Jedna v šatách ako z rozprávky, druhá v luxusnom kancelárskom looku: Kontrast Macronovej a kráľovnej Maximy nemohol byť väčší...

Dizajnérka Iris van Herpen patrí medzi najväčšie talenty súčasnej módy. Pred pár dňami sa v Paríži dočkala veľkej pocty. Na jej výstavu prišla kráľovná.

02.12.2023 10:18
Holandská kráľovná Maxima Foto:
Holandská kráľovná Maxima si na otvorenie výstavy Sculpting the Senses s kreáciami od Iris van Herpenovej obliekla šaty z jej couture kolekcie.
debata (4)

Holandská kráľovná Maxima zavítala do Paríža, aby sa zúčastnila na slávnostnom otvorení výstavy Sculpting the senses s kreáciami svojej krajanky – len 39-ročnej Herpenovej. Nebola sama, spoločnosť jej robila aj prvá dáma Francúzska Brigitte Macronová.

Princezná z Walesu Kate Čítajte viac Dôkaz, že má v nej kráľovská rodina hotový poklad? Princezná Kate v úchvatnej róbe zvládla vietor aj polonahého speváka

Pri ich spoločnom pózovaní však azda ani nemohol byť väčší vizuálny kontrast. Zatiaľ čo manželka holandského kráľa si na seba obliekla jeden z úchvatných modelov z kolekcie haute couture od Van Herpenovej, jej hostiteľka dorazila v bielej kombinácii puzdrových šiat a kabáta. Vkusná a elegantná dáma, vyzerala ako pracujúca niekde na vysokej pozícii v banke či právnickej kancelárii.

Holandská kráľovná Maxima (vpravo) a prvá dáma...
Zľava: Dizajnérka Iris van Herpen, kráľovná...
+11Holandská kráľovná Maxima (vľavo) a prvá dáma...

Samozrejme, štýl má každá z dám osobitý a v tomto duchu je otázne, ktorá zo žien zvolila vhodnejší. Pochopiteľné však je, že sa ozvali aj hlasy kritikov, prečo sa Macronová nesnažila viac prejaviť podporu módnej autorke, ktorá už roky žije v Paríži a svoju tvorbu prezentuje aj na parížskom týždni módy. Namiesto toho si vzala na seba svoju obľúbenú značku Louis Vuitton.

Holandská kráľovná Maxima (vľavo) a prvá dáma... Foto: Profimedia
Holandská kráľovná Maxima (vľavo) a prvá dáma Francúzska Brigitte Macron Holandská kráľovná Maxima (vľavo) a prvá dáma Francúzska Brigitte Macronová na otvorení výstavy Sculpting the Senses s kreáciami dizajnérky Iris van Herpen v priestoroch Musee des Arts Decoratifs v Paríži.

Kráľovná Maxima však bola celý čas v dobrej nálade, možno aj preto, lebo jej bola jasné, že bude za „hviezdu podujatia“. Kreácie od Van Herpenovej nosieva pravidelne a vyberá si ich na výnimočné spoločenské príležitosti.

Kráľovná Maxima Čítajte viac Kráľovná Maxima a jej šatník na návšteve Slovenska? Do Tatier si vzala ukážkovú eleganciu, triumfom boli šaty v SND

Niekoľko kreácií na slávnych ženách od holandskej dizajnérky Iris van Herpenovej, ktorej prehliadky fotografovala slovenská fotografka Lena Knapová, si pozrite aj v galérii vyššie. Rozhovor s módnou fotografkou nájdete vo videu dolu.

Lena Knappová: Paríž a módny svet jej dali dôležité lekcie. A čo ju naučili?
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #výstava #otvorenie #kráľovná Maxima #Brigitte Macronová #Iris van Herpen

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...