...

Sedemdesiatse­demročný Carl XVI. Gustaf je prvým kráľom vo viac ako tisícročnej histórii švédskej monarchie, ktorý strávi na tróne 50 rokov. Vlády sa ujal 15. septembra 1973. Po minuloročnej smrti britskej kráľovnej Alžbety II. je Carl Gustaf tiež druhým najdlhšie panujúcim žijúcim európskym monarchom. Predčí ho len jeho sesternica, dánska kráľovná Margrethe II., ktorá oslávila polstoročie na tróne vlani.

zväčšiť Zľava: Princezná Estelle, princ Oscar, korunná... Foto: SITA/AP, Fredrik Sandberg
Sweden Royal Jubilee Zľava: Princezná Estelle, princ Oscar, korunná princezná Viktória a princ Daniel prichádzajú do Drottningholm Palace Theatre v Štokholme, kde sa konal koncert na počesť kráľa.

V sobotu prejdú kráľ s kráľovnou v kočiari ťahanom koňmi centrom Štokholmu, sprevádzať ich bude na 3000 členov švédskej armády. Podľa agentúry AP sa očakávajú prísne bezpečnostné opatrenia. Švédsko nedávno zvýšilo výstrahu pred nebezpečenstvom terorizmu na druhú najvyššiu úroveň. Urobilo tak potom, čo verejné pálenie koránu v tejto severskej krajine rozlietalo moslimov po celom svete.

Švédsky kráľ má ako hlava štátu ceremoniálnu úlohu, nie skutočnú politickú moc. Mnohí Švédi ho ale považujú za symbol národa a zjednocujúcu osobnosť v dobách krízy.

viktória Čítajte viac Aj členovia kráľovskej rodiny sa vedia zabávať! Takto sa vystrojili na maškarný ples v čase, keď mali niečo po 20-ke

Kráľovský pár má tri deti – korunnú princeznú Victoriu, princa Carla Philipa a princeznú Madeleine. Victoria preskočila svojho brata Carla Philipa v poradí následníctva, keď Švédsko v roku 1980 rozhodlo, že na trón nastúpi najstarší z detí, a nie najstarší mužský potomok.

Na trón sa teraz muž vo Švédsku nedostane zrejme dlhšiu dobu, pretože ďalšou nástupnicou trónu po Viktórii je jej jedenásťročná dcéra Estelle, píše AP.

Pozrite si tiež: Veľká galéria plná módy z Vogue World Event
Speváčka Rita Ora v kreácii Alaia.
Herečka Emilia Clarke pózuje v kreácii Dior na...
+26Herečka Kate Winslet sa tiež objavila na evente...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Švédsko #princezná #princezná Madeleine #kráľ #princezná Sofia #princezná Viktória

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...