Hviezda komédií Adam Sandler je kozmonaut z Čiech! Film podľa knihy českého rodáka uviedol s dvoma manželkami, žiarila jedna aj druhá

Svet síce ešte žije jej ostatným filmom Maestro, za ktorý je dokonca nominovaná na Oscara. Herečka Carey Mulligan však už propaguje ďalší počin.

22.02.2024 19:00
Germany Berlin Film Festival Spaceman Red Carpet Foto: ,
Herečka Carey Mulligan v kreácii Schiaparelli Haute Couture na uvedení filmu 'Spaceman.
debata

V stredu večer sa britská herečka objavila na filmovom festivale v Berlíne, aby tu uviedla novinku Spaceman. Anglický názov možno veľa nenapovie, ale snímka vznikla na základe sci-fi románu Kozmonaut z Čech od česko-amerického autora Jaroslava Kalfařa.

Herečka Hilary Swank a jej kolega Alan Ritchson. Čítajte viac Ona má dva Oscary, on svaly ako hora: V hádke, kto je lepší herec, však Hilary Swankovú 'porazil' slzami

Rodák z Prahy odišiel ako pätnásťročný za svojou matkou do USA a s úspechom neskôr odštartoval spisovateľskú dráhu. Kniha, ktorá inšpirovala film, vyšla najprv v angličtine, aby sa potom dočkala aj českého prekladu v autorovej rodnej krajine.

Herečka Carey Mulligan v kreácii Schiaparelli...
Herec Adam Sandler a jeho manželka Jackie...
+4Herečka Carey Mulligan v kreácii Schiaparelli...

Zaujímavosťou je, že v projekte v produkcii Netflixu, sú použité typické české mená hrdinov ako Lenka, Jakub či Hanuš. Snímku čiastočne nakrúcali aj v Česku a samotný Kalfař sa dávnejšie priznal, že ho výber hlavných hrdinov nadchol. Podieľal sa aj na scenári k filmu.

Herec Adam Sandler a jeho manželka Jackie... Foto: SITA/AP, Ebrahim Noroozi
Adam Sandler a jeho manželka Jackie Herec Adam Sandler a jeho manželka Jackie uviedli v Berlíne film Spaceman.

Hlavného hrdinu Jakuba stvárnil známy americký komik Adam Sandler, ktorý sa však predstaví v omnoho vážnejšej podobe. Spomenutá Carey Mulligan hrá jeho manželku Lenku. Dvojicu doplnil na plátne napríklad herec Kunal Nayyar či herečka Isabella Rossellini, ale aj americký herec Paul Dano, ktorého však budú diváci vnímať len ako hlas mimozemského tvora, ktorý sa so Sandlerom ocitá v kozmickej lodi.

Na slávnostnej premiére sa objavil osobne Sandler a po jeho boku spokojne pózovala pôvabná manželka Jackie (sú spolu viac ako 20 rokov). Neskôr tú skutočnú však vymenila manželka filmová, aby si mohli fotografi urobiť pár záberov. A červený koberec v Berlíne britská herečka právom ovládla.

Sharon Stone Čítajte viac Nie všetci to dokážu, Sharon Stone áno. Starnutie s gráciou vyzerá presne takto, hollywoodska diva ohúrila Berlín

Carey Mulligan sa objavila pred objektívmi v kreácii Schiaparelli Haute Couture – luxusnom modeli bez ramienok so závesovým efektom drapérie. Jedna z najštýlovejších hviezd súčasnosti sa za posledné týždne stihla predviesť v rozličných večerných róbach a modeloch a mohí s napätím čakajú, čo si oblečie na oscarový ceremoniál. Na ten si však budeme musieť ešte pár týždňov počkať.

Pozrite si tiež: Móda hviezd na 74. ročníku Berlinale – denne aktualizované
Herečka Amanda Seyfried uviedla v Berlíne...
Herečka a tento rok aj členka poroty Jasmine...
+34Modelka Toni Garrn na slávnostnom otvorení...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Carey Mulligan #Adam Sandler #Berlinale #Jaroslav Kalfař #Spaceman

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...