Jeho krása ohúrila aj kráľa, vďaka ambicióznej matke sa stal jeho mocným milencom: Moore a Galitzine excelujú vo vášnivom návrate do histórie

Už minulý týždeň sa v Londýne uskutočnila premiéra nového miniseriálu, ktorý sľubuje poriadne provokatívnu tému. V centre jeho pozornosti stojí vášnivý vzťah škótskeho kráľa Jakuba I. ktorý udržiaval pomer s mužom. A urobil z neho mocného milenca.

06.03.2024 00:00
Nicholas Galitzine a herečka Julianne Moore Foto: ,
Herec Nicholas Galitzine a herečka Julianne Moore na slávnostnej premiére seriálu Mary and George v Londýne. Herečka má na sebe kreáciu Schiaparelli a jej kolega model z dielne Fendi.
debata

Historická psychodráma pod názvom Mary a George ponúkla priestor držiteľke Oscara Julianne Mooreovej a hollywoodskemu objavu – hercovi Nicholasovi Galitzineovi. Zatiaľ čo Julianne hrá Mary Villiersovú, ženu so skromnými začiatkami a ohromnými ambíciami, Galitzine stvárnil jej krásneho a charizmatického syna Georga. Dvojica sa spojí, pričom práve po moci bažiaca matka ťahá nitkami a donúti syna, aby zviedol škótskeho kráľa Jakuba VI. Stuarta, ktorý bol zároveň anglickým kráľom Jakubom I..

Kate Winslet Čítajte viac Ktorý politický pomätenec sa v nej spozná? Kate Winslet stojí na čele bizarného režimu v strednej Európe. Nič také som ešte nehrala, hovorí

„Existujú dôkazy. Zachovali sa listy kráľa Jakuba I., ktoré boli adresované Georgeovi a v ktorých opakovane píše ‚môjmu milovanému dieťaťu a žene‘. Takže očividne mali intímny vzťah a v tomto smere sme mali čo skúmať,“ vyhlásila v rozhovore pre server Yahoo 62-ročná Julianne Moore.

Herečka Julianne Moore bola na britskej...
Herec Nicholas Galitzine a herečka Julianne...
+6Herečka Niamh Algar na premiére seriálu Mary...

Pre jej seriálového syna je však tiež dôležité upozorniť, že k príbehu pristupovali tvorcovia ako ku „historickej fikcii“. „Ale mali sme aj skvelé zdrojové materiály. Napríklad knihu Kráľov zabijak od Benjamina Wooleyho,“ uviedol tiež v interview Galitzine.

Herec Nicholas Galitzine ako George Villiers a...
Mary & George Herec Nicholas Galitzine ako George Villiers a jeho mama Mary Villiers v podaní Julianne Mooreovej v seriáli Mary & George.

Pre Julianne Mooreovú bolo zaujímavé stvárniť postavu ženy v pozícii a dobe, keď ženy bolo považované za menejcenné ako muži a boli odkázané často na vlastné ambície a schopnosti nájsť si čo najjednoduchšiu cestu životom. Niekedy aj za cenu obetí zo strany najbližších. Podobne podľa nej Mary využívala svojho syna.

Rocco Siffredi a jeho manželka Rosa Caracciolo Čítajte viac 1400 pornofilmov a teraz je tu Supersex: Rocco Siffredi očami feministky a v podaní talianskej hviezdy, na premiére tiekli slzy a usmievali sa hercovi synovia

"Aby prežila, musí mať prístup k týmto vzťahom, takže si myslím, že to bol pre mňa naozaj dôležitý príbeh, pretože je ľahké zabudnúť. Je ľahké zabudnúť, ako málo práv ženy mali a niekedy ešte majú,“ vysvetlila Moore, ktorá pred pár dňami v dobrej nálade uviedla seriál na veľkolepej premiére v Londýne.

Herec Nicholas Galitzine v pánskej kreácii Fendi. Foto: SITA/AP, Millie Turner
Nicholas Galitzine Herec Nicholas Galitzine v pánskej kreácii Fendi.

Herečka sa opäť prejavila ako módna ikona, keď sa objavila v zamatovej kreácii s architekturálnym geometricky riešeným živôtikom od Schiaparelli, jej mladší kolega zase stavil na značku Fendi, keďže tento taliansky ateliér urobil z Galitzina pred časom aj ambasádora pánskej módnej kolekcie. Dokonca sa objavuje aj v reklamách na pánske odevy a tašky v magazínoch a na bilboardoch. Fyzická príťažlivosť, ktorou disponuje a ktorá mu pomohla aj pri stvárnení seriálovej úlohy, zohrala nepochybne rolu aj pri tomto výbere.

Miniséria inšpirovaná poburujúcim skutočným príbehom bude k dispozícii exkluzívne na SkyShowtime od 8. marca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #seriál #milenec #Julianne Moore #kráľ #Nicholas Galitzine #Mary a George

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....