V róbe za pár stoviek, ktorú kúpite v obchode za rohom, zatienila aj luxusnú Macronovú. Triumf princeznej Viktórie očaril internetový svet

Korunky v hodnote stoviek tisíc či dokonca niekoľkých miliónov eur a róby šité na mieru - predstaviteľky európskych kráľovských dvorov sa zvyčajne takto prezentujú na oficiálnych udalostiach. Ale sú aj také, ktoré očaria bez prehnanej pompéznosti.

01.02.2024 13:00
debata (1)
Korunná princezná Viktória a jej manžel, princ... Foto: SITA/AP, Jessica Gow/TT
Korunná princezná Viktória a jej manžel, princ Daniel Korunná princezná Viktória a jej manžel, princ Daniel prichádzajú na štátnu večeru v paláci v Štokholme. Viktória si obliekla róbu z dielne H&M a na hlave má korunku The Napoleonic Cut-Steel Tiara.

Švédska korunná princezná Viktória sa pred pár dňami v Štokholme ocitla v hľadáčiku fotoaparátov, keď sa objavila na štátnej večeri na počesť návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a jeho manželky Brigitt Macronovej. Dvojicu vítala celá kráľovská rodina, aby ju následne pohostila v priestoroch štokholmského paláca. Nechýbalo opulentné stolovanie, na dámach sa blýskali klenoty a celú atmosféru dotvárali historické priestory.

Knieža Albert II a jeho manželka, princezná Charlene Čítajte viac Princezná Charlene vraj míňala milióny, zamestnala ženu, ktorá uväzovala psov v sprche aj nelegálne pestúnky. Albert má údajne tajné fondy na deti a ex-milenky

Bola to však práve 46-ročná princezná, ktorá svojou módnou voľbou vzala dych aj tým, ktorí radi kritizujú predstaviteľov monarchií za ich nákladný životný štýl. Na slávnostnú večeru si obliekla model z dielne domácej značky – inak jedného z kráľov mass-marketu – H&M.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron (druhý...
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (druhý...
+6Korunná princezná Viktória a jej manžel, princ...

„Je úžasné, že naša princezná nosí šaty z háemka,“ napísala jedna z užívateliek na sociálnej sieti Instagram. „A vyzerá v nich naozaj krásne,“ pridala sa ďalšia. Princezná Viktória navyše potešila aj ľudí pripomínajúcich potrebu menšej spotreby a konzumu. Model šiat totiž nemala na sebe prvýkrát, ale obliekla si ich znovu. V minulosti (rok 2016) si róbu vybrala na slávnostnú večeru pre laureátov Nobelových cien.

Švédska kráľovná Silvia (vľavo) a Brigitte... Foto: SITA/AP, Jessica Gow/TT
Sweden Švédska kráľovná Silvia a Brigitte Macron Švédska kráľovná Silvia (vľavo) a Brigitte Macron počas štátnej večeri v štokholmskom paláci na počesť prezidentského páru Francúzska.

Zaujímavý kontrast potom vznikol po boku návštevy – konkrétne prvej dámy Francúzska. Brigitte Macron je totiž známa svojím vycibreným, ale aj poriadne luxusným a finančne náročným módnym štýlom. Jej biela tubová toaleta pošívaná drobnými kryštálmi, ktorú zhotovil ateliér Louis Vuitton, cenou niekoľkonásobne presahuje model, v akom sa objavila korunná princezná a budúca kráľovná Švédska.

Aniša Rosnahová Čítajte viac Pred pár týždňami očarila ako nevesta a teraz? Krásna manželka brunejského princa zatúžila vyzerať ako Kate

Samozrejme, treba tiež dodať, že jej švagriná – princezná Sofia či mama, kráľovná Silvia sa tiež zaradili do zoznamu žien, ktoré stavili na módu na mieru a od renomovaných dizajnérov. V prípade pôvabnej manželky princa Carla Philipa to bola celkom novučičká róba z dielne Lars Wallina a kráľovná si obliekla model Georg et Arend. V minulosti ho už mala na sebe.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #róba #móda #H&M #kráľovná Silvia #princezná Viktória #Brigitte Macron

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...