Prvýkrát ako kráľ a kráľovná... Frederikovi X. spokojný úsmev nevzal ani sneh a vietor, Mary očarila eleganciou. Táto stávka jej vyšla už druhýkrát...

Vôbec prvýkrát sa na verejnosti od prevzatia koruny a právomocí kráľa objavil na verejnosti Frederik X., nový panovník dánskej monarchie. Nechýbala ani jeho manželka a všetky štyri ratolesti.

23.01.2024 00:00
Dánsky kráľ Frederik X. a kráľovná Mary Foto:
Dánsky kráľ Frederik X. a kráľovná Mary zdravia dav po návšteve bohoslužby v katedrále v Aarhuse. Išlo o prvé verejné vystúpenie nového kráľa od jeho korunovácie 14. januára 2024. Kráľovná má na sebe kabátové šaty Soeren Le Schmidt.
debata (1)

Dánska kráľovská rodina sa ukázala na bohoslužbe v katedrále v Aarhuse, kde počas nedeľňajšej omše pripomenuli a oslávili aj výmenu panovníkov. Nechýbala ani bývalá dánska kráľovná Margaréta, ktorá sa s davom vítala uvoľneným a spokojným úsmevom.

Mary Čítajte viac Krásu novej kráľovnej Mary podčiarkli vzácne rubíny, pochádzajú z čias Napoleóna

Ten po nej zjavne zdedil aj 55-ročný syn, ktorý je už viac ako týždeň „na tróne“. Pri odchode z katedrály veselo mával fotografom aj obyvateľom mesta a so šibalským úsmevom a gestami zamieril do pristavenej limuzíny. Samozrejme, pozornosť sa upierala aj na novú kráľovnú.

Dánsky kráľ Frederik X. zdraví dav po návšteve...
Dánska kráľovná Mary na slávnostnej nedeľňajšej...
+8Dánsky kráľ Frederik X. zdraví dav po návšteve...

Austrálska rodáčka Mary, ktorá je vôbec prvou ženou z Austrálie, ktorá získala titul kráľovnej, prišla v elegantnej a úctyhodnej fialovej farbe. Šatový kabát od dizajnéra Soerene Le Schmidta doplnila klobúčikom a koženými rukavičkami. V chladnom počasí ju zahrieval elegantný pléd. Mimochodom, rovnaký dizajnér vytvoril aj jej róbu na korunovačný ceremoniál, ktorý prebehol 14. januára 2024 a počas ktorého Mary očarila zástupcov médií aj módnych fanúšikov.

zväčšiť Dánsky kráľ Frederik X. zdraví dav po návšteve... Foto: SITA/AP, Mikkel Berg Pedersen
Dánsky kráľ Frederik X. Dánsky kráľ Frederik X. zdraví dav po návšteve bohoslužby v katedrále v Aarhuse. Išlo o prvé verejné vystúpenie nového kráľa od jeho korunovácie 14. januára 2024.

Ku kráľovskému páru sa pripojili pri pozdrave pred objektívmi aj ich deti. Princezná Isabella (16), princ Vincent (13) a princezná Josephine (13) sa pripojili k svojim rodičom a staršiemu bratovi, korunnému princovi Christianovi, aby zamávali davom, ktoré sa zhromaždili pred katedrálou.

Kráľ Frederik Čítajte viac Načo vymýšľať vlastné, keď to stačí okopírovať od Williama a Kate? Frederik, Mary a ich intímne fotografie zo zákulisia

Dcéry kráľovského páru ukázali svoj záväzok k trvalo udržateľnému štýlu, keď si obliekli kabáty svojej matky, v lichotivých odtieňoch pastelovej modrej pre Isabellu a ružovej pre Josephine. Nová kráľovná je známa svojim elegantným módnym vkusom, ktorý býva často prirovnávaný k princeznej z Walesu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #princ Christian #kráľovná Mary #kráľ Frederik X.

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...