Krásou fascinovala filmárov aj dizajnérov, v 71 rokoch pózovala na titulke Vogue bez štipky retuše... výsledok je úchvatný

Málokto, kto sa orientuje v móde či filme, by jej meno nepoznal. Herečka a modelka Isabella Rossellini je ikonou vďaka snímkam ako Modrý zamat či Smrť jej pristane a desiatkam titulných strán slávnych magazínov.

19.10.2023 13:00
Isabella Rossellini Foto: ,
Isabella Rossellini na otváracom ceremoniáli filmového festivalu v Ríme.
debata

Do zoznamu toho druhého uvedeného jej len nedávno pribudla aj nová titulná strana. Dcéra herečky Ingrid Bergmanovej sa ocitla na obálke októbrového vydania talianskeho vydania magazínu Vogue. Vo veku 71 rokov. Nie, rekord to nie je, lebo slávny módnik na svojej obálke prezentoval už aj staršie modelky (napríklad v susednom Česku to bola 92-ročná Carmen Dell'Orefice), výnimočným je však čosi iné.

Pamela Anderson Čítajte viac Trúfla si na to, čoho sa desia aj ženy o polovicu mladšie: Pamela Anderson dobyla Paríž bez mejkapu a vyslala silný odkaz

Rossellini, ktorá súhlasila s fotením, mala totiž jednu zásadnú požiadavku. Aby jej fotografie neboli retušované a post-produkčne upravené. Výsledok, ktorý môžu vidieť čitatelia časopisu, je len prácou talentovaného fotografa Zhong Lin a precízneho svietenia či hry s tieňom a svetlom.

Herečka a modelka Isabella Rossellini na...
Herečka Emanuela Fanelli na slávnostnom...
+6Herečka a modelka Isabella Rossellini na...

„Toto je presne to, čo chcem od módy a sveta kozmetiky. Zdá sa mi veľmi obmedzujúce a spiatočnícke vyzerať mladšie než je môj vek. To je predsa vopred prehraný súboj,“ uviedla herečka v rozhovore pre magazín.

„Požiadala som Vogue Italia, aby neretušovali moje fotografie a nechali ma na nich aj s mojimi vráskami. Francesca Ragazzi, ktorá je šéfredaktorkou, súhlasila. Nová generácia hľadá modernejšie a inteligentnejšie definície krásy,“ doplnila Isabella Rossellini.

2021 CFDA Fashion Awards Čítajte viac Boj so starnutím - to v Afrike neriešime! Pre mňa vek nikdy nebol problém, tvrdí krásna Iman

Rozhodnutie talianskeho módnika, ale aj jeho hlavnej hviezdy sa stretlo s nadšenými reakciami a prijatím. Podľa mnohých totiž rodáčka z Ríma pomáha búrať zaužívané predsudky o kráse a zmeniť konverzáciu o honbe za večnou mladosťou. Isabella Rossellini pritom aj v sedemdesiatke očarí eleganciou, šarmom a pôvabom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vogue Italia (@vogueitalia)

Dôkazom bol aj stredajší večer v Ríme, kde sa slávna herečka (dnes majiteľka vlastnej farmy produkujúcej organickú vlnu) objavila na otvorení rímskeho filmového festivalu. Viac si pozrite v našej galérii.

IDE O NÁS s Pavlínou Pořízkovou
Video
Slávna supermodelka hovorí o láske, vzťahoch, starnutí či o tom, prečo je vzorom iným ženám.

Chcete vidieť najslávnejšie titulné strany Isabelly Rosselliniovej na obálke Vogue? Kliknite na ďalšiu stranu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #festival #Rím #Vogue #vrásky #Isabella Rossellini

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...