Jamie Lee Curtisovú ocenia za talent! A sexepíl - tu je 7 dôkazov, že aj toho má dosť

Pochádza zo slávnej hereckej rodiny, takže vybojovať si vlastné miesto v Hollywoode (nezaťažené tieňom rodičov) nebolo asi jednoduché. Herečke Jamie Lee Curtisovej sa to však podarilo.

01.07.2021 14:00
jamie1997 Foto:
Herečka Jamie Lee Curtis s dcérou Annie na zábere z roku 1997.
debata (1)

Potvrdzuje to nepochybne aj voľba organizátorov Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach, ktorí oznámili, že práve americká herečka získa počas najbližšieho ročníka cenu za celoživotné dielo. Tohtoročný 78. ročník festivalu sa podľa plánov má konať od prvého do jedenásteho septembra. Curtis si prevezme svojho Zlatého leva ôsmeho septembra, kedy sa bude v rámci nesúťažnej časti v Benátkach premietať najnovší diel halloweenskej série Halloween zabíja.

Herečka Jamie Lee Curtis s dcérou Annie na...
Herečka Jamie Lee Curtis na zábere z roku 1998...
+5Herečka Jamie Lee Curtis na zábere z roku 1998...

Práve hororová frančíza Halloween preslávila dcéru Janet Leighovej a Tonyho Curtisa azda najviac. Prvýkrát sa v nej objavila v roku 1998 ako mladá tínedžerka, neskôr od hororového žánru odbočila a vybudovala si status vyhľadávanej komediálnej hviezdy. Tento talent potvrdili napríklad bláznivé komédie ako Ryba menom Wanda, ale tiež veľkorozpočtový akčák Pravdivé lži, v ktorom sa objavila po boku Arnolda Schwarzeneggera. Naposledy bodovala ako dcéra z bohatej rodiny, v ktorej došlo ku vražde v detektívke Na nože!.

Riaditeľ festivalu Alberto Barbera uviedol, že štyri desiatky rokov trvajúca kariéra, rovnako ako jej knižky pre deti a zapálená charitatívna práca radia Curtisovú „do vzácnej skupiny hollywoodskych hercov, ktorí odrážajú samotnú dušu globálneho filmového priemyslu a jeho odkazu“.

Nedávnymi držiteľmi Zlatého leva za celoživotné dielo sú napríklad Tilda Swinton, Pedro Almodóvar či Vanessa Redgrave.

2021 Tribeca Festival - Dave Chappelle Untitled Documentary Premiere Čítajte viac Sharon Stone sa vyzliekla do plaviek! V 63 rokoch? Fíha, tomu sa povie figúra

Jamie Lee Curtis okrem svojho hereckého talentu púta roky pozornosť aj vzhľadom. Je jednou z mála herečiek, ktoré sú roky verné krátkemu účesu a už niekoľko rokov hrdo predvádza svetu aj svoje šediny. Pritom je však stále veľmi príťažlivá a na prelome 80-tych a 90-tych rokov bola považovaná za jednu z najsexi žien Hollywoodu vôbec. Pri pohľade na staršie zábery, kde vidieť jej figúru s plným dekoltom a úzkym driekom, sa to dá dobre pochopiť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #cena #celoživotné dielo #sexy #Jamie Lee Curtis

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...