Nie, toto nie je počítačová ilúzia, ale módny vrchol roka... Zendaya ako robot na premiére v Londýne vyrazila všetkým dych, potom brnenie zhodila

Slávnostná premiéra filmu Duna: Časť druhá v Londýne sa postarala o jeden z ikonických momentov módneho diania. Hovoriť sa o ňom bude ešte týždne, ba možno mesiace.

15.02.2024 22:22 , aktualizované: 22:37
Britain Dune: Part Two World Premiere Foto: ,
Herečka Zendaya v kreácii Mugler z roku 1995.
debata (1)

Americká herečka a speváčka Zendaya nesklamala a potvrdila povesť súčasnej módnej ikony. Jedna z najlepšie oblečených žien planéty sa nebojí riskovať a predvádzať sa aj v kreáciách, na ktoré by si 99 percent jej kolegýň netrúflo (alebo by k nim nemalo prístup). To však nie je jej prípad.

LA Premiere of "Madame Web" Čítajte viac Séria odhalených pôvabov pokračuje, Dakota Johnson iba v priehľadnej sieti spredu aj zozadu. Teraz má však tvrdú blond konkurenciu

V britskej metropole na uvedení druhého filmu očakávanej Duny sa objavila 27-ročná Zendaya v kovovom skelete s priehľadnými plastovými panelmi na prsiach, bruchu a pozadí. Intímne partie istilo síce telové body, ale ilúzia – spoločne s dokonalým plastickým líčením – umocňovala dojem, že z hviezdy je žena na pomedzí ľudskosti a umelého stvorenia.

Herečka Zendaya bola absolútnym magnetom...
Režisérka Greta Gerwig sa objavila na premiére...
+27Herečka Florence Pugh v kreácii Valentino.

Zaujímavý je pritom fakt, že model, ktorý si hviezda obliekla, nie je žiadnym novým dizajnom, ale jeho história sa viaže k momentu spred 30 rokov. Presne vtedy totiž robotický skelet začal tvoriť dizajnér Thierry Mugler, ktorý ho následne v roku 1995 predstavil na jednej zo svojich parížskych prehliadok. Speváčka a herečka si pritom vo štvrtok večer strihla pred objektívmi hneď dve rozličné podoby – po niekoľkých minútach sa totiž z robotického skeletu prezliekla do elegantných čiernych šiat z rovnakého ateliéru.

Herečka Zendaya vo večerných šatách Mugler. Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Britain Dune: Part Two World Premiere Herečka Zendaya vo večerných šatách Mugler.

Zahanbiť sa nedali ani jej ďalšie kolegyne (hoci v tomto súboji to mali vopred prehraté – aspoň čo sa fotografovania a záujmu médií týka). Prekvapila napríklad americká herečka Anya Taylor-Joy, ktorú do bielej róby s mníšskym závojom obliekol ateliér Dior. Do kreácie z najnovšej kolekcie Fendi Haute Couture sa obliekla britská herečka Rebecca Ferguson a jej krajanka Florence Pugh žiarila v trblietavej róbe s vlečkou z dielne Valentino.

Petra Dubayová Čítajte viac Takto ste ju doposiaľ nevideli! Krásna Dubayová z Dunaja ako sexy dračica... a nie je jediná. Pozrite na zvodnú 70-ničku Gregorovú

Pozornosť, samozrejme, patrila aj pánom. Predovšetkým Timothée Chalametovi, miláčikovi ženskej časti publika, ale tiež Austinovi Butlerovi. Vo filme stvárňuje jeho úhlavného nepriateľa a jeho maskovanie je podľa mnohých naozaj desivé.

Britská herečka Rebecca Ferguson v kreácii... Foto: SITA/AP, Scott A Garfitt
Rebecca Ferguson Britská herečka Rebecca Ferguson v kreácii Fendi Haute Couture.

Režisér Dennis Villeneuve sľubuje s druhým filmom Duna veľkolepé pokračovanie ságy a už dnes sa odhaduje, že film bude patriť medzi najziskovejšie v rámci tohto roka. Hoci v kalendári je ešte len február, nepochybne platí, že najmä Zendaya už stihla úvod roka vziať doslova útokom. Na sociálnych sieťach sa objavili komentáre o tom, že herečka si poistila filmom svoj status globálnej superstar.

Herečka Anya Taylor-Joy v kreácii Christian Dior. Foto: SITA/AP, Scott A Garfitt
Britain Dune: Part Two World Premiere Herečka Anya Taylor-Joy v kreácii Christian Dior.

V spolupráci so štylistom Lawom Roachom potom tiež ikonický status. Šnúra premiér k filmu sa však zďaleka neskončila. Uvidíme teda, čím nás táto dvojica v spolupráci ohúri najbližšie dni a týždne. Film Duna: ˇČasť druhá vstúpi do slovenských kín 29. februára.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #premiéra #robot #Zendaya #Lea Seydoux #Rebecca Ferguson #Mugler #AI #Anya Taylor-Joy #Duna: Časť druhá

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...