Krása nebeská... najprv blafovala na ihrisku ako Beckham, dnes je z nej labuť v luxuse od Chanel

Vo svete módy je legendou, nielen v nej. Dizajnérka Coco Chanel, ktorej pravé meno bolo Gabrielle, je inšpiráciou celé dekády. A najnovšie aj predmetom novej výstavy.

24.09.2023 00:00
Keira Knightley Foto:
Britská herečka Keira Knightley, ambasádorka Chanel, sa tiež zúčastnila na slávnostnej večeri pri príležitosti otvorenia výstavy The Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto v Londýne.
debata

V londýnskom múzeu Victoria & Albert pred pár dňami (16. septembra) otvorili výstavu pod názvom The Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto. Ako napovedá už názov venovaná je tvorbe jednej z najslávnejších dizajnérok histórie a tiež módnemu domu s jej menom, ktorý sa v tvorbe pravidelne vracia do archívov a hľadá inšpiráciu v prevratných odevných prístupoch slávnej „Coco“.

Brigitte Macron (vľavo) v kreácii Chanel Haute Couture a kráľovná Camilla Čítajte viac Prišla v saku, ktoré stojí toľko ako lepšie SUV. Po boku Macronovej sa aj kráľovná Camilla musela cítiť obyčajne. Neuveríte, kam ju posadili...

Otvorenie veľkolepej výstavy, ktorá potrvá až do konca februára budúceho roka, malo aj patrične veľkolepú premiéru. V Londýne sa konala slávnostná galavečera s pozvanými hviezdami a „priateľmi“ módneho domu. Pozrieť si expozíciu plnú úchvatných odevov, ale aj fotografií a spomienkových predmetov prišla napríklad topmodelka Naomi Campbell, moderátorka Alexa Chung či herečka Jenna Coleman alebo jej kolegyňa Bel Powley.

Herečka Keira Knightley v kreácii Chanel Haute...
Modelka a herečka Ella Balinska na otvorení...
+15Herečka Clemence Poesy na otvorení výstavy The...

Azda najväčšiu pozornosť na seba strhla domáca hviezda – britská herečka Keira Knightley, ktorá roky spolupracuje s ateliérom Chanel ako jeho ambasádorka a dokonca si Coco Chanelovú už zahrala v jednom zo spotov. Mimochodom, štart úspešnej kariéry Knightleyovej sa viaže k snímke Blafuj ako Beckham, po nej nasledovali už megahity ako Pýcha a predsudok, Piráti z Karibiku a mnohé ďalšie. Tentoraz Keira prišla sama za seba. Nežná, ženská, očarujúca. Vďaka za to však patrila aj luxusnému modelu haute couture z kolekcie Chanel.

zväčšiť Herečka Simone Ashley na otvorení výstavy The... Foto: CHANEL
Simone Ashley Herečka Simone Ashley na otvorení výstavy The Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto vo Victoria & Albert Museum v Londýne.

Medzi hosťami nechýbali ani ďalšie známe dámy – napríklad herečka Caitriona Balfe, hviezda seriálu Bridgerton Simone Ashley či topmodelka Kristen McMenamy alebo hudobné duo Ibeyi. Viac si môžete pozrieť v našej exkluzívnej galérii z galavečera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #výstava #Keira Knightley #Chanel #haute couture

+ Nezabúdajte na dostatok spánku, vaše telo ho potrebuje.
Práca na osobnom rozvoji zvýši vaše pracovné...

+ Neobjednávajte si jedlo, pokúste navariť sami, bude to pre vás zdravšie.
Premýšľajte o dlhodobej finančnej...