Vyletieť z auta či zostať v truhle na kolesách? Herec Driver opísal desivý zážitok z nakrúcania, Ferrari sľubuje dychberúce scény

Až tesne pred záverom roka vstúpi do kín po celom svete nový film s názvom Ferrari. Snímka v réžii Michaela Manna má však už za sebou premiéru na newyorskom filmovom festivale.

17.10.2023 08:30
Adam Driver a Penelope Cruz Foto: ,
Zľava: Herci Adam Driver a Penelope Cruz predstavili film Ferrari v New Yorku.
debata

Na 61. ročník podujatia prišli hlavné hviezdy filmového príbehu, ktorý zachytáva skutočnú históriu a vznik značky Ferrari. Hlavnú pozornosť si, samozrejme, vyslúžil herec Adam Driver – predstaviteľ Enza Ferrariho. Ten sa už v minulosti blysol viacerými filmovými úlohami a je považovaný za jeden z najväčších talentov súčasnosti. Pre nakrúcanie snímky Ferrari absolvoval aj natáčanie scén jazdy na pretekárskych autách s otvorenou kapotou – formulách, aké sa používali pri pretekoch kedysi.

Zľava: Herečky Penelope Cruz, Shailene Woodley...
Herečka Shailene Woodley na slávnostnej...
+6Herečka Penelope Cruz v kreácii Chanel na...

Bol to „desivý“ zážitok, vyhlásil Driver pre magazín Variety, keď si zaspomínal na nakrúcanie týchto scén. „Presunie vás to späť v čase a uvedomíte si, že ak sa otočíte vľavo alebo vpravo nesprávne, ste mŕtvi. V novších autách aspoň sú bezpečnostné pásy,“ komentoval pre Variety na tlačovej konferencii americký herec.

Camille Gottlieb Čítajte viac 365 dní lásky a k tomu záber, aký svet nevidel: Milovaná neter kniežaťa Alberta ukázala fanúšikom... toto je jej sexy mušketier

Pre médiá tiež prezradil, že nakrúcanie týchto nebezpečných scén absolvovali so štábom na „opustenom letisku v Modene v Taliansku“ a že je naozaj znateľné, aké nebezpečné boli kedysi pretekárske autá v porovnaní s modernými Ferrari.

zväčšiť Zľava: Herečky Penelope Cruz, Shailene Woodley... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Penelope Cruz, Shailene Woodley a Sarah Gadon Zľava: Herečky Penelope Cruz, Shailene Woodley a Sarah Gadon spoločne predstavili film Ferrari.

„Pointou bolo, že by ste pri kolízii boli radšej vyhodení z auta ako zostať uväznený a vlečený autom. Preto kedysi pretekári nemali bezpečnostné pásy,“ vysvetlil tiež režisér Michael Mann, ktorý trval na tom, aby takýto zážitok viacerí herci absolvovali a dokázali si predstaviť neustále „koketovanie pretekárov so smrťou“.

0N2A9345-Enhanced-NR Čítajte viac Selfie? Aj ja tam chcem byť... Studenková si užila premiéru s kolegami. Prišla Pecháček aj Kovalčiková, pozornosť si ukradla neznáma kráska

V novom filme si zahrali aj hviezdne dámy ako Penelope Cruz, Shailene Woodley či Sarah Gadan alebo herec Gabriel Leone. Viac už diváci uvidia v kinách koncom roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #New York #Ferrari #nakrúcanie #Variety #Michael Mann #Adam Driver

+ Vyvážený jedálniček je základom pre dlhodobé zdravie.
Finančná disciplína teraz vytvorí pevný základ pre...

+ Nebuďte celý deň pri počítači, škodíte tým hlavne sami sebe.
V ničom ste nezlyhali, prestaňte sa neustále...