Krásna Amal ako trblietavá hviezda po Clooneyho boku kradla pozornosť slávnym dámam: A potom na červený koberec vkročila...

Hviezdy áčkovej kategórie, úchvatná móda aj dôležité posolstvo sa spojili na štvrtkovom galavečere v New Yorku, ktorý je známy pod skratkou The Albies. Jeho hostiteľom bol slávny herec George Clooney s manželkou a ich Nadácia Clooneyovcov pre spravodlivosť.

29.09.2023 08:36
George Clooney a Amal Clooney Foto: ,
Manželský pár George Clooney a Amal Clooney hostili akciu The Albies v New Yorku.
debata (1)

Držiteľ Oscara je už dlhé roky známy ako človek a hviezda angažujúca sa v otázkach ľudských práv či ochrany a podpory regiónov vo vojnových konfliktoch. Ceny Albies, ktoré sú pomenované po právnikovi a aktivistovi Albertovi Sachsovi (čiastočne sa zaslúžil o ukončenie apartheidu v Juhoafrickej republike) sú venované práve osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o presadzovanie spravodlivosti. Často aj s rizikom nasadenia vlastného života.

Britská topmodelka Kate Moss na vyhlásení cien...
Herečka Julianna Margulies v kreácii Versace.
+27Kolegyne z talentovej šou America´s Got Talent...

Druhý ročník Albies odovzdal päť ocenení aktivistom a organizáciám z celého sveta za ich prácu v medicíne, práve a žurnalistike. Medzi ocenenými boli konžský gynekológ a obhajca ľudských práv Dr. Denis Mukwege či novinári Niloofar Hamedi a Elahe Mohammadi, ktorí informovali o smrti Mahsa Amini v Iráne. Osobitné uznanie získala aj ukrajinská skupina Truth Hounds, skupina presadzujúca slobodu prejavu Sýrske centrum pre médiá a slobodu prejavu a thajská organizácia Thai Lawyers for Human Rights. Slávnostný galavečer v New Yorku sa zároveň dočkal obrovskej podpory Clooneyho hviezdnych kolegov a kamarátov.

Supermodelka Cindy Crawford sa pred objektívy... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
2023 The Albies Supermodelka Cindy Crawford sa pred objektívy postavila v kreácii Atelier Versace. Spoločnosť jej robil manžel Rande Gerber.

Na akciu dorazil napríklad Matt Damon s manželkou Lucianou Barroso či podnikateľ Rande Gerber a jeho polovička – supermodelka Cindy Crawford (v sexy róbe Atelier Versace). Pozornosť na seba strhla aj režisérka a scenáristka miliardového filmového hitu Barbie – Greta Gerwig. Herec Daniel Craig prišiel aj s manželkou Rachel Weiszovou a rovno z Británie priletela topmodelka Kate Moss či z parížskeho týždňa módy herečka Jodie Turner-Smith (v šatách Balmain).

Elsa Pataky (vľavo) a Luciana Barroso Čítajte viac Obe majú 47, doma slávnych hercov, ale najviac udrie do očí... Manželky Damona a Hemswortha si štebocú a žiaria ako za mlada

Medzi pozvanými sa objavili aj tváre talentovej šou America's Got Talent – modelka a producentka Heidi Klum a herečka Sofia Vergara. Prišla tiež Julianne Moore či držiteľka Oscara Viola Davis, aj v tomto prípade dámy odeté v kreáciách Versace. Talianska módna značka prevzala čiastočnú záštitu nad podujatím spoločne s firmou Microsoft a Clooneyho nadáciou pre spravodlivosť.

Herečka Rachel Weisz a jej manžel Daniel Craig... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Rachel Weisz a jej manžel Daniel Craig Herečka Rachel Weisz a jej manžel Daniel Craig spoločne prichádzajú na vyhlásenie The Albies v New Yorku.

Práve Clooneyho smerom sa upierala pozornosť fotografov aj vďaka jeho očarujúcej polovičke – manželke Amal Clooneyovej, renomovanej právničke, ktorá sa venuje ľudsko-právnym otázkam a prípadom na medzinárodnej úrovni.

Televízna osobnosť a bývalá topmodelka Heidi... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Heidi Klum Televízna osobnosť a bývalá topmodelka Heidi Klum si na galavečer obliekla model Tony Ward Couture.

Amal je však popri profesionálnej kariére aj milovanou celebritou a pred objektívmi sa pravidelne zaraďuje medzi najpríťažlivejšie hviezdy. Výnimkou nebol ani tento večer, počas ktorého sa previedla v trblietavej bielej kreácii. Ako inak, od Versace. O výnimočný moment sa však postarala iná hollywoodska hviezda. Ktorá? Pozrite sa na ďalšej strane.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ceny #New York #Matt Damon #George Clooney #Scarlett Johansson #Amal Clooney #Greta Gerwig

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...