Princezná Charlene vraj míňala milióny, zamestnala ženu, ktorá uväzovala psov v sprche aj nelegálne pestúnky. Albert má údajne tajné fondy na deti a ex-milenky

Odhalenia, ktoré by si - či už sú pravdivé, alebo nie - želala monacká kniežacia rodina utajiť.

25.01.2024 07:00
Knieža Albert II a jeho manželka, princezná... Foto:
Knieža Albert II a jeho manželka, princezná Charlene na archívnom zábere.
debata (3)

Objavili sa v najnovšom materiáli na stránkach parížskeho Le Monde, ktorý píše, že má k zápiskom prístup. Píše o nich aj Daily Mail.

Beatrice Borromeo Čítajte viac Švagriné z Monaka aj princezná, ktorej vraj sľuboval lásku dánsky princ - urodzené krásky, kam pozriete. Jasnou kráľovnou medzi nimi je...

Podľa bývalého šéfa financií paláca Clauda Palmera, ktorý sa takmer dvadsať rokov staral o výdavky kniežacej rodiny v Monaku, sa útrata princeznej z Monaka, ale aj jej manžela, kniežaťa Alberta vyšplhala za posledné roky na milióny eur. Odvoláva sa aj na svoje poznámky, ktoré si počas pôsobenia zapisoval do súkromného notesa.

Knieža Albert s manželkou, princeznou Charlene...
Monacká princezná Charlene v kreácii Didier...
+20Monacká princezná Caroline (vpravo) prišla na...

Možno by sa nikdy nedostali na svetlo sveta, ale Montero minulý rok v júli bol z funkcie nútený odísť po obvineniach antikorupčnej stránky. Či už sú pravdivé, alebo nie, vie on sám. A rovnaké platí o jeho odhaleniach, ktoré sa teraz dostávajú na svetlo. Znejú však šokujúco.

zväčšiť Monacká princezná Charlene na snímke s deťmi -... Foto: SITA/AP, Valery Hache
Monaco National Day Monacká princezná Charlene na snímke s deťmi - princom Jacquesom a princeznou Gabriellou. Vraj sa o ne starali pestúnky, ktoré boli v Monaku nelegálne.

Ako cituje bývalého šéfa palácových financií Daily Mail, prevažnú časť výdavkov princeznej Charlene tvorili náklady na jej zamestnancov. Osemčlenný tím pritom tvorili z väčšej časti nelegálni migranti, ktorí nemali pracovné povolenie. „Nie sú len v nelegálnej situácii, ale jeden z nich vstúpil do krajiny s falošným pasom,“ napísal v roku 2014 do poznámok vo svojom notesi, ako píše Daily Mail.

Knieža Albert II a jeho manželka, princezná Charlene Čítajte viac Charlene s Albertom znovu ako hrdličky a po ich boku... obľúbené deti obľúbenej sestry? Titul nemá ani jedno z nich, knieža ich aj tak zbožňuje

Súčasťou tímu boli opatrovateľky detí, dvojčiat – princeznej Gabrielly a princa Jacquesa. Účtovníka však údajne desila nekvalifikovanosť zamestnancov či praktiky, ktoré používala. Jedna z nich údajne priväzovala domácich miláčikov – psov – v sprche. Zamestnanci údajne pracovali za menej ako 100 eur denne, čo je v bohatom Monaku a v takejto pozícii absolútne podhodnotený plat.

zväčšiť Princezná Charlene z Monaka a monacký knieža... Foto: Profimedia
Princezná Charlene z Monaka a monacký knieža Albert Princezná Charlene z Monaka a monacký knieža Albert počas finále svetového pohára v rugby, v ktorom zvíťazila Juhoafrická republika.

Za obdobie osem rokov (ako v roku 2019 poznamenal vo svojich zápiskoch Palmero) mala manželka kniežaťa Alberta minúť dohromady zhruba 15 miliónov eur napriek tomu, že jej príspevok na toto obdobie číta zhruba (tiež nemalú) polovicu sumy. Okrem výdavkov na zamestnancov či opulentné oslavy narodenín alebo krstu mali ísť peniaze aj na rekonštrukciu vily, ktorú princezná Charlene vlastní, či smerovať k jej rodine do Juhoafrickej republiky.

Dánsky kráľ  Frederik X. a kráľovná Mary Čítajte viac Kráľ Frederik a kráľovná Mary čelia vlne kritiky! Spustil ju náramok na ruke nového kráľa

Astronomické výdavky však nemá podľa Palmerových zápiskov „na triku“ len blondínka, ale aj jej manžel. V knihách sa uvádza, že Albert každoročne míňa milióny z tajného francúzskeho bankového účtu, aby mohol zaplatiť svojim bývalým milenkám a milovať deti – pričom Jazmin Grimaldi (31) a Alexandre Coste-Grimaldi (20) dostávajú každý z nich príspevky vo výške 344 000 libier roč­ne.

Monacká princezná Charlene na tradičnom...
Knieža Albert II, jeho manželka, princezná...
+4Knieža Albert II, jeho manželka, princezná...

Ako uvádza Le Monde, muž zodpovedný za financie Alberta II., jeho manželky a dvoch sestier v rokoch 2005 až 2023, zaznamenal všetko do piatich vzácnych zápisníkov, ku ktorým majú noviny prístup. Je v nich zachytená „rozpočtová akrobacia, ale aj používanie skrytých fondov“. Palmero mal vraj spravovať rozsiahly majetok, často diskrétne umiestnený vo Švajčiarsku prostredníctvom panamských spoločností; vytvárať finančné nástroje na prenos majetku bez pozornosti úradov a vyjadrovať názor na mnohé prebiehajúce projekty.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #financie #milenka #princezná Charlene #nelegálni prisťahovalci #Účtovník #knieža Albert II. #odhalenia

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...