Kráľovná Oscarového večera? Ťažko vybrať jedinú, no Jennifer Lawrence k nej mala blízko. Uchvátila aj Eva Longoria a hviezda Barbie v šatách, ktoré boli óda na krivky

Najväčší filmový večer roka je za nami. Spolu s ním aj príležitosť hviezd predviesť sa na najsledovanejšom červenom koberci planéty. Aká bola oscarová móda a ktoré hviezdy počas večera zaujali najviac?

11.03.2024 05:12 , aktualizované: 05:25
debata (1)
Herečka Zendaya v róbe Armani Privé. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Zendaya v róbe Armani Privé. Herečka Zendaya v róbe Armani Privé.

Slávnostný moment vyhlásenia cien Americkej filmovej akadémie si žiada precízne prípravy a odborníci zo sveta módy a krásy sa snažia dotiahnuť všetko do maximálnej dokonalosti. Na hviezdy sa upiera pozornosť celého sveta a tak je veľmi dôležité, aké róby si oblečú, šperky vyberú či ako sa nechajú upraviť.

855247190 Čítajte viac Móda z Českého leva: Issová zo Zrady si trúfla na najodvážnejšie šaty večera, Pauhofová ohúrila v Holubcovi a Germáni... to je Hollywood!

Večer 96. ročníka Oscarov nepriniesol len triumf filmu Oppenheimer, ale tiež módnej značky Louis Vuitton. Obe víťazky v ženských hereckých kategóriách boli totiž oblečené v modeloch od tohto francúzskeho módneho domu. Kým Da'Vine Joy Randolp stavila na svetlomodrú róbu z flitrovaného materiálu s jemnou vlečkou a nadýchanými rukávmi, v ktorých látka akoby imitovala perie, jej kolegyňu Emmu Stoneovú obliekli do róby s peplumovou architekturálnou sukňou.

Herečka Anya Taylor-Joy prišla v kreácii...
Herečka Zendaya v róbe Armani Privé.

Nešlo o tie najuchvátnejšie kreácie večera, ale ateliér z Paríža má nepochybne dôvod na radosť, pretože najbližšie hodiny a dni sa bude o ňom veľa hovoriť. Konieckoncov, zaslúžili sa o to aj ďalšie dámy a páni. Na kreácie s visačkou LV stavila aj herečka Cynthia Erivo či nominovaní herci Bradley Cooper a Colman Domingo.

Herečka Margot Robbie si na seba obliekla... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Margot Robbie si na seba obliekla kreáciu Versace. Herečka Margot Robbie si na seba obliekla kreáciu Versace.

Medzi vizuálne najsilnejšie momenty nepochybne patrila opulentná róba speváčky Ariany Grandeovej z ateliéru Giambattista Valli Haute Couture, ktorej balónové maxirukávy dominovali v jednej chvíli červenému kobercu. Vo všeobecnosti sa však na ňom prejavila hollywoodska elegancia, glamour a tiež nádych futurizmu.

96th Academy Awards, Oscar, Cillian Murphy Čítajte viac Oscary ovládol film Oppenheimer, získal ich sedem. Scorsese a Barbie pohoreli

Hviezdy filmu Oppenheimer, herečky Emily Blunt a Florence Pugh stavili na róby s priam technicky pôsobiacimi detailmi zhotovenia korzetu či ramienok. V prípade prvej to bola róba Schiaparelli Haute Couture, druhá stavila na značku Del Core. Metalický lesk, no v samotnom materiáli a voľba strihu v duchu hollywoodskej éry zlatého veku predviedla Charlize Theron. Išlo o kreáciu Christian Dior Haute Couture.

Herečka Emily Blunt si obliekla kreáciu... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
96th Academy Awards - Arrivals Herečka Emily Blunt si obliekla kreáciu Schiaparelli Haute Couture a vzala šperky Tiffany & Co. Nechýbal jej manžel John Krasinski.

V dielni Dior vznikla aj opulentná ručná práca na lupienkovej sukni šiat herečky Anye Taylor-Joyovej, no jeden z najnežnejších modelov predvádzala Jennifer Lawrence. Model šiat s bodkovaným vzorom pôsobil v celkovej záplave honosných rób sviežo a dievčensky. Jeden z najelegantnejších lookov večera však predviedla nominovaná Nemka Sandra Hüller – reč je o zamatovej róbe s výrazným cípovým architekturálnym živôtikom Schiaparelli Haute Couture.

Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Christian... Foto: SITA/AP, John Locher
96th Academy Awards - Roaming Arrivals Herečka Jennifer Lawrence v kreácii Christian Dior Haute Couture a so šperkmi Swarovski.

Herečka Margot Robbie sa rozhodla predviesť dramatickejšiu a zvodnejšiu podobu. Na Barbie tentoraz nebolo ani pomyslenia, jej kreácia z drobnej kovovej sieťoviny a so všitým korzetom pochádzala z dielne Versace. V rovnakom ateliéri sa nechala zaodieť aj jej kolegyňa – nominovaná herečka America Ferrera, ktorú síce svet vnímal posledný rok najmä vďaka filmu Barbie, no masovú popularitu získala vďaka seriálu Škaredá Betty. V ružovej trblietavej kreácii s dokonalo vytvarovaným trupom a živôtikom vyzerala Ferrera úchvatne.

Nominovaná Carey Mulligan sa objavila v kreácii... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Nominovaná Carey Mulligan sa objavila v kreácii Balenciaga. Nominovaná Carey Mulligan sa objavila v kreácii Balenciaga.

Priam ako živá skica pôsobila kreácia, ktorú si obliekla nominovaná herečka Carey Mulligan. Jej róba z dielne Balenciaga kombinovala čierny zamatový základ a bielu plisovanú sukňu v štýle morskej panny, ktorá vykukovala spod oblúčikového lemu tubovej kreácie. Tento model sa radil medzi najpôvabnejšie v rámci večera. Očarujúca bola však napríklad aj herečka, režisérka a producentka Eva Longoria. Stavila na čierny model Tamara Ralph, na pohľad minimalistickú kreáciu, ktorej však pompéznosť dodávalo riešenie živôtika a vlečka.

855253773 Čítajte viac Najkrajšia žena sveta je Češka! Titul Miss World získala blondínka Pyszková z Třinca

Už tradične sa jednou z hviezd červeného koberca stala herečka Zendaya. Prekvapivou voľbou,keďže po sérii extravagantných a často futuristických modelov v rámci promo turné k Dune sa tentoraz objavila v róbe s nádychom klasickejšej elegancie. Nápad jej však dodával dezén s trblietavými ručne vyšívanými palmovými listami. Išlo o dielo Armani Privé. V rovnakej značke sa objavila aj očarujúca Lupita Nyong'o. Opomenúť nemožno ani Gretu Lee v kreácii Loewe či nádhernú Kirsten Dunst v bielej róbe Gucci. Táto značka ako jediná priniesla aj spoluprácu – týkala sa šiat nominovanej Lily Gladstoneovej. Na dizajne spolupracoval člen Osageovej Joe Big Mountain.

Herec Bradley Cooper v kreácii Louis Vuitton. Foto: John Locher
Herec Bradley Cooper v kreácii Louis Vuitton. Herec Bradley Cooper v kreácii Louis Vuitton.

Zahanbiť sa nedali ani páni. Už spomenutý Cooper či Domingo, ale aj Ryan Gosling v značke Gucci alebo herec Matt Bomer ako dokonalý elegán v smokingu Brunello Cucinelli nesklamali. Všetkých nájdete v našej galérii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #móda #Gucci #Emily Blunt #Oscar #najlepšie oblečené #Louis Vuitton #Carey Mulligan #Emma Stone #Margot Robbie #Schiaparelli #Ariana Grande #Zendaya #Florence Pugh

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...