Ivana Gáborík ako femme fatale, krásnu Svarinskú nespoznáte, jej premena fascinuje. Známe Slovenky zlákala móda plná kontrastov

Druhý deň prehliadkového maratónu v slovenskej metropole sa niesol prevažne v znamení kolekcií vytvorených ženskými dizajnérkami. Ženská sila a sexepíl sa však objavili aj v móde pozvaných celebrít. A tých sa zišlo v sobotu v priestoroch Slovenskej národnej galérie viac ako dosť.

15.10.2023 16:32
Ivana Gáborík, Marián Gáborík Foto:
Manželia Ivana a Marián Gáboríkovci sa tiež objavili na druhom dni akcie Mercedes-Benz Fashion LIVE! 2023.
debata (7)

Pozornosť na seba strhla tanečnica Ivana Gáborík, ktorá prišla podporiť dizajnérku Petru Weingartovú. Jej stávka na čiernu farbu sa vyplatila, plavovláska vyzerala veľmi zvodne v minišatách s trojštvrťovými širokými rukávmi a čižmách, ktoré siahali nad kolená. Batôžok luxusnej značky Chanel, výrazné náušnice aj červeň na perách robili z dvojnásobnej mamy naozaj zvodnú dámu. Na prehliadku ju sprevádzal aj manžel Marián Gáborík.

Zuzana Kanisová Čítajte viac Móda prilákala štýlovú Kanisovú či bývalé missky, prišiel aj Andrej Kiska: Ohúrili Hrčove šaty zamrznuté vo vetre aj mladé talenty

Medzi pozvanými hosťami sa objavila tiež herečka Kristína Svarinská, ktorej popularita narástla enormne za posledné roky najmä vďaka seriálu Dunaj. k vašim službám. Imidž zvolený na prehliadku Pavla Dendisa sa však nemohol viac líšiť od seriálovej či romantickej podoby, do akej filmári zvyčajne slovenskú herečku štylizujú. Svarinská si obliekla široké kraťasy, ktoré doplnil elastický bandeau top na prsiach a kabátik z Dendisovej dielne. Vlasy nahladko učesané v spojení s dramatickou očnou linkou ešte celkovú premenu podčiarkovali.

Manželia Ivana a Marián Gáboríkovci sa tiež...
Modelka a moderátorka Janka Slačková.
+54Herečka Kristína Svarinská počas druhého dňa...

Kolekcia jediného mužského dizajnéra sobotňajšieho programu, Pavla Dendisa, pritiahla aj ďalšie známe dámy. Prišla vydavateľka Barbora Franeková či majiteľka kliniky krásy a vlastnej značky kozmetiky Natália Selveková s kamarátkou Evou Rezešovou. Čierna bola odporúčaný dress-code, hostia sa ho držali, ale nebáli sa ani experimentov s doplnkami vo farbách.

Herečka Kristína Svarinská počas druhého dňa... Foto: Mercedes-Benz Fashion Live!, Tibor Géci
Kristína Svarinská Herečka Kristína Svarinská počas druhého dňa programu akcie Fashion LIVE! 2023. Prišla sa pozrieť na prehliadku Pavla Dendisa.

Moderátor Bruno Ciberej či manželia Tamara Heribanová-Šimončíková a Branislav Šimončík spoločne s producentom Yakshom prišli podporiť dizajnérku Teréziu Feňovčíková a jej prezentáciu novej kolekcie pod vlastným labelom freier.

Kráľovná Rania Čítajte viac Kde sa zjaví, tam púta pozornosť dokonalým štýlom. Neuveríte, na čo si jordánska kráľovná trúfla tentoraz, veď ona má oblečené...

Dizajnérka vlastnej značky obuvi a bývalá misska Veronika Husárová nechýbala na prehliadke Petry Weingartovej, od ktorej si pravidelne nakupuje odevy na rozličné akcie. Aj tentoraz sa v jednom kúsku predvádzala pred objektívmi a provokatívne nechala vykúkať lem pančúch. Titul najodvážnejšej dámy akcie si však vyslúžila moderátorka a modelka Barbora Bakošová. Jej tylová minikreácia ovinutá okolo tela a odhaľujúca aj spodnú bielizeň vznikla v ateliéri WTF.

Moderátorka a modelka Barbora Bakošová. Foto: Mercedes-Benz Fashion Live!, Tibor Géci
GTF Barbora Bakošová Moderátorka a modelka Barbora Bakošová.

Samotné dianie na móle bolo v sobotu skutočne pestré, s dôrazom na sexepíl, na komfort, akcentujúce hľadanie nových foriem v móde dámskej aj pánskej, ale tiež zamerané na fluidnosť odevov či napríklad prácu v duchu upcyklácie. Zaujímavé boli aj spojenia a spolupráce. Pre prehliadku Fluidity od Márie Štvrteckej napríklad potlače vytvorila Michaela Bednárová, kreatívna sila za značkou Puojd. Aj ona sa predstavila v sobotu podvečer s novou kolekciou. V nej pracovala s overenými strihmi, pričom sa viac sústredila na dezény a pridala aj nové prvky. Štvrtecká skúmala pohyb, čas, ale aj správanie sa ľudí v súčasnej dobe a snažila sa ich implementovať do svojej kolekcie Fluidity.

Lenka Sršňová (vpravo) a Pavol Dendis Čítajte viac Neponúkame iba šaty, ale aj zážitok, hovoria dizajnéri Sršňová a Dendis. Aký je slovenský zákazník a nástrahy módneho biznisu?

Dizajnérka Petra Weingart v kolekcii Waves priniesla odevy v odtieňoch béžovej, sivej a čiernej s akcentom na funkčnosť, variabilitu a prepracované detaily v ženskom odeve. V kolekcii Silvie Zrebnej nazvanej Another Kind of Love sa odev nesnažil vymedzovať pre konkrétne pohlavie. "Kolekcia je určená pre všetkých, ktorí majú v sebe lásku. Prelínanie sa dámskej a pánskej siluety je symbolikou tak potrebnej a zároveň prirodzenej diverzity,” vysvetlila Silvia Fröhlich Zrebná.

zväčšiť Výber modelov z prehliadky slovenskej... Foto: Martin Tomečko
Silvia Zrebná, Fashion LIVE! 2023 Výber modelov z prehliadky slovenskej dizajnérky Silvie Zrebnej počas druhého dňa programu akcie Mercedes-Benz Fashion LIVE! 2023.

Pánsku módu prezentovala v závere večera Terézia Feňovčíková s jej labelom freier. Kolekcia asimilar pracovala s denimom, utkaným na Slovensku, ľanom, ale aj šatkami, ktoré ako prezradila autorka boli kus po kuse pozbierané po celom Slovensku a veľmi umne zapracované do jednotlivých odevov – či v podobe vesty alebo vreciek alebo detailov v objemných bundách. Dôraz bol kladený na bezchybný tailoring a hru s detailmi, vrecká sa v odeve posúvali, pridávali sa výrazné nášivky a efektné boli aj penové výplne zapracované do búnd a vest.

Záber z prehliadky značky freier a jej novej... Foto: Martin Tomečko
freier Záber z prehliadky značky freier a jej novej kolekcie Asimilar počas druhého dňa programu akcie Mercedes-Benz Fashion LIVE! 2023.

Záver už potom patril Pavlovi Dendisovi a jeho kolekcii North Star, ktorú inšpiroval príbeh námorníkov na mori smerujúcich za hviezdou Polaris. Napriek relatívne tajomnému a snovému konceptu sa na móle objavili veľmi nositeľné kúsky – od kabátov a búnd s výrazne posunutými epoletami, frakové kabáty cez ľahučké riasené šaty a topy až po šortky, ktoré si môže obliecť dáma aj pán. Farebnú paletu, ktorej u Dendisa zvyčajne dominuje čierna, tentoraz doplnila tmavomodrá, ale aj vínová či off-white biela. Medzi materiálmi sa nachádza 100 % čistá vlna, hodváb, čistý hodvábny zamat, 100 % bavlna, plátno s gumeným poterom, kohútie perie a lurexové materiály. Rozhovor s Pavlom Dendisom a Lenkou Sršňovou pre Pravdu si pozrite nižšie.

Ľudia chcú vlastniť. Dizajnér by mal ponúknuť niečo unikátne, ale zároveň komerčné
Video
Dizajnéri Lenka Sršňová a Pavol Dendis v relácii Ide o nás o slovenskej móde, ale aj zákazníkovi, problémoch aj radostiach v módnom biznise. / Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Kristína Svarinská #Fashion Live! #Pavol Dendis #Ivana Gáborík #Natália Selveková #Silvia Zrebná #Petra Weingart #PUOJD

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....