Pamätáte si dievčatko, ktorého tanec v megahite Chandelier videli miliardy ľudí? Prešlo 9 rokov a je z nej táto krásavica. S tancom neskončila, ale...

Nebol to jej prvý kontakt so svetom šoubiznisu, keď sa v roku 2014 objavila vo videu ku skladbe Chandelier. Megahit, ktorý vytvorila speváčka Sia, bol však aj štartom jej svetovej slávy.

22.01.2024 00:00
Maddie Ziegler Foto:
Tanečnica a herečka Maddie Ziegler na zábere z videa Chandelier v roku 2014.
debata (1)

Malá tanečnica Maddie Ziegler, ktorá sa vo videoklipe ku populárnej pesničke objavila ako jedenásťročná, fascinovala divákov a hudobných fanúšikov, ale aj samotnú hudobnú autorku.

Médiá dokonca písali o tom, že speváčka Sia si dievčatko vybrala za svoju múzu, čo následne potvrdila aj spolupráca na ďalšom klipe. Elastic Heart a Chandelier spoločne na YouTube dosiahli doposiaľ viac ako 9 miliárd prehratí, čo, samozrejme, prispelo aj k popularite samotnej Zieglerovej.

Tanečnica a herečka Maddie Ziegler na zábere z...
Tanečnica a herečka Maddie Ziegler v roku 2014...
+9Eddie Benjamin a  Maddie Ziegler  na premiére...

Dievčatko pritom už vo veku účinkovania v klipoch malo za sebou početné skúsenosti s tancom, niekoľko titulov či víťaznách pohárov zo súťaží, ale tiež účinkovanie v reality-šou Dancing Moms. Po úspechu s hitmi Sie sa Maddie stala porotkyňou v súťaži So You Think You Can Dance a magazín TIME ju zaradil medzi najvplyvnejšie tínedžerky planéty. Okrem toho sa objavila aj v rebríčku 30 pod 30 ekonomického magazínu Forbes.

zväčšiť Herečka a tanečnica Maddie Ziegler predstavila... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Herečka a tanečnica Maddie Ziegler Herečka a tanečnica Maddie Ziegler predstavila na festivale Sundance novinku My Old Ass.

Dnes dvadsaťročná rodáčka z Pittsburghu, ktorej v žilách koluje poľská, nemecká a talianska krv, sa stále venuje aj tancu. Na prvú koľaj však prišlo herectvo. Objavila sa napríklad v školskej dráme The Fallout, mimoriadne oceňovanej kritikmi, či v novom spracovaní West Side Story.

Herečka Katarína Morháčová. Čítajte viac Katarína Morháčová: Netvrdím, že v Amerike je všetko perfektné, ale slovenské úrady a muži majú čo zlepšovať

A celkom čerstvo ju mohli vidieť aj zástupcovia médií a fanúšikovia na filmovom festivale Sundance. Tam Maddie prišla predstaviť nový projekt My Old Ass, americkú komédiu v réžii Megan Parkovej. Ako sa menila Maddie rokmi? Pozrite sa v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #film #tanec #Sundance #Sia #Maddie Ziegler #hviezdy po rokoch

+ Neriešte momentálne to čo riešiť netreba, odložte to na neskôr.
Aj keď sa vám niečo nechce dokončite to,...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...